TEO patyrė dar vieną fiasko: TTT pralaimėta 68:74 (papildyta)

Eurolygos A grupės autsaiderių dvikovoje Vilniuje TEO pralaimėjo Rygos TTT krepšininkėms 68:74 ir patyrė ketvirtą nesėkmę iš eilės.

Pažadas. Rungtynių išvakarėse TEO kapitonė Aurimė Rinkevičiūtė pažadėjo, kad komanda pademonstruos kitokį žaidimą nei per pirmąsias tris Eurolygos rungtynes ir bus gerokai kovingesnė.

Sirgaliai. Lyginant su pirmosiomis TEO rungtynėmis Vilniuje, žiūrovų šįkart susirinko dar mažiau, tačiau abi komandas skanduotėmis ir būgnais palaikė ištikimiausi sirgaliai. TTT ekipą į Lietuvos sostinę atlydėjo maždaug 30 aistruolių grupė.

Pirmasis kėlinys. Teo krepšininkės pradėjo rungtynes susikaupusios ir po dviejų minučių žaidimo pirmavo 6:0. Tačiau 4 min. L.Willis tritaškis nubraukė vilniečių persvarą iki minimumo - 8:7. Kol TEO atakoms trūko tikslumo, TTT po truputį rinko taškus ir 7 min. išsiveržė į priekį - 11:13. TEO vis sunkiau sekėsi stabdyti įsižaidusias latvių legionieres iš JAV L.Willis ir L.Weaver, kurios kartu per dešimt minučių pelnė du trečdalius komandos taškų (16). Varžovėms nutolti neleido tik du R.Montgomery tritaškiai. Po pirmojo kėlinio - TEO atsilieka 23:24.

Antrasis kėlinys. TTT kiek sėkmingiau pradėjo antrą mačo atkarpą. Kovingumo pavyzdį vilnietėms, kurias R.Paulauskas anksčiau apkaltino prastu nusiteikimu rungtynėms, demonstravo M.Bjelica, rinkusi atšokusius kamuolius varžovių baudos aikštelėje ir kartojusi netikslius komandos draugių metimus. Tačiau TEO šįkart pristigo koncentracijos gynyboje - TTT 14 min. žaibiškai spurtavo ir išsiveržė į priekį 25:34. Panašu, kad vėl išlindo jau įprastos TEO bėdos ir puolime. Vilnietės atrodė sutrikusios, jų mestas kamuolys neretai net neliesdavo lanko, o kartais žaidėjos prarasdavo kamuolį dar iki metimo fazės. TTT pranašumas toliau augo ir 18 min. buvo jau 29:42.

Netrukus pačios latvės suteikė progą TEO spurtuoti, užsidirbdamos nesportinę pražangą, tačiau Vilniaus komanda ją pavertė tik vienu tašku. Vis dėlto TEO daugiausia M.Bjelicos ir R.Montgomery pastangų dėka sugebėjo bent šiek tiek sušvelninti skirtumą ir po dviejų kėlinių atsiliko 35:45.

Trečiasis kėlinys. Žaidimą po petraukos latvės pradėjo dviem taikliais L.Willis tritaškiais padidinusiais TTT persvarą iki 16 tšk. R.Paulauskas pirmą kartą rungtynėse į aikštę metė visą pirmąją mačo pusę ant suolo prasėdėjusią A.Rinkevičiūtę. Po gražios kombinacijos du taškus pelnė Q.Hollingsworth, tritaškį pridėjo M.Bjelica, ir 25 min. rezultatas - 40:51.

Tačiau sugaudyti beveik be keitimų žaidusių TTT amerikiečių TEO merginoms ir toliau nesisekė. 27 min. rezultatas - 42:55. Laikas bėgo, o TEO nesisekė priartėti prie varžovių. Komandą į priekį kėlinio pabaigoje trūktelėjo 5 R.Montgomery taškai, tačiau latvės čia pat atsakė taikliu tolimu metimu. Vis dėlto paskutinę kėlinio akimirką status quo atstatė A.Rimkevičiūtės tritaškis - 50:60.

Ketvirtasis kėlinys. 33 min. A.Rinkevičiūtė smeigė dar vieną tritaškį, o kitoje aikštės pusėje latvės prasižengė puolime. TTT treneris A.Neripas bene pirmą kartą rungtynėse buvo priverstas susirūpinti ir prašyti minutės pertraukėlės. 34 min. TEO atsiliko 55:62. Tačiau čia pat kamuolį praradusi Q.Hollingsworth užsidirbo nesportinę pražangą, ir latvių pranašumas išaugo iki 55:68.

37 min. M.Bjelica sumažino skirtumą iki vienženklio, netrukus viena į priekį pabėgo Ch.Nnamaka ir pelnė dar du taškus. Tačiau latvės į vilniečių pastangas atsakė taip pat taikliais metimais. 38 min. rezultatas - 61:74. Ch.Nnamaka pataikė tritaškį, bet buvo jau pervėlu. TEO pralaimėjo rungtynes 68:74.

Rezultatyviausios žaidėjos. TEO: R.Montgomery 22 (10 rez. perd., 6 kl.), M.Bjelica (10 atk. kam.) 18, Q.Hollingsworth ir Ch.Nnamaka - po 10, A.Rinkevičiūtė 6, G.Paugaitė 2.

TTT: L.Willis 23, L.Weaver 21, C.Lima 11, D.Krumberga 6, A.Eibele 5, K.Karklina 4,  A.Brumermane ir L.Pagrode - po 2.

Trenerių komentarai. Rūtenis Paulauskas (TEO): "Šiandien buvo ta diena, kai turėjome laimėti. Ne tik laimėti, bet ir pagaliau gerai sužaisti. Jokio pasiteisinimo būti negali. Tai yra mano, kaip trenerio, atsakomybė, ir aš noriu atsiprašyti visų sirgalių bei klubo vadovybės. Tai nereiškia, kad aš atsistatydinu, tiesiog ne visada gyvenimas susiklosto taip, kaip norisi. Šiuo metu viskas komandoje blogai - žaidėjų grandys išsibalansavusios, blogai ginamės, blogai kovojame dėl kamuolių. TTT žaidė žymiai pranašiau už mus tiek puldama, tiek gindamasi. Nemanau, kad TEO žaidėjos nėra kovotojos, jos tikrai norėjo laimėti, suėjusios į būrį ragino viena kitą. Bet mačo svarba ir atsakomybė jas palaužė."

Aigaras Neripas (TTT): "Tapau komandos vyriausiuoju treneriu tik prieš kelias dienas, todėl neturėjome laiko rimčiau pasiruošti rungtynėms. Žaidėme paprastą krepšinį be sudėtingesnių derinių, viena prieš vieną. Ir nuo mačo pradžios mums toks žaidimas pavyko."


Šiame straipsnyje: teottt

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių