„Sakalai“ sukirto rankomis su Ž.Stankumi

Vilniaus "Sakalų" ekipos komplektacija artėja į pabaigą. Sostinės klubas sudarė sutartį su 31 metų 197 cm ūgio Žydrūnu Stankumi.

Krepšininkui tai jau bus vienuoliktasis sezonas Lietuvos krepšinio lygoje (LKL). Puolėjas tris sezonus rungtyniavo "Šilutės" komandoje, dvejus metus Klaipėdos "Neptūne" bei penkis sezonus vilkėjo Kėdainių "Nevėžio" marškinėlius.

Praėjusį sezoną lietuvis praleido Reimso "Champagne Basket" gretose. Prancūzijos trečioje lygoje Ž.Stankus per mačą vidutiniškai įmesdavo 8,5 taško bei sugriebdavo 2,6 atšokusio kamuolio.

"Sakalai" su krepšininku pasirašė vienerių metų kontraktą su galimybe jį pratęsti dar sezonui.

- Kodėl pasirinkote "Sakalus"?

- Norėjau šiais metais rungtyniauti Lietuvoje. Taip pat norėjau likti savame mieste. Patiko treneriai bei žaidėjai. Klubo vizija paliko gerą įspūdi, nes daromas jaunų ir patyrusių žaidėjų mišinys. Manau, kad turėsime neblogą komandą.

- Iš kokių komandų turėjote pasiūlymų?

- Turėjau pasiūlymų Lietuvoje, bet jie buvo migloti, o aš nenorėjau laukti iki rugsėjo mėnesio, todėl nusprendžiau pasirašyti kontraktą su "Sakalais".

- Būsite vienas vyriausių krepšininkų komandoje. Ar negailėsite patarimų jaunesniems žaidėjams?

- Tikrai ne. Jeigu tik reikės patarimo, tai tikrai padėsiu. Bus dar vyresnių krepšininkų, jie man irgi patars.

- Kaip praėjo sezonas Prancūzijoje?

- Mums sezonas buvo tikrai geras, nes tapome trečiosios lygos čempionais. Pagrindinis skirtumas tarp LKL ir Prancūzijos buvo tas, kad ten daugiau žaidžiamas atletiškesnis krepšinis. Ten visi krepšininkai bėga greitai ir aukštai šokinėja. Nustebino krepšinio lygis, nes tikėjausi tikrai prastesnio. Komandos turėjo neblogų žaidėjų, o ir rungtyniauti buvo geros sąlygos. Šalis taip pat graži, tvarkinga.

- Ar labai skiriasi LKL ir Prancūzijos pirmenybių lygiai?

- Lygis tikrai labai panašus. Žinoma, neskaitant pirmų trijų mūsų šalies klubų. Didžiausias skirtumas tik tas, kad Lietuvoje daugiau žaidžiama galva, o Prancūzijoje – kojomis.

- Ko tikitės iš ateinančio sezono?

- Tikimės gerų rezultatų. Norime kilti kuo aukščiau. Kol kas sunku kažką prognozuoti, nes surinkta nauja komanda, bet norėtųsi trečiosios vietos LKL, o kaip bus – pamatysime.

- Kas praėjusį sezoną LKL lygoje labiausiai nustebino, o kas nuvylė?

- "Sakalai" nustebino blogąja prasme, nes tikrai tikėjausi juos išvysti aukščiau. Visi kiti buvo savo vietoje. Utenos "Juventus" pradėjo gerai pirmenybes ir gerai jas užbaigė.

- Kaip savijauta po pirmosios treniruočių stovyklos savaitės?

- Dabar visų kojos dar "medinės". Ką tik pradėjome, bet matosi, kad visi labai stengiasi. Jaunimas tikrai noriai dirba, klauso, vykdo nurodymus. Visi sportuoja užsidegę bei su dideliu noru. Pradžia tikrai gera.


Šiame straipsnyje: Sakalai

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių