R.Berankis: tai buvo ilgiausias mačas mano karjeroje (papildyta)

Lietuvos rinktinės lyderis Ričardas Berankis išlygino Deviso taurės mačo tarp Lietuvos ir Didžiosios Britanijos komandų rezultatą. Vilnietis įveikė Danielį Evansą 6:1, 4:6, 7:6 (7:5), 3:6, 6:3.

Deviso taurės Europos/Afrikos zonos II grupės pirmojo etapo mače Vilniuje pirmoji Lietuvos raketė, 19 metų R.Berankis (198 vieta ATP reitinge) šventė pergalę prieš bendraamžį D.Evansą (252) po penkių setų įtemptos kovos, užsitęsusios daugiau nei keturias valandas.

Partiją sėkmingiau pradėjo D.Evansas, iškovojęs pirmą tašką. Tačiau įsižaidęs R.Berankis pirmajame sete varžovui nepaliko jokių šansų, iškovodamas 6 taškus paeiliui.

Antrajame sete jėgų santykis pasikeitė D.Evanso naudai: britas žaidė kur kas užtikrinčiau, o R.Berankis neišvengė apmaudžių klaidų. D.Evansas pirmavo 5:2, tačiau lietuvis laimėjo 2 taškus iš eilės ir priartėjo 5:4. Vis dėlto permainingai vykusį paskutinįjį tašką, o kartu ir setą, laimėjo Didžiosios Britanijos atstovas.

Trečiojo seto pradžioje tęsėsi apylygė kova. Rezultatui esant 2:2, R.Berankis “sausu” rezultatu pralaimėjo savo padavimą. Nesėkmė užvedė lietuvį: R.Berankis po kelių įspūdingo žaidimo epizodų, pakėlusių ant kojų Vito Gerulaičio teniso akademijoje susirinkusius žiūrovus, laimėjo 2 taškus iš eilės ir išsiveržė į priekį 4:3.

Žaidimas kulminaciją pasiekė seto pabaigoje: D.Evansas išlygino rezultatą 6:6, ir tenisininkams teko žaisti taibreiką. Jo metu stipresni pasirodė R.Berankio nervai: lietuvis laimėjo 7:5.

Ketvirtojo seto pradžioje tiksliau žaidė D.Evansas, kuris, laimėjęs R.Berankio padavimą, pirmavo 3:1. R.Berankis nenuleido rankų - po gerokai užsitęsusios kovos lietuvis iškovojo tašką kamuoliuką paduodant D.Evansui. 

Tačiau tai buvo viskas, ką Lietuvos rinktinės lyderiui pavyko padaryti šiame sete. R.Berankio smūgiuoti kamuoliukai skriejo į užribį arba į tinklą, o D.Evansas sėkmingai naudojosi varžovo klaidomis ir laimėjo setą 6:3.

Partijos baigtis sprendėsi paskutiniajame sete, kuris buvo ne mažiau permainingas nei visas susitikimas. Laimėjęs tris taškus iš eilės, R.Berankis buvo priekyje 3:1, tačiau D.Evansas priartėjo - 4:3. Vis dėlto britui pradėjo trūkti jėgų: dvigubą klaidą padaręs svečias paduodamas kamuoliuką padovanojo tašką žiūrovų aktyviai palaikomam R.Berankiui - 5:3. Lietuvis pasinaudojo savo šansu, laimėjo paskutinįjį tašką ir triumfavo dramatiškoje partijoje.

Sužaidus dvi partijas Lietuvos ir Didžiosios Britanijos mače rezultatas yra lygus 1:1. Šeštadienį susitikimą pratęs komandų dvejetai.

Papildyta. Po partijos R.Berankis neslėpė, kad ji buvo ilgiausia ir viena sunkiausių jo karjeroje.

"Na ir nusikalėme", - vos įžengęs į žiniasklaidos zoną šyptelėjo tenisininkas.

"Žaidimas svyravo tai į vieną, tai į kitą pusę. Pradėjau mačą labai gerai, bet antrajame sete varžovui truputį sekėsi. Žaidžiant paskutiniojo seto lemiamą tašką man pradėjo traukti kairę koją. Gerai, kad varžovas to nepastebėjo, nes greičiausiai būtų pamėginęs tai išnaudoti", - kalbėjo R.Berankis.

"Deviso taurės varžybose negalioja jokie reitingai. Džiaugiuosi, kad Ričardas įrodė, kad labai myli savo šalį. Šiandien jis padarė didžiulį darbą. Ričardo varžovas buvo pakankamai greitas ir sužaidė turbūt vieną geriausių mačų karjeroje", - sakė Lietuvos komandos kapitonas ir R.Berankio treneris Remigijus Balžekas.

D.Evansas neatrodė nuliūdęs dėl nesėkmės ir pripažino, kad yra patenkintas savo žaidimu: "Iš pradžių buvau nervingas, bet vėliau susikaupiau. Žaidžiau gerai, bet negalima sakyti, kad rezultatas būtų neteisingas - varžovas pasirodė dar geriau lemiamais partijos momentais. Prisimenu R.Berankį iš tų laikų, kai abu žaidėme jaunimo turnyruose, ir žinau, koks jis geras žaidėjas."

Didžiosios Britanijos komandos kapitonas Johnas Lloydas tvirtino, kad po pirmosios varžybų dienos rezultas 1:1 atitinka jo lūkesčius.

"Jeigu kas nors prieš mačą būtų pasiūlęs tokį rezultatą, tikrai nebūčiau tam prieštaravęs. Vis dar esu nusiteikęs optimistiškai dėl galutinės mačo baigties", - sakė J.Lloydas.

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių