Pasaulio futbolo čempionatas Kaune prasidėjo diena anksčiau

Ketvirtadienį Kaune paskelbtas pasaulio futbolo čempionato atidarymas – žaidė vaikų globos namų auklėtiniai.

Nacionalinėje futbolo akademijoje sužaistos pirmosios vaikų globos auklėtiniams skirto renginio „Pažink pasaulį futbolo aikštėje“ varžybos. 9-14 metų vaikai iš Lietuvos vaikų globos namų jau penktą kartą susitinka tradiciniame Lietuvos futbolo federacijos renginyje. Šiais metais 24 komandos atstovauja skirtingas pasaulio futbolo čempionate žaidžiančias šalis.

„Atsivežėme tik stipriausius, nors pas mus labai daug kas žaidžia futbolą“, - sakė "Prancūzijos rinktinės" narys Edvinas.

Devynmetis "Urugvajaus rinktinės" žaidėjas Adomas iš Raseinių paantrino: „Pralaimėjome Nigerijai... bet nieko tokio, man vis tiek patinka. Futbolas - mėgstamiausias mano žaidimas, sergu už „Manchester United“.

Keli šimtai vaikų globos auklėtinių Nacionalinėje futbolo akademijoje gyvens tris dienas - ne tik žais futbolą, bet ir žiūrės kino-filmus, rungsis muzikiniame konkurse, aplankys Prisikėlimo bažnyčią ir galiausiai penktadienį stebės oficialų čempionato atidarymą S.Dariaus ir S.Girėno stadione.

„Perduodu jums vyrų ir merginų rinktinių palinkėjimus ir prašymą kuo greičiau užaugti bei papildyti jų gretas“, - sveikindamas turnyro dalyvius sakė Lietuvos futbolo federacijos generalinis direktorius Julius Kvedaras – „Mums reikia kuo daugiau žaidėjų, kad galėtume sustiprinti savo rinktines“.

Varžybos tęsis ir penktadienį, o finalai numatyti šeštadienį.


Šiame straipsnyje: pasaulio futbolo čempionatas

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių