Paaiškėjo, kurie žaidėjai vyks į rinktinės treniruočių stovyklą

Vyriausiasis Lietuvos krepšinio rinktinės treneris Kęstutis Kemzūra pristatė žaidėjų, kurie atvyks į Lietuvos rinktinės pirmąją treniruočių stovyklą, sąrašą.

Į jį pateko: Šarūnas Jasikevičius (Atėnų „Panathinaikos“, Graikija), Mantas Kalnietis (Kauno „Žalgiris), Adas Juškevičius (Prienų “Rūdupis„), Tomas Delininkaitis (Kauno “Žalgiris„), Rimantas Kaukėnas (Sienos “Montepaschi„, Italija), Martynas Pocius (Madrido “Real„, Ispanija), Renaldas Seibutis (Vilniaus “Lietuvos rytas„), Deividas Dulkys (Floridos univ., JAV), Simas Jasaitis (Ankaros “Turk Telekom„, Turkija), Jonas Mačiulis (Sienos “Montepaschi„, Italija), Linas Kleiza (Toronto “Raptors„, Kanada), Mindaugas Kuzminskas (Kauno “Žalgiris„), Paulius Jankūnas (Kauno “Žalgiris„), Darius Songaila (Valjadolido “Blancos de Rueda„, Ispanija), Tadas Klimavičius (Kauno “Žalgiris„), Donatas Motiejūnas (Gdynės “Asseco Prokom„, Lenkija), Antanas Kavaliauskas (Rygos VEF, Latvija), Jonas Valančiūnas (Vilniaus “Lietuvos rytas„), Robertas Javtokas (Kauno “Žalgiris").

„Užtrukome, norėjosi paskelbti sąrašą anksčiau, tačiau kai kuriems žaidėjams reikėjo daugiau laiko apsispręsti, - kalbėjo treneris. – Mano noras buvo neišplėsti sąrašo ir turėti tik 15 žaidėjų, tačiau to padaryti nesigavo, kadangi sezonas ne visiems baigėsi vienu metu. Žinau, kad ne visi žaidėjai galės atvykti laiku į pirmąją stovyklą“.

Jaunesni žaidėjai, pasak trenerio, gaus šansą pradėję sportuoti su rinktine. „Žiūrėsime kaip viskas vystysis. Kiti žaidėjai prisijungs po sezonų pabaigos. D. Motiejūno dalyvavimas stovykloje – su klaustuku, jis labai nori, tačiau kol kas jis nėra pasirašęs kontrakto su Hiūstono komanda, jis gali gauti traumą rinktinėje, todėl yra rizikos. Pasitaręs su federacija įtraukiau jį į sąrašus“, - sakė K. Kemzūra.

Jis pasidžiaugė, kad žaidėjas neatsisako pagelbėti rinktinei. „Draudimo bendrovės draudžia esamą kontraktą, tačiau nė viena bendrovė nenori drausti numatomo kontrakto, todėl NBA kontraktą apdrausti galima tik galiojantį. Žinoma, rinktinėje nereikėtų tikėtis tik traumų, tačiau federacija ieško galimybių, tačiau nežinome, ar tai tenkins NBA klubą, - situaciją aiškino Lietuvos krepšinio federacijos generalinis sekretorius Mindaugas Balčiūnas. – Bet sprendimas priklauso tik nuo paties Donato“.

„R. Javtokas prisijungs prie žaidėjų vėliau dėl gydytojų rekomendacijų ir patirtų traumų, kurios nėra labai rimtos. Senos traumos reikalauja šiek tiek daugiau poilsio, tačiau Robertas yra pasiryžęs žaisti. Su Š. Jasikevičiumi kalbėjau – žaidėjas yra pasiryžęs atvažiuoti ir žaisti už rinktinę“, - pabrėžė treneris.

Jis prisipažino, kad nė vieno žaidėjo nereikėjo įkalbinėti. „Šarūnui pasakiau, kad jis yra reikalingas ir kad tai bus jo paskutinis šansas sudalyvauti olimpinėse žaidynėse. Vienintelė jo abejonė buvo, ar sugebės atlaikyti tempą. Sutarėme, kad pasikalbės su šeima. Pasikalbėjęs jis atsakė - „atvažiuoju“. Sąraše nėra nemažai gerų žaidėjų, tačiau tai yra mano pasirinkimas ir mano vizija. Apsisprendžiau ties šiais žmonėmis“, - kalbėjo treneris.

Kalbėdamas apie Eurolygos nugalėtoju su „Olympiacos“ tapusį Martyną Gecevičių treneris pabrėžė, kad jo pozicijoje Lietuvos rinktinėje yra daug gerų žaidėjų. „Jo šansus vertinau nelabai stipriai, galbūt dėl to nėra jo sąraše“, - nukirto treneris.

Kšyštofas Lavrinovičius į rinktinę nėra kviečiamas, pasak trenerio, dėl traumų. „Bijau, kad tolimi skrydžiai – pavojingi žaidėjams, kurie turi tam tikrų traumų. Be to, sunkiojo krašto puolėjo pozicijoje yra L. Kleiza ir P. Jankūnas. D. Songaila gali žaisti dvejose pozicijose – jis tarpinis žaidėjas, kuris gali gintis ir sukelti nemažai problemų vidurio puolėjams, - kalbėjo treneris. – Mindaugas Katelynas turėjo puikų sezoną, bet žinau, kad turi nedidelių traumelių, kurias reikia apsigydyti“.

Pirmoje stovykloje, trenerio spėjimu, bus tik trylika žaidėjų. „Norėčiau, kad Hiūstone turėtume penkiolika žmonių, sprendimą apie dvyliktuką norėčiau turėti prieš pat išvažiuojant į Venesuelą“, - sakė treneris.


Šiame straipsnyje: Lietuvos krepšinio rinktinė

NAUJAUSI KOMENTARAI

asd

asd portretas
kam tie seniai vel

gdfg

gdfg portretas
tam kad jie krepsinio vilkai ir greit prisitaiko prie visu aplinkybiu. Manau labai puiki komanda - nei pridesi nei atimsi.

Abejonė

Abejonė portretas
Kai kurie kandidatai kelia rimtų abejonių.
VISI KOMENTARAI 7

Galerijos

Daugiau straipsnių