M.Kuzminskas: tikiu dvasiomis, todėl nesu bandęs jų kviestis

Jaunasis Kauno „Žalgirio“ puolėjas Mindaugas Kuzminskas praėjusio sezono metu „Žalgirio radijo“ vykdytame „Protų mūšyje“ buvo pripažintas protingiausiu žalgiriečiu. Regis, krepšininkui nesvetimas racionalus mąstymas, todėl pabandėme išsiaiškinti, ką jis galvoja apie mistinius ir nerealius dalykus. Tiesa ta, kad M.Kuzminskas netiki pasaulio pabaiga, bet mano, kad mokslininkams pavyks užmegzti ryšį su ateiviais. Be to, žaidėjas žino, kad kviestis dvasių nevalia, todėl ir neketina to daryti.

- Dažnai žiūrite siaubo filmus? – paklausėme M.Kuzminsko.
- Retai, tačiau kartais pasitaiko, kad žiūrime su drauge vakarais. Tiesa, žiūriu ne tuos, kurie yra šlykštūs, o tuos, kurie yra susiję su žmogaus psichologija. Vienas geresnių „Kuždesių sala“. Išties, retai tenka žiūrėti šio žanro filmus. Nebūna ir taip, kad žiūrėdamas ne vienas juokčiausi, o likęs vienas išsigąsčiau.

- Ar mėgstate mokslinę fantastiką bei siaubo literatūrą?
- Nemėgstu. O ypač didelę antipatiją jaučiu mokslinei fantastikai – tiek filmams, tiek knygoms.

- Tikite pasaulio pabaiga? Kokia jos versija jums atrodo juokingiausia?
- Pasaulio pabaiga netikiu, nors gal kada nors kas nors ir nutiks. Juokingiausia, tikriausiai, kad žemę kada nors užgrobs ateiviai ir nužudys visus žmones. Absurdiškos kalbos ir apie majų kalendorių. Kiekvienas kalendorius kada nors pasibaigia ir kiekvienas metais būna sudaromas naujas.

- Ar tikite ateiviais?
- Tikiu, nors nemanau, kad jie atskris į žemę, kad užgrobtų ją. Taip pat, tikiu, kad kada nors mokslininkams pavyks užmegzti su jais ryšį.

- Ką manote apie dvasių kvietimą? Kokiais dar mistiniais dalykais tikite?
- Tikiu dvasiomis, todėl nesu bandęs jų kviestis. Tie, kurie netiki, bando kviestis ir tada nutinka kas nors blogo. Girdėjau, kad prisikvietus būna sunku išvaryti, o man tokių svečių nereikia. Nesu ir mistinių padarų mėgėjas. Labiau vertinu realybę.

- Ką manote apie būrėjas?
- Netikiu jų galiomis, nors esu pas keletą apsilankęs iš smalsumo. Kai jų pranašystė išsipildo, galvoji, kad gal jos ir turi kokių nors galių, tačiau, kai neišsipildo, ir pamiršti, kad pas tokią lankeisi. Žmogus pats kuria ir planuoja savo gyvenimą, todėl pas jas lankytis neverta.

- Ar esate religingas?
- Taip, kaip tik neseniai lankiausi bažnyčioje. Ėjau komunijos, visai neseniai buvau išpažinties. Gaila, kad būna nedaug laisvo laiko, kad galėčiau apsilankyti dažniau.

- Ko labiausiai bijojote vaikystėje ir ko bijote dabar?
- Vaikystėje bijojau traktorių. Anksčiau mane gąsdindavo: „Neik prie vandens, ten yra nuskendęs traktorius“. Dabar bijau tamsos.

- Galbūt vaikystėje turėjote kokį nors stebuklingą herojų?
- Ne, nebuvau filmukų maniakas. Labiausiai mėgau „Tomą ir Džerį“, o tai buvo visiškai paprastas animacinis filmukas.


Šiame straipsnyje: mindaugas kuzminskasŽalgiris

NAUJAUSI KOMENTARAI

komentaras

komentaras portretas
geriau to niekada nedarykite,nekvieskit nei dvasiu nei vaiksciokit pas burejas nuosirdziai patariu,nes tuomet paliekate platu kelia veikti setonui jusu gyvenime.beje zmogaus siela negali zemeje gyventi,tai velnio darbai jeigu reikia jis ir sviesos angelu apsiregia.

Šamanas

Šamanas portretas
Kuzminsko protingumu galima smarkiai suabejoti.Jis nenori kviesti dvasių.Tai kas jas turi kviesti? Tas kas dvasiomis netiki?Pasikviestų kokį Kriaučiūną ar Lubiną iš ano pasaulio ir pamokytų žaiasti.
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių