L. Kleiza paneigė gandus apie karjeros pabaigą

Beveik du mėnesius be krepšinio gyvenantis Linas Kleiza nežino, kada galės sugrįžti į aikštę. Tačiau „BasketNews.lt“ žiniomis, situacija nėra tokia baisi, kad reiktų skambinti pavojaus varpais apie karjeros pabaigą.

Penktadienį viena žiniasklaidos priemonė paskelbė, kad dėl prastai sugijusio kelio Kleizai gali tekti antrą kartą gultis po skalpeliu. Tokią nuomonę išsako buvęs rinktinės vadovas Antanas Guoga.

„Girdėjau, kad buvo blogai atlikta operacija, buvo padaryta klaidų po operacijos, – „15min.lt“ cituojamas Guoga. – Blogai, kad jį operavo JAV, nors operaciją ir atliko garsus medikas J.R.Steadmanas. Laiko atgal neatsuksi, tačiau galbūt viskas būtų buvę kitaip, jei Linas būtų patekęs į Lietuvos medikų rankas.

Galbūt jis ir sugrįš čia, kad susitvarkytų savo kelį. Ne paslaptis, kad situacija nėra gera. Galbūt prireiks antros operacijos.“

„BasketNews.lt“ žiniomis, situacija nėra tokia bloga, kaip skelbiama. Dėl įtempto praėjusio sezono, kai NBA ritmas dar labiau pagreitėjo pasibaigus lokautui, ir sudėtingos vasaros, kai teko žaisti dvejose tarptautinėse varžybose, Kleiza pradėjo justi kelio skausmus.

Pagrindinė skausmų priežastis – aplink dešinį kelį esantis raumenynas. Nusprendęs, kad reikia sutvirtinti šią kūno vietą, Kleiza nuo gruodžio 28-osios nerungtyniauja, o atlieka įvairias procedūras Toronte ir Kolorado valstijoje.

Todėl žinios, kad ilgokai nerungtyniaujančiam Kleizai gali tekti baigti karjerą, šokiravo jam artimus žmones Lietuvoje.

„Man tokia naujiena buvo netikėta, – sakė Lino Kleizos labdaros ir paramos fondo direktorius Mindaugas Gobikas. – Prieš porą savaičių viešėjau Toronte ir mačiau realią situaciją. Niekas nekalba apie karjeros pabaigą. Tačiau atrodo, kad už dešimties tūkstančių kilometrų Lietuvoje esantys žmonės „geriau“ išmano situaciją.“

Kelio traumą Kleiza patyrė 2011 metų sausį ir nerungtyniavo metus.

Šį sezoną jis aikštėje pasirodė 20 rungtynių, per kurias rungtyniaudavo vidutiniškai po 18,3 minutes ir pelnydavo po 7,4 taško.




Šiame straipsnyje: Linas KleizaToronto RaptorsNBA

NAUJAUSI KOMENTARAI

Klausimėlis

Klausimėlis portretas
Kieno motina yra viltis?
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių