Jaunių rinktinės treneris: stovykla buvo labai naudinga

Lietuvos jaunių (iki 17 m.) vaikinų rinktinės vyriausiasis treneris Paulius Juodis liko patenkintas savaitgalį vykusia parengiamąja nacionalinės komandos stovykla prieš gegužės mėnesį prasidėsiantį pasiruošimą pasaulio čempionatui.

„Vaikinus į trumpą stovyklą sukviečiau savo iniciatyva. Teko stebėti nemažai jų rungtynių Moksleivių lygos čempionate, tačiau norėjau geriau susipažinti su perspektyviausiais rinktinės žaidėjais ir geriau suprasti jų galimybes. Prieš pasaulio čempionatą norisi negaišti laiko ir į pirmąją stovyklą iš karto pasikviesti 16-17 krepšininkų“, — sakė P. Juodis.

Į trijų dienų treniruočių stovyklą Kaune susirinkę 22 vaikinai buvo suskirstyti į dvi grupes po vienuolika, treniravosi atskirai ir sužaidė po vienas kontrolines rungtynes su Regionų krepšinio lygoje rungtyniaujančia Birštono „JAZZ-Diremta“ komanda. Per pirmąjį susitikimą septyniolikmečiai įveikė labiau patyrusius varžovus 67:60, o antrajame mače 69:83 turėjo pripažinti birštoniečių pranašumą.

„Nors pirmoji ekipa turėjo viena treniruote mažiau, tačiau aikštelėje matytas vaizdas mane tenkino. Žinoma, dar reikia įdėti nemažai darbo, bet tai ką mačiau aikštėje, man patiko. Stovykla buvo labai naudinga“, — tvirtino P. Juodis. Strategas pažymėjo, kad dėl galutinio į pirmąją treniruočių stovyklą kviečiamų krepšininkų sąrašo, kuriame bus 16-17 žaidėjų, po dviejų savaitgalio mačų jis dar neapsisprendė.

„Bendrą vaizdą tikrai susidariau ir realiausius rinktinės kandidatus jau matau, bet dėl galutinio sąrašo apsispręsiu pasibaigus Moksleivių krepšinio lygos finalo ketverto turnyrui“, — teigė septyniolikmečių rinktinės strategas. Jis pridūrė, kad tarp komandos kandidatų gali būti ir savaitgalį Kaune dėl traumų nepasirodžiusių krepšininkų.

Pasirengimą birželio 29 — liepos 8 d. Kauno „Žalgirio“ arenoje vyksiančiam pasaulio čempionatui mūsų šalies septyniolikmečiai pradės gegužės 21 d. Nidoje.

Iš viso pirmenybėse dalyvaus 12 komandų: Lietuva, JAV, Argentina, Kanada, Egiptas, Kinija, Korėja, Australija, Ispanija, Kroatija, Čekija ir Prancūzija. Burtai lėmė, kad turnyro A grupėje mūsų šalies krepšininkai susitiks su Ispanijos, Kroatijos, Kanados, Argentinos ir Korėjos ekipomis.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių