G.Mažeika teisėjaus Europos jaunimo futbolo čempionate

Lietuvos arbitras Gediminas Mažeika Prancūzijoje teisėjaus sekmadienį startuojančiame Europos jaunimo (iki 19 metų) futbolo čempionate.

Kartu su FIFA kategoriją turinčiu G.Mažeika į pirmenybes pakviesti dar penki aikštės teisėjai iš Šiaurės Airijos, Rusijos, Slovėnijos, Švedijos ir Šveicarijos, asistentai iš aštuonių šalių bei du rezerviniai arbitrai iš Prancūzijos.

Penktadienį G.Mažeikos laukia fizinio pasirengimo testai, o tikslūs teisėjų paskyrimai rungtynėms bus paskelbti tik šeštadienį, dieną prieš pirmąsias rungtynes. Vėliau visi arbitrai dar teisėjaus po du kartus, o nuo pusfinalių aikštės teisėjų skaičius sumažės taip pat kaip ir komandų - iki keturių.

Anot G.Mažeikos, jam šis paskyrimas – tarsi laiptelis į priekį: „FIFA arbitro kategoriją įgijau neseniai ir pradėjau nuo U-17 čempionato varžybų. Teisėjavau ir UEFA Intertoto varžybose, po  to buvau skiriamas UEFA Europos lygos pirmųjų etapų rungtynėms. Jei gerai sekasi, palaipsniui gali teisėjauti vis svarbesnėse varžybose.“

Praėjusią savaitę G.Mažeika jau galėjo išbandyti savo žinias ir pasiruošimą UEFA Europos lygoje, kur teisėjavo pirmojo atrankos etapo atsakomosiose rungtynėse tarp Chožuvo „Ruch“ ir Karagandos „Šachtior“.  Teisėjui iš Lietuvos rungtynių atmosfera padarė įspūdį.

„12 tūkstančių vietų stadione buvo užpildyta apie 80 procentų vietų. Komandų meistriškumas nebuvo itin įspūdingas, tačiau ta atmosfera, kurią sukuria lenkai – tikrai padarė įspūdį. Tačiau į tai labiau kreipiau dėmesį tik pirmas penkias minutes, vėliau jau pavyko įsivažiuoti. Tokiai dvikovai teisėjauti įdomu, nes manau, jog tam tikros emocijos, užsivedimas reikalingas ir teisėjui. Kuo sunkesnės rungtynės ir kuo labiau jauti žiūrovų reakciją - tuo įdomiau teisėjauti“, - tikino arbitras iš Kauno.

Europos U-19 čempionate dalyvaus šeimininkai prancūzai, Anglijos, Olandijos, Italijos, Austrijos, Kroatijos, Ispanijos ir Portugalijos jaunių rinktinės. Grupių etapas vyks liepos 18-24, pusfinaliai liepos 27, o finalas - liepos 30 dieną.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių