Druskininkuose futbolą žais aštuonių valstybių žurnalistai

Lietuvos žurnalistų sąjungos (LŽS) organizuojamame futbolo turnyre Druskininkuose varžysis net aštuonių Europos valstybių žurnalistai.

„Jau šeštus metus iš eilės LŽS sporto klubo organizuojamas Tarptautinis žurnalistų futbolo turnyras plečiasi ir dalyvių skaičiumi, ir komandų geografija. Kvietėme ir daugiau valstybių atstovų, tačiau ne visose šalyse žurnalistai yra susibūrę į futbolo komandas. Tikimės, kad ateityje Lietuvoje rengiamas turnyras dar labiau plėsis ir taps savotišku Europos žurnalistų futbolo čempionatu“, -  sako LŽS sporto klubo pirmininkas Tautvydas Vencevičius.

Turnyre žais svečiai iš Didžiosios Britanijos, Rusijos, Lenkijos, Latvijos, Baltarusijos, Ukrainos ir Armėnijos. Šiemet pirmą kartą į turnyrą atvyksta Škotijos žurnalistai ir didžiausios Rusijos sporto televizijos „NTV Plius“ komentatorių komanda. Lietuvai atstovaus dvi – LŽS sporto klubo ir Kauno žurnalistų - komandos.

Tarptautiniai žurnalistų futbolo turnyrai Lietuvoje pradėti organizuoti 2005 metais. Pirmi keturi turnyrai vyko Vilniuje, pernai – Kėdainiuose, šiemet užsienio žurnalistai bus supažindinti su Druskininkais.

Žurnalistų futbolo turnyras atidarys vasaros sezoną Druskininkuose. Kurorto šventėje „Gera kurti kartu“ žurnalistų kovos virs naujai įrengtame Druskininkų stadione. Dėl pagrindinio turnyro rėmėjo „Ūkio banko“ įsteigtos nugalėtojų taurės varžysis 10 žurnalistų komandų. Geriausiam turnyro futbolininkui prizą įsteigė artėjančio pasaulio čempionato oficialus transliuotojas „LRT“. Geriausius turnyro futbolininkus originaliais prizais taip pat apdovanos Lietuvos futbolo federacija, „Vilniaus alus“ ir „Druskininkų Rasa“. Keleivių vežėjo „Kautra“ dėka, turnyro dalyviai susipažins ne tik su Druskininkų kurortu. Svečiai iš užsienio lankysis Vilniuje, Trakuose ir Kaune.

Turnyras vyks gegužės 29 dieną 11.00 – 17.00 val. Druskininkų universaliame sporto aikštyne, Ateities g. 13. Praėjusiais metais turnyro nugalėtojais tapo Vilniaus universiteto Žurnalistikos instituto studentų komanda.


Šiame straipsnyje: LŽSSporto žurnalistai

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių