Bušido kovotojai iš užsienio pranoko lietuvius bendru santykiu 5:3

Bušido „Hero‘s“ turnyre lietuviai laimėjo tris iš aštuonių tarptautinių dvikovų. Pergales šventė Petras Markevičius, Tadeušas Cholodinskis ir Egidijus Valavičius, o superkova dėl Europos bušido čempiono vardo neįvyko.

Vakaro kulminacija turėjusias tapti kautynes tarp E.Valavičiaus ir Rodney Glunderio, kurių nugalėtojas būtų buvęs vainikuotas žemyno čempionu, teko atšaukti dėl sportininko iš Olandijos patirtos avarijos.

Pasak turnyro organizatoriaus, Lietuvos bušido federacijos prezidento Donato Simanaičio, automobilis, kuriuo važiavo R.Glunderis, pateko į incidentą ketvirtadienį Amsterdame. Kovotojas susilaužė ranką ir negalėjo atvykti į Lietuvą.

R.Glunderiui organizatoriai skubiai surado pamainą - Rusijos atstovą Aleksandrą Grebienkiną. Vis dėlto netikėtai į Vilnių iškviestas rusas nesugebėjo rimčiau pasipriešinti E.Valavičiui, kuris nokautavo varžovą pirmajame raunde apipylęs jį smūgių kruša.

Gražiausia vakaro dvikova tapo Mindaugo Sakalausko ir baltarusio Zabito Samedovo, pravarde „Mauglis“, susitikimas. Lietuvis atsilaikė prieš itin pavojingą varžovą visus tris raundus, numatytus pagal K-1 taisykles, tačiau Baltarusijos sportininkas iškovojo pergalę teisėjų sprendimu. Vienu geriausiu šiuo metu Tailando bokso specialistu laikomas Z.Samedovas pademonstravo įspūdingą smūgių techniką ir pelnytai nugalėjo.

Lietuvos gerbėjus pradžiugino T.Cholodinskis, nokautu nesunkiai įveikęs ukrainietį Vitalijų Kiseliovą, ir P. Markevičius, trikampiu smaugimu palaužęs Tomą Kuzelą iš Čekijos.

Kitose dvikovose, kuriose susitiko lietuviai ir užsienio sportininkai, pergales šventė pastarieji. Maksimas Nevolia pralaimėjo rusui Aleksejui Prokofjevui, Karolis Liukaitis apmaudžiai nusileido lenkui Marekui Shwalibogowskiui, Erikas Suslovas žaibiškoje kovoje pasidavė airiui Nelui Seery‘iui, o Daumantas Barinovas pralaimėjo Marcio Cezarui iš Brazilijos.

Įžanginėse turnyro dvikovose Teodoras Aukštuolis nugalėjo Artūrą Liutiką, o Vaidas Valančius - Andrių Ordojan.


Šiame straipsnyje: bušidohero'sk-1

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių