„Kauno dienos“ studija: KTU mokslininkai sukūrė futuristinį vadovų atrankos įrankį

  • Teksto dydis:

Šiandien „Kauno dienos“ studijoje svečiuojasi KTU Žmonių išteklių vadybos studijų krypties profesorė Asta Savanevičienė ir to paties universiteto Biomedicininės inžinerijos instituto doktorantas Daivaras Sokus.

KTU mokslininkai personalo atranką perkelia į virtualią realybę – sukurtas vienas pirmųjų pasaulyje dirbtinio intelekto įrankių, kurį naudodami darbuotojų atrankų specialistai galės objektyviau, pigiau ir greičiau įvertinti kandidato vadovavimo potencialą, nustatant jo tipą. Visą produktą sudaro kelios sistemos: pirmoji – tai virtualios realybės programa, kurioje kandidatas perkeliamas į tam tikras situacijas. Vertinimo metu, naudojant mokslininkų sukurtą apyrankę, matuojami kandidatų biometriniai duomenys.

Šiuos duomenis išanalizuos ir apibendrins dirbtinis intelektas. Plačiau apie šį futuristinį įrankį, tapusį realybe, pokalbis „Kauno dienos“ studijoje su A. Savanevičiene ir D. Soku.

 

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Astronomas Romualdas Zubinas E.p. rzubinas@gmail.com

Astronomas    Romualdas  Zubinas  E.p. rzubinas@gmail.com portretas
INDŲ IŠMINČIUS MAHATMA GANDIS, ANTANUI POŠKAI, BUVO PAREIŠKĘS, - LIETUVIŲ KALBA SENESNĖ UŽ SANSKRITĄ! Ir ŠTAI, IŠĖJĘS Į PENSIJĄ, SENIAUSIOS ŽEMĖJE LIETUVIŲ KALBOS DĖKA, ĮMINIAU PER 50 SENIAUSIŲJŲ KULTŪRŲ ŠALTINIUS! JŲ TARPE IR ŠUMERŲ, INKŲ, INDŲ, EGIPTO, MAJŲ, KINIEČIŲ, JAPONŲ, ir kitas kultūras. GALIAUSIAI ATRADAU ir TREČIĄJĮ bei KETVIRTĄJĮ ŽEMĖS AŠIES FIZINIUS JUDĖJIMUS, KURIĖ LEIDŽIA PAŽINTI : KAS? ir KODĖL? ŽEMĖJE VYKO? KAS IR KODĖL VYKSTA? KAS IR KODĖL VYKS ATEITYJE? Parašiau knygas; "PERKŪNAS", "PER PRAEITĮ Į ATEITĮ" "PAŽADINTA PRAEITIS"."PRAEITIS IR ATEITIS", "PRAREGĖJIMAS", "TVANAI DIEVAI CIVILIZACIJOS". PASTAROJOJE KNYGOJE YRA ĮMINTAS "ŠUMERŲ KARALIŲ SĄRAŠAS" KURIAM JAU PER 450 000 metų! NUO 2500 - jų metų ŠIAURINIAME ŽEMĖS PUSRUTULYJE VIEŠPATAUS TIKTAI VIENA SAULĖ! Esu KPI ABSOLVENTAS - Inžinierius statybininkas! .

Na

Na portretas
Vis stebiuosi: negi ateiviai išrinko šituos subingalvius...

fr

fr portretas
cirkininkai
VISI KOMENTARAI 9

Galerijos

Daugiau straipsnių