Žmogžudystė Savanorių prospekte: įtariamajam mėnesiu sutrumpintas suėmimas

  • Teksto dydis:

Gynėjo skundą iš dalies tenkinęs Kauno apygardos teismas penktadienį mėnesiu sutrumpino suėmimą nužudymu Savanorių prospekte įtariamam vyrui.

Kaip pranešė teismas, liepos 9-ąją asmeniui skirtas trijų mėnesių suėmimas sutrumpintas iki dviejų.

Griežčiausią kardomąją priemonę apylinkės teismas įtariamajam anksčiau skyrė argumentuodamas, kad įtariamasis gali bėgti, slėptis nuo ikiteisminio tyrimo pareigūnų, prokurorų ir teismo, taip pat būdamas laisvėje daryti naujus nusikaltimus.

Šią nutartį įtariamojo gynėjas prašė panaikinti. Jis skunde pažymėjo nesant objektyvių duomenų, kad įtariamasis ketintų daryti naujus nusikaltimus, bėgtų, slėptųsi, trukdytų tyrimui, teismui.

Išnagrinėjęs gynėjo argumentus, Kauno apygardos teismas konstatavo, kad apylinkės teismo liepos 9-osios nutartis yra teisėta ir suėmimas paskirtas pagrįstai, bet trijų mėnesių suėmimo terminas pernelyg ilgas.

Pasak teismo, terminas sutrumpintas siekiant išvengti nepagrįsto įtariamojo teisių suvaržymo daugiau, nei to reikalauja teisingumo principai.

Ši Kauno apygardos teismo nutartis yra įsiteisėjusi ir neskundžiama.

Vyras įtariamas liepos 5-osios vakarą viešoje vietoje nužudęs žmogų.

 

 

Skaitytojo vaizdo įrašas

Kaip skelbė Policijos departamentas, 1996 metais gimusio vyro kūnas su durtinėmis ir pjautinėmis žaizdomis ant Savanorių prospekto šaligatvio rastas prieš vidurnaktį.

Kauno apygardos prokuratūra BNS anksčiau nurodė, kad įtariamasis praeityje teistas už nusikaltimą, priskiriamą nesunkių kategorijai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

ZELIONIJE OKULIAZY

ZELIONIJE OKULIAZY  portretas
GALIMAI JAU PAVARGO ,O KAI PERVARGS TAI PUTIOVKE I HONOLULU ,PAILSET TSKNT .

Kaunietis

Kaunietis  portretas
Reikėjo iš vis paleisti, kam dar trumpinti suėmimo terminą, jo tik jievrosojūze kur valdo visokiausi p e d i k a i žmogžudžiai yra paleidžiami į laisvę, puiku !!!!
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių