Žaidimai su mirtimi: nepilnametis bus teisiamas, nes davė bendraamžiui narkotikų

  • Teksto dydis:

Kauno apygardos prokuratūra pranešė teismui perdavusi bylą apie dar laimingai pasibaigusius Kauno nepilnamečių žaidimus su mirtimi, apie kuriuos nebuvo pranešta policijos suvestinėse. Tik dabar paaiškėjo, kad šiųmetės sausio 28-osios pavakare apleistame buvusio legendinio restorano „Trys mergelės“ pastate M. Riomerio gatvėje buvo aptiktas alkoholiu bei narkotikias apsinuodijęs septyniolikmetis, pramogavęs čia su dar šešių nepilnamečių kompanija.

Kaip pranešė Kauno apygardos prokuratūra, dėl narkotinių ar psichotropinių medžiagų platinimo nepilnamečiams bus teisiamas septyniolikmečio bendraamžis. Ikiteisminio tyrimo metu nustatyta, kad galimai jis pavaišino nukentėjusįjį metamfetaminu.

Tiesa, kad tai išsiaiškintų, ikiteisminį tyrimą atlikę Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato Organizuoto nusikalstamumo tyrimo valdybos kriminalistai bei jiems vadovavęs Kauno apygardos prokuratūros Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo skyriaus prokuroras turėjo gerokai paplušėti, nes apsinuodijusiojo sugėrovai nesėkmingai bandė juos pergudrauti. Pavyzdžiui, greitąją medicinos pagalbą nelaimėliui kvietųsi viena iš kompanijos merginų buvo linkusi teigti esą atsitiktinai jį aptikusi šiame apleistame name, išėjusi su draugais pasivaikščioti.

Valdo Kasperavičiaus nuotr.

Atskubėję greitosios medikai pristatė nukentėjusįjį į gydymo įstaigą, kur jam suteikta skubi pagalba. Nustačius nelaimėlio tapatybę, susisiekta su šio vienos Kauno mokyklos moksleivio tėvais. Pranešė apie šį įvykį medikai ir policijai, kuriai pavyko atkurti jo aplinkybes bei nustatyti visus su juo susijusius asmenis.

Kaip teigiama prokuratūros pranešime, ikiteisminio tyrimo metu nustatyta, kad tą sekmadienį šiame apleistame pastate laisvalaikį leido septyni jauni žmonės. Portalo kauno.diena.lt duomenimis, visi – įvairių Kauno mokyklų moksleiviai. Keli iš jų buvo pažįstami tarpusavyje ir dar atsivedė čia kitų asmenų. Vienas iš jų, kaip įtariama, turėjo metamfetamino, kurį įsigijo pakeliui į susitikimo vietą. Klausydamiesi muzikos bei bendraudami, jaunuoliai vartojo alkoholį. Portalo kauno.diena.lt duomenimis, – degtinę. O narkotikus atsinešęs asmuo su į ligoninę vėliau patekusiu vienu iš sugėrovu keletą kartų buvo pasišalinę į kitą aukštą „pasikalbėti“. Po kelių valandų vienas iš jų pasijuto itin blogai.

Kaltinamasis pavaišinęs bendraamžį narkotikais savo kaltės nepripažįsta. Tai bus pirmoji jo akistata su Temide. Suaugusiam asmeniui už narkotinių ar psichotropinių medžiagų platinimą nepilnamečiams gresia laisvės atėmimas nuo trejų iki dvylikos metų. Tačiau, jeigu tuo kaltinamas pats nepilnametis, minėtos sankcijos jam – perpus mažesnės. Už šį nusikaltimą atsakoma nuo šešiolikos metų.

Deja, išsiaiškinti, kur kaltinamasis įsigijo narkotikų, teisėsaugininkams nepavyko. Todėl šios bylos, kurią nagrinės Kauno apygardos teismas, kaltinamųjų suole jis sėdės vienas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Ka ka

Ka ka portretas
net suaguseji neteisemi uz narkotiku vartoji, tai ko vaika teise? Nejaugi bartosevicius pasistenge, nes vaikas nenorejo su juo meguoti?

Tai

Tai portretas
jei as duosiu zmogui peili,o jis pasipjaus,uzuot duonos atsiriekes - mane teis!?

Cha cha

Cha cha portretas
Kaip če taip pažeidinėjamos vaikučių teisės
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių