Vilčinskų vaikų pagrobimo byloje – baigiamosios kalbos

Savo vaikų pagrobimu ir mėginimu kirsti Baltarusijos sieną kaltinamų Ingos ir Mindaugo Vilčinskų byloje pirmadienį Kauno apylinkės teismas išklausys baigiamąsias kalbas.

Tai BNS patvirtino teismo atstovė Tautvilė Merkevičiūtė.

„Pirmadienį vyksiančio posėdžio metu numatoma klausytis baigiamųjų kalbų, taigi Kauno apylinkės prokurorė Gitana Kaupė turėtų įvardyti, kokią bausmę siūlo skirti Vilčinskams“, – nurodė ji.

Vilčinskai kaltinami trijų mažamečių savo vaikų, kuriuos teismas buvo leidęs iš jų paimti, pagrobimu ir pasikėsinimu neteisėtai kirsti Lietuvos valstybės sieną su Baltarusija.

Kaip nurodė T. Merkevičiūtė, abu asmenys teisme savo kaltės nepripažino. Tokios pozicijos Vilčinskai laikėsi nuo bylos nagrinėjimo pradžios, nors ikiteisminio tyrimo metu prisipažino kaltais.

Ši byla saugant nepilnamečius nagrinėjama uždaruose teismo posėdžiuose.

Pernai liepą galimai savavališkai iš Kaune esančio vaikų gerovės centro „Pastogė“ penkerių, septynerių ir devynerių metų amžiaus vaikus pasiėmę tėvai buvo surasti Lietuvos pasienyje su Baltarusija. Kaip teigė teisėsauga, šeima greičiausiai ketino kirsti sieną.

Anksčiau Vilčinskų atžvilgiu dėl vaikų pagrobimo ir pasikėsinimo neteisėtai pereiti valstybės sieną buvo priimtas baudžiamasis įsakymas, kadangi pora sutiko su prokuroro pasiūlyta bausme. Tačiau vėliau jie persigalvojo ir pareikalavo bylos nagrinėjimo teisme.

Kauno apygardos teismas vaikus Vilčinskams sausio pabaigoje grąžino, nes jie buvo paimti nesilaikant procedūrų. Teismo pirmininkas Arūnas Purvainis vasarį teigė, kad šis civilinis procesas savaime nekeičia baudžiamosios bylos, kaltinimo apimčių, veikų kvalifikacijos.



NAUJAUSI KOMENTARAI

cc

cc portretas
Keistai skamba kaltinimas apie savo vaikų pagrobimus,tuo labiau kai institucijos net procedūrų nesilaikė.Ir visos institucijos nemato pedofilų tiek artimoje aplinkoje tiek viešai.

Kindziulis

Kindziulis portretas
Laisvejimas ir laisve privede prie tokiu cirku, kazkam laisve yra viskam

Sugadintas seimos gyvenimas

Sugadintas seimos gyvenimas portretas
kiek streso traumu tures vaikai, nuo nereikalingo, prievartinio atskyrimo nuo tevu, auginat radikalus su savo tokiais veiksmais, suverenas kad ir neiprastas bet vistiek zmogus
VISI KOMENTARAI 5

Galerijos

Daugiau straipsnių