Turką įžeidęs kaunietis nuo baudžiamosios atsakomybės atleistas

Kauno apylinkės teismas paskelbė savo verdiktą dar labai retoje Lietuvoje byloje dėl viešo tyčiojimosi iš kitataučio dėl jo tautybės, kurioje kaunietis Ignas Nakčiūnas kaltintas studento iš Turkijos įžeidimu pažeidžiant viešąją tvarką.

Kalčiausias alkoholis?

Kaip jau rašyta, ši pamokanti istorija nutiko viename Pašilės gatvės daugiabučių kieme sutinkant 2020-uosius. Teisinių problemų prisidaręs 32-ejų metų I.Nakčiūnas ten gyvena. Nukentėjusiojo statusą jo byloje turėjęs jau kelerius metus Kaune studijuojantis turkas buvo ten atvykęs pas draugus.

Baudžiamąja byla pasibaigęs judviejų konfliktas įvyko dar pirmąjį šių metų pusvalandį. Po jo I.Nakčiūnui buvo nustatytas lengvas girtumas. Turkijos pilietis buvo blaivus.

Neblaiviam I.Nakčiūnui užkliuvo tai, kad kiek kitokios negu jis išvaizdos svečias buvo užstatęs savo automobiliu įvažiavimą į kiemą.

Anot I.Nakčiūno reakcijos į tai liudytojų, jiems nepažįstamas agresyviai nusiteikęs lietuvis iš pradžių piktinosi, kodėl jo oponentas nemoka lietuviškai. O po to jau anglų kalba liepė šiam „varyti iš Lietuvos“, nes jam čia – ne vieta.

Grėsė net įkalinimas

Šiuos turką įžeidusius žodžius lydėjo ir veiksmai.

I.Nakčiūnas kaltintas viešoje vietoje – paties sukelto konflikto dėl automobilių parkavimo metu įžūliu elgesiu ir vandališkais veiksmais demonstravęs nepagarbą aplinkiniams bei sutrikdęs visuomenės rimtį ir tvarką, o būtent: tyčia ne mažiau kaip šešis kartus spyręs į nukentėjusiojo automobilį, apgadindamas jo variklio gaubtą, dešinės bei kairės pusės šoninio matymo veidrodėlius ir kairės pusės priekines dureles, o po to dar porą kartų sudavęs kumščiu į sprandą ir automobilio savininkui, tuo sukeldamas jam fizinį skausmą, bei viešu tyčiojimusi ir niekinimu pažeminęs ir jo tautinį orumą bei savigarbą.

Už viešą tyčiojimąsi iš kitataučio dėl jo tautybės Baudžiamasis kodeksas numato laisvės atėmimą iki dvejų metų. Už viešosios tvarkos pažeidimą – taip pat.

Ignas Nakčiūnas

Susitaikymo kaina – keturženklė

I.Nakčiūnas savo kaltę pripažino pilnai.

„Buvau apsvaigęs, pavargęs nuo sunkaus darbo ir šiaip visko buvo prisikaupę. Blaivus taip nebūčiau elgęsis“, – aiškinosi jis teisme, teigdamas, kad dėl girtumo neatsimena, jog spardė oponento automobilį bei jį įžeidinėjo. Tačiau, jeigu taip teigia liudytojai, prisipažįsta, nes taip elgtis galėjo.

Be to, I.Nakčiūnas pateikė teismui su nukentėjusiuoju pasirašytą susitarimą dėl žalos atlyginimo. Pagal jį sutarta, kad Turkijos pilietis parduos išpuolio metu apgadintą savo automobilį teisiamojo darbovietei – UAB „Autodalys“. O pastaroji sumokės už šį „Renault Megane“ 3750 eurų. 3 tūkst. eurų – už jo vertę, 500 eurų – kaip moralinį atlygį ir 250 eurų – kaip negautas pajamas, nes Kauno technologijos universitete studijuojantis nukentėjusysis laisvalaikiu dirba taksistu.

Vienas kitą ignoravo

Prokuroras neprieštaravo, kad I.Nakčiūnas, papildomai pareiškęs, kad su darboviete jau atsiskaitė, būtų atleistas nuo baudžiamosios atsakomybės susitaikius su nukentėjusiuoju, nes tam yra visos sąlygos: jis – ne tik neteistas, bet ir nebaustas už administracinius nusižengimus, prisipažino bei atlygino žalą.

Nukentėjusysis, kaip ir teisiamasis, vengęs teismo posėdžio metu pažvelgti į savo oponentą, nors pastarasis, lieptas bylą nagrinėjančio teisėjo Alvydo Rimkevičiaus, proceso pabaigoje ir padavė jam ranką, teigė, kad tiki Lietuvos įstatymais ir, jog jo skriaudikas daugiau nebandys taip elgtis su užsieniečiais.

Šiandien teisėjas A.Rimkevičius paskelbė nuosprendį, kuriuo atleido I.Nakčiūną nuo baudžiamosios atsakomybės jam susitaikius su nukentėjusiuoju ir baudžiamąją bylą nutraukė.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Arunas

Arunas portretas
reikėjo dar batus pabučiuoti a

Cenzūra

Cenzūra portretas
Kodėl blokuojate komentarų reitingavimą? Kauno dienoje tai jau tapo įprasta praktiką. Kas ten iš redakcijos vadų toks didelis "progresyvistas" ir invazinių rūšių gerbėjas? Gal nenusileiskit iki lygio to Grabio iš Info tv, kuris apskundė etikos sargams Euriką Masytę , nes ji pakritikavo sprendimą pastatyti sveikinti Popiežių mulatę "lietuvaitę".

Super!!!

Super!!! portretas
Saunuolis turkas jei lietuvis chamas nemokantis padoriai elgtis taip jam ir reikia.Per tokius tautiecius baisu net kartais I gatve iseit.kazkuriam komentare rase "atvaziavo ,uzstate pravaziavima"kur jis b..t girtas ruosiesi vaziuot?Lietuviams reikes ismokti elgtis civilizuotai,o jei neismoks teks stoti pries Temide.
VISI KOMENTARAI 18

Galerijos

Daugiau straipsnių