Tragedija Nemuno krantinėje: žuvo į vandenį įkritęs dviratininkas

Kaune antradienį įkritęs į Nemuno upę žuvo dviratininkas.

Kaip BNS informavo Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamento atstovė Laura Valauskienė, pranešimas apie tai, kad Karaliaus Mindaugo prospekte, netoli „Akropolio“ prekybos centro, į Nemuno upę įkrito žmogus su dviračiu gautas 14.13 val.

14.31 val. žmogus iš upės buvo ištrauktas, tačiau medikai konstatavo jo mirtį.

Neseniai portalas kauno.diena.lt rašė apie Nemuno krantinėje įvykusią nelaimę. Naktį iš kovo 5-osios į 6-ąją jauna kaunietė įkrito į vandenį pasivaikščiojimo metu. Tik neabejingų miestiečių dėka ir žaibiškai sureagavus  pareigūnams, ji buvo išvaduota iš ledinio Nemuno vandens gniaužtų.

Tačiau šioje vietoje yra įvykę ir daugiau nelaimingų atsitikimų. Kauno priešgaisrinė gelbėjimo valdyba pernai liepos 13-osios pavakarę gavo pranešimą, kad Karaliaus Mindaugo prospekto Nemuno krantinėje į vandenį įkrito 1976 m. gimusi moteris. Ji krantine važiavo dviračiu ir įkrito į vandenį. Gelbstint nelaimėlę buvo panaudotos ištraukiamosios kopėčios.

Nėra ir apšvietimo ir atitvarų

Portalas kiek seniau rašė ir apie kilusį pasipiktinimą, kad sutvarkytoje Nemuno krantinėje neliko jokių atitvarų, kurie apsaugotų pėsčiuosius ar dviratininkus nuo galimybės įkristi į upę.

Tokį savo sprendimą grindžiantys miesto atstovai tikino, kad kituose Europos miestuose krantinėse atsisakoma tvorelių, todėl ir Kaune kol kas jokių papildomų apsaugos priemonių nėra numatyta.

"Kaip ir daugelyje Europos miestų ar Vilniuje, krantinės paprastai būna be atitvarų. Kol kas taip ir planuojame palikti, tačiau situaciją stebėsime, įsiklausysime į kauniečių nuomonę ir jeigu matysime poreikį, ieškosime vizualiai patrauklaus atitvarų įrengimo sprendimo", – tąkart komentavo Miesto tvarkymo skyriaus vedėjas Aloyzas Pakalniškis.

Negana to, kol kas mėgstama kauniečių pasivaikščiojimų ir pasivažinėjimų dviračiais vieta vakarais skendi tamsoje. Miestiečiai teigia čia besijaučiantys nesaugiai, kadangi nėra apšvietimo. Tai lėmė pasikeitęs paskutinio remonto projektas – dirbant dėl technologinių priežasčių nuspręsta atsisakyti atitvarų, kuriuose būtų įmontuoti ir LED šviestuvai.

Tačiau miesto atstovai ramina: "Nuspręsta įrengti apšvietimą per atskirą projektą. Šiuos darbus planuojama atlikti šiais metais, remontuojant Karaliaus Mindaugo prospekto šaligatvius. Planuojama statyti apšvietimo stulpus prie šaligatvio, nuo kurių būtų apšviečiama tiek gatvė ir šaligatviai, tiek Nemuno krantinė."



NAUJAUSI KOMENTARAI

Girda

Girda portretas
Visų didmiesčių senamiesčių krantinės būdavo ir likę su atramom,atitvarom Paryžiaus ,Prahos,Nicos.Tik dabar naujai pertvarkant krantines,norint sutaupyti lėšų pradėta nedaryti atitvarų. Nereikia sekti blogais pavyzdžiais, reikia vadovautis sveiku protu ,kad ir saugumo normomis.Nukentiejusieji galėtų užsakovus ar projektuotojus paduot į teismą ,prisiteisti žalą atlyginti. Skubinkit taisyti broką ,kol dar nesusižalojo kitas žmogus.

Kaunas

Kaunas portretas
Jo jau tokia lietuvėlės valdžia kol nėra aukų negalvoja apie svarbius projektus iki galo.tai gal tiltus reiktų statyti be turėklų?po šios žūties padarys turėklus,bet tik Kaune šioje vietoje.manau yra ir ne Kaune tokių vietų kur reikia turėklų,bet,bet kitur jie atsiras tik po aukų

Dina..

Dina.. portretas
Reikia butinai atitvarų ,nes ir su vaikais neimanomą ten važiuoti dviraciais nei eiti pasivaikščioti..Visada turi būti ant įtampos ,kad neikristu...Visiškai nesaugi vieta padaryta...
VISI KOMENTARAI 137

Galerijos

Daugiau straipsnių