Teismo sprendimas: įtariami I. Strazdauskaitės žudikai lieka už grotų

Kauno apygardos teismas dar trims mėnesiams pratęsė suėmimą kaltinamiems Bieliauskams plungiškės Ievos Strazdauskaitės nužudymo byloje.

Suėmimo terminas pratęstas terminą skaičiuojant nuo rugsėjo 10 dienos, pranešė teismas.

Pusbroliai kėdainiečiai Karolis Bieliauskas, Leonas Bieliauskas ir Mantas Bieliauskas kaltinami, kad siekdami nuslėpti kitą nusikaltimą bendrininkų grupėje kankindami žiauriai nužudė bejėgiškos būklės žmogų. Jie taip pat kaltinami neteisėtu laisvės atėmimu bei turto sugadinimu.

Maksimali bausmė už šiuos nusikaltimus – laisvės atėmimas iki gyvos galvos.

„Kaltinamieji veikė organizuotai ir apgalvotai, yra grėsmė, kad jie gali daryti naujas nusikalstamas veikas ir slėptis nuo teisingumo. Baudžiamojo proceso kodekse nustatyti suėmimo pagrindai, kuriais remiantis iki šiol buvo suimti kaltinamieji, neišnyko“, – paskelbė teismas.

Edvardo Blaževič/ alfa.lt nuotr.

Jauni vyrai už grotų laikomi apie pusantrų metų, visi jie buvo sulaikyti netrukus po įvykdyto nužudymo.

Kaltinamieji veikė organizuotai ir apgalvotai, yra grėsmė, kad jie gali daryti naujas nusikalstamas veikas ir slėptis nuo teisingumo.

I. Strazdauskaitė pernai kovo 5 dieną išvyko į Vilnių iš tėvų namų Plungėje ir netikėtai dingo. Po kelių intensyvios paieškos dienų jos kūnas rastas Kėdainių rajone.

Teisėsaugos duomenimis, mergina buvo mirtinai uždaužyta kastuvu.

Įtariama, kad nusikaltimo motyvu tapo prabangus merginos automobilis. Į organizuotą grupę susibūrę kaltinamieji, bylos duomenimis, inscenizavo eismo įvykį, o I. Strazdauskaitei išlipus iš automobilio, ją pagrobė.

Šioje byloje kaltinimai pateikti dar dviem asmenims: marijampolietis Algimantas Stankevičius kaltinamas neteisėtu disponavimu šaunamaisiais ginklais, jis ir kėdainietis Tomas Zagurskas dar kaltinami plėšimu naudojant šaunamąjį ginklą. Jiems skirtos švelnesnės už suėmimą kardomosios priemonės.

Pusbroliams Bieliauskams bei T. Zagurskui taip pat pateikti kaltinimai, kad pagrobė didelės vertės svetimą turtą – daugiau nei 32 tūkst. eurų kainuojantį automobilį ir asmeninius dviejų nukentėjusiųjų Latvijos piliečių daiktus bei pinigus.

Visi penki bylos kaltinamieji pripažįsta savo kaltę.

Šią bylą nuspręsta nagrinėti uždaruose posėdžiuose.



NAUJAUSI KOMENTARAI

kareivis

kareivis  portretas
raso beleka...ne ims ir paleis i laisve...raso,kad uzpildyt visa laikrasti..alga juk aina...kareivis miega,tarnyba juda...

ogiui

ogiui portretas
Kvaileli tu kvaileli....Visur pinigai vaidenasi............Bukas kaip bambukas. Bylą, kaip rašė, teismui atidavė liepos mėnesį, o tu jau nori kad jie ir bausmę būtų atlikę????

ogi

ogi portretas
Zudikai prisipazino kastuvais uzdauze mergina , o musu teismas KA DARO ? Per pusantru metu niekaip nepaskiria bausmes zudikams,,,,,Magiskas cigonu auksas,,,,, Ka ten tardyti , juk seniai VISUOMENEI aisku,,,,,,
VISI KOMENTARAI 16

Galerijos

Daugiau straipsnių