Sulaikyta cigarečių kontrabanda už 120 tūkst. eurų: įtariamieji – trys kauniečiai

  • Teksto dydis:

Valstybės sienos apsaugos tarnybos (VSAT) pareigūnai pirmadienį sulaikė beveik 37  tūkst. pakelių kontrabandinių cigarečių ir tris įtariamuosius.

Pasak VSAT, pirmiausia Pagėgių komandos pasieniečiai automagistralėje Vilnius-Kaunas, ties Kaišiadorių rajonu, sustabdė automobilį „Volvo V70“, kurio salone ir bagažinėje aptiko 10 tūkst. pakelių cigarečių „NZ Gold“ su baltarusiškomis banderolėmis.

Į areštinę tuomet uždaryti buvo 60-metis automobilio vairuotojas ir kartu važiavusi 51-erių moteris. Abu sulaikytieji gyvena Kaune.

Netrukus pareigūnai atliko kratas sulaikytojo namuose Kauno rajone, Neveronyse, ir rado juose dar 340 pakelių cigarečių „NZ Gold“ su baltarusiškomis banderolėmis.

Dar 26,5 tūkst. pakelių kontrabandinių cigarečių pareigūnai aptiko patikrinę vienoje Vilniaus gatvių stovintį mikroautobusą „VW LT 35“, priklausantį 45-erių Kauno rajono gyventojui.

Šis vyras taip pat buvo uždarytas į areštinę.

Iš viso Pagėgių pasieniečiai rado ir paėmė 36 840 pakelių cigarečių, pažymėtų baltarusiškomis banderolėmis. Tokio krovinio vertė Lietuvoje su privalomais sumokėti mokesčiais siekia 120 tūkst. eurų.

Dėl neteisėto disponavimo akcizais apmokestinamomis prekėmis pradėtas ikiteisminis tyrimas, jį kontroliuoja Kauno apygardos prokuratūra.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Kosmonautas

Kosmonautas portretas
Manau, kad sienos kiauros. Kam reikia tas praveža, o ką reikia tą pagauna. Akivaizdu, kad tokius kiekius veždami, tikisi pravežti, nes prieš tai kiti praveža. Jei žinotų, kad pravežti neįmanoma tai ir nevežtų.

SCIPAKAS.KAU.

SCIPAKAS.KAU. portretas
Viskas cia gerai vieni gali (prasisukti) kiti tik turi moket baudas jai neturi ,,atmaskes'.'

Anonimas

Anonimas portretas
Ot varksai pagavo ir baudas mokes oseimunai vage ir baudu nemoka o grazi musu lietuvele prabusk tu musu prezidente ziurek kas darosi tavo pasonei aplink tik vagys seime o tu vis miegi ir nieko nematai
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių