Suįžūlėję sukčiai – jau areštinėje

Kauno teisėsaugininkai sulaikė sukčiavimu, ieškant aukų interneto skelbimų portaluose, bei vagystėmis iš parduotuvių įtariamus sugyventinius. Po užsitęsusių slėpynių jie įkliuvo per gausių policijos pajėgų ketvirtadienio pavakarę surengtą vieno Dainavos mikrorajono daugiabučio apgultį.

Aukų ieškojo visur

Kaip jau rašyta, jau ne kartą teisti 33-ejų Ramūnas K. bei metais vyresnė jo draugė Eglė B. įtariami mažiausiai aštuoniais nusikaltimais per pastaruosius tris mėnesius. O nusikalstamos veikos, kuria jie įtariami, spektras – nuo vagysčių iš parduotuvių bei valdiškų kabinetų iki esą butų nuomos bei prekybos automobiliais. Tarp galimų jų aukų – ir užsieniečiai, ir seniūnijų darbuotojai.

Nusikaltimų, kuriais įtariama ši pora, sąrašą pradeda kvepalų vagystės iš V.Krėvės prospekte esančios UAB „Pigu“ parduotuvės. Per porą kartų jie iš ten, kaip užfiksavo vaizdo kameros, išsinešė užsikišę už kelnių ar rankinėje grobio už daugiau kaip 400 eurų.

Tą patį rugsėjį ši pora įtariama vienoje Savanorių prospekto picerijoje už 200 eurų avansą išnuomojusi esą Eglės B. brolio butą. Tokią sumą jiems sumokėjo apgautasis, radęs skelbimą apie nuomojamą butą interneto svetainėje skelbiu.lt.

Spalio mėnesį eiline šios poros auka, kaip įtariama, tapo Dainavos seniūnijos vyresnioji specialistė, pranešusi policijai, kad iš jos neužrakinto kabineto spintelės dingo du mobilieji telefonai.

Tarp nukentėjusiųjų – ir užsieniečiai

Dar po kelių dienų galimų nukentėjusiųjų nuo šios poros sąrašą papildė Kirgizijos bei Rusijos piliečiai, susigundę tuo pačiu skelbimu, įdėtu į interneto svetainę auto.plius.lt, apie parduodamą automobilį „Mercedes-Benz Sprinter 315“. Abu jie, to nežinodami, sumokėjo šio skelbimo autoriui 100 ir 90 eurų rankpinigius, tačiau abu liko su „nosimi“.

Po savaitės į teisėsaugininkus pagalbos kreipėsi dar viena galima šios poros auka, sužvejota interneto svetainėje autogidas.lt. Iš jo apgaulės būdu buvo išviliota jau beveik 700 eurų.

Galiausiai į policiją kreipėsi, kaip įtariama, iš šių sukčių pagal skelbimą interneto svetainėje auto.plius.lt traktorių MTZ-82 pirkęs dar vienas apgautasis, sumokėjęs jiems 500 eurų avansą. Už šią prekę, kurią greičiausiai matė tik prie skelbimo įdėtame paveikslėlyje, įtariamieji buvo užsiprašę 3700 eurų.

Buvo užspęsti į kampą

Ne tik nuo apgautųjų, bet ir nuo teismų bei jų sprendimų slapstęsi sugyventiniai pateko ketvirtadienio pavakarę į policijos spąstus Ramūno K. motinos bute.

Pastaroji, atsiliepusi telefonu, tikino, kad jos namuose nėra, nors pareigūnai turėjo priešingos informacijos. Tai ir sukėlė įtarimą, kad ji gali būti sulaukusi svečių.

Kadangi niekas šio buto trečiajame aukšte durų pareigūnams neatidarė, apsupus daugiabutį, nuspręsta kviestis pagalbon ugniagesius gelbėtojus.

Tačiau, kaip jau ne kartą yra buvę, vos išgirdus apie tai ar pamačius atvykusį ugniagesių gelbėtojų transportą, buto durys buvo atidarytos. O jame rasti ir ieškomi sugyventiniai, nebandę nei priešintis, nei slėptis po lova ar spintoje. Jie tikino tenorėję sutikti artėjančias šventes drauge, o po jų jau esą būtų patys atėję į policiją.

Pateko už grotų ilgam

Po nakties praleistos areštinėje sugyventinių keliai turėtų išsiskirti.

Ramūnas K. šios vasaros pradžioje Kauno apylinkės teismo yra nuteistas beveik dvejų metų laisvės atėmimu už vagystes. Ir šis nuosprendis, kurį apskundęs jis ir toliau su savo drauge darė nusikaltimus, jau įsiteisėjęs.

Eglei B., kaip ir jos sugyventiniui, tas pats Kauno apylinkės teismas tik jau kitoje byloje – dėl vagysčių iš parduotuvių prieš porą savaičių yra skyręs 30 parų areštą. Ji dar neišnagrinėta. Ši bausmė sugyventiniams skirta už teismo posėdžių nelankymą.

Kadangi yra pagrindo įtarti, kad besislapstydami jie ir toliau galėjo daryti nusikaltimus, prašoma atsiliepti visus nukentėjusiuosius. Jūsų skambučių laukiama šiuo Kauno policijos telefonu – (8 37) 30 38 95.



NAUJAUSI KOMENTARAI

uijui

uijui portretas
Na , kai kas iš komentatorių , jau visai nukvako , Turiu omenyje tą konservuotoją , tai tikrų tikriausias PLUMPROTIS .

Paulius

Paulius portretas
Iš nuotraukos sukčiai atrodo lyg būtų nekaltais avinėliais.Apie žmones naivuolius labai tiktų kažkada pasakytas Einšteino aforizmas:"Begaliniai yra tik du dalykai:Visata ir žmogaus kvailumas.Bet dėl Visatos nesu tikras".

...

... portretas
O kada 'konservus' susodinsit?
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių