Sprogimais per masinius renginius grasinęs benamis laukia teismo verdikto

Benamis Andrius Boguckis, šiandien stojęs prieš teismą dėl grasinimų sprogimais per „Juodojo penktadienio“ išpardavimus „Akropolyje“ bei Eurolygos rungtynes „Žalgirio“ arenoje, neigė, kad tai susiję būtent su šiais renginiais. Pagal jo versiją – tik su besaikiu alkoholio vartojimu.

Į Kauno apylinkės teismo posėdį, kuriam pagreitinto proceso tvarka buvo perduota jo byla, ką tik iš areštinės išleistą 33-ejų A.Boguckį atlydėjo policijos konvojus.

Nors įtarta, kad jis galėjo melagingai pranešti apie visuomenei gresiantį pavojų dėl to, kad rastų ne tik prieglobstį nuo šalčio, bet ir nemokamus pietus, šis benamis neigė ir tai. Tačiau prieš teismo posėdį prisipažino žurnalistams, kad areštinėje jam buvo labai gerai.

Kaip jau rašyta, A.Boguckis atsidūrė joje pirmadienio popietę, kai buvo sulaikytas prie prekybos ir pramogų centro „Akropolis“, kur, kaip pats teigė, prašo išmaldos. O tą lemtingą praėjusį ketvirtadienį bei penktadienį, kai jis net tris kartus skambino vos prieš savaitę įsigytu mobiliuoju telefonu, kuris dar buvo be SIM kortelės, telefonu 112, buvo vartojęs ir degtinę, ir alų.

„Buvau labai apsvaigęs ir neprisimenu, kodėl skambinau“, – sakė teisme A.Boguckis, jau neprisimindamas ir to, kaip teisinosi ikiteisminį tyrimą atlikusiems pareigūnams – kad prieš šiuos skambučius elgetavo „Akropolyje“, iš kurio buvo išprašytas šio apsaugos, dėl ko ir galėjęs keršyti.

Labai gailiuosi – daugiau gyvenime taip nedarysiu!

Tą lapkričio 23-ąją jis iš pradžių pranešė, kad padėjo sprogmenį prie „Akropolio“ durų. O po 50-ies minučių – prieš pat prasidedant Eurolygos rungtynėms tarp Kauno „Žalgirio“ ir Maskvos srities „Chimki“ komandų – ir kad padaręs tą patį „Žalgirio“ arenoje.

Tačiau nė vienu atveju, kaip būdavo anksčiau, specialusis planas „Skydas“, į kurį įtraukiama ne tik policija, bet ir ugniagesiai gelbėtojai bei greitosios medikai, nebuvo įvestas. Nors „užminuoti“ objektai ir apžiūrėti.

Portalo kauno.diena.lt žiniomis, „Žalgirio“ arenos apsauga net buvo pasirengusi galimai krepšininkų ir žiūrovų, kurių susirinko keliolika tūkstančių, evakuacijai, jeigu pastato bei jo prieigų apžiūros metu būtų rasta kas nors įtartino. Drastiškai stabdyti rungtynes po tokių pranešimų nesiryžta, vengiant užsitraukti tarptautinę gėdą.

Sulaikomas po poros dienų prie to paties „Akropolio“, iš kurio prieigų ir skambino, po kiekvieno melagingo pranešimo skubiai išjungdamas telefoną, A.Boguckis tiesiog buvo kriminalistų pergudrautas. Į netikėtą pastarųjų klausimą, ką turi kišenėje, jau tris kartus teistas įtariamasis atsakė, kad joje – telefonas. O paleidus jam melagingų pranešimų įrašus, neliko nieko kito, kaip prisipažinti.

A.Boguckio byla šiandien išnagrinėta per pusvalandį. Už melagingą pranešimą apie visuomenei gresiantį pavojų Baudžiamasis kodeksas numato laisvės atėmimą iki vienerių metų. Prokuroras pasiūlė nubausti A.Boguckį areštu, skiriant maksimalų jo terminą – 90 parų.

Tačiau teisiamąjį gynęs valstybės skirtas advokatas su tuo nesutiko. Esą tai trukdys jo ginamajam atlikti rugpjūtį už lango išdaužymą su akmeniu skirtą bausmę – pusę metų viešųjų darbų, kurios A.Boguckis prisipažino dar net nepradėjęs.

Nuosprendį planuojama skelbti rytoj. O iki to laiko teisiamasis paleistas į laisvę.

Portalui kauno.diena.lt paklausus jo, kur dabar eis, A.Boguckis atsakė, kad pas draugus, o miegos šiąnakt, kaip įprasta, arba Nemuno saloje, arba laiptinėje. „Labai gailiuosi – daugiau gyvenime taip nedarysiu!“, – suteikus teisę į paskutinį žodį, tikino teismą šis Kauno benamis, teigęs žiniasklaidai, kad anksčiau dirbo statybose, o pastaruosius penkerius metus gyvena gatvėje ir kasdien geria.

  



NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
Benamis benamiu, bet keistą "drąsą" pademonstravo tvarkosaugininkai bijodami tarptautinės gėdos ir neevakuavę sportininkų. Ar ne gėda ir tragedija būtų buvusi jei iš tikro būtų įvykdytas sp[rogimas?

Nesikaršciuokit jūs

Nesikaršciuokit  jūs  portretas
Orai šąla, iš išskaičiavimo jis taip. Ne rožėm klotas kelias kažkam.

Ernesta A.

Ernesta A. portretas
Jis turtingas . Rūko ir geria kasdien .Jis jaunas ir gražus . Jis su rankom ir kojom . Įgalus . Jis ----------tautos mėšlas .
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių