Skaičiai šokiruoja: per parą avarijose sužeisti šeši vaikai, du žuvo

  • Teksto dydis:

Pirmadienį per avarijas Lietuvoje sužeisti šeši vaikai, kai kurie buvo partrenkti pėsčiųjų perėjoje per kurias ėjo ar važiavo dviračiais.

Balandžio 8-ąją policija užregistravo 60 eismo įvykių. Pirmadienį devynių eismo įvykių metu buvo sužeista 14 žmonių, šeši sužeistieji – nepilnamečiai.

Ryte, 8.10 val., Vilniuje, Gabijos ir Justiniškių gatvių sankryžoje esančioje nereguliuojamoje pėsčiųjų perėjoje automobiliu „Toyota“ buvo partrenktas 11-metis berniukas. Vaiką partrenkusi vairuotoja iš eismo įvykio vietos pasišalino. Nepilnamečiai pėsčiajam buvo suteikta medikų pagalba.

Popietę, apie 15.45 val., Kaune, Baltų prospekte, 50-mečio vyro vairuojamas automobilis „Škoda Octavia“ partrenkė per reguliuojamą pėsčiųjų perėją dviračiu važiavusį 8-metį berniuką. Nepilnametis dviratininkas dėl sužalojimų gydomas ambulatoriškai.

Eismo saugumas – savitarpio pagarba ir atsargumas.

Pavakare, apie 18.15 val., Marijampolėje, Kauno gatvėje, automobilį „Toyota Auris“ vairavusi 60-metė moteris, važiuodama atbuline eiga, neįsitikino, kad tai saugu ir partrenkė dviračiu važiavusią 7-erių metų mergaitę. Nukentėjusioji po eismo įvykio buvo pristatyta į ligoninę.

Kiek vėliau, 18.50 val., Vilniaus rajone, Bendorių kaime, Senajame Ukmergės kelyje, 35-erių metų Latvijos piliečio vairuojamas automobilis „Audi A4“ partrenkė neleistinoje vietoje į kelią įbėgusią 10-ties metų mergaitę. Nepilnametė pėsčioji dėl daugybinių sužalojimų paguldyta į ligoninę.

Lietuvos kelių policijos tarnybos duomenimis, šiais metais šalies keliuose eismo įvykiuose sužeisti 106 nepilnamečiai, daugiausiai – automobilių keleiviai (46) ir pėstieji (44).

Du nepilnamečiai keleiviai eismo įvykiuose žuvo.

„Prašome suaugusiųjų eismo dalyvių pasirūpinti vaikų saugumu kelyje, užtikrinti nepilnamečių keleivių saugumą, atkreipti dėmesį į nepilnamečius pėsčiuosius. Eismo saugumas – savitarpio pagarba ir atsargumas“, – ragina Lietuvos kelių policijos tarnyba.


Šiame straipsnyje: nelaimėseismo nelaimėsžuvo vaikaiavarija LTsužaloti vaikai

NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
Esu vairuotoja ir stebiuosi kai kurių vairuotojų pasisakymais. Pirma išmokit neskraidyt miesto gatvėmis o važiuoti leistinu greičiu. Tada pamatysit ir pesčiuosius einančius per gatvę. Visada važiuoju mieste 50 tai praktiškai visi lenkia ant 80 km/h.O jei neišeina aplenkti nes viena juosta tada prisiklijuoja prie užpakalio ir dar šviesom mirksi. Ir kur nuskrisit?Tik apie save galvojat.Yra dar ir pėstieji, kuriems pėsčiųjų perėjos tam ir skirtos kad pereiti saugiai gatvę.

kelias

kelias portretas
tai kad nei pesciuju nei dviratininku policija arba nebaudzia arba juokina tokiom baudom...tie ir eina is proto(tiksliau ant asfalto meto..)

Skiepas

Skiepas portretas
Reik skiepytis jau cia kaip ir “protrukis” ...
VISI KOMENTARAI 12

Galerijos

Daugiau straipsnių