Užfiksavo prieš eismą važiuojantį automobilį: kai kurie vairuotojai pamiršo KET?

  • Teksto dydis:

Prasidėjus rudeniui Kaune išaugo transporto srautai, o kai kurie vairuotojai po vasaros, panašu, primiršo ir Kelių eismo taisykles (KET) – gatvėse pastebėta važiuojančių prieš eismą.

Netoli Vytauto Didžiojo tilto, jungiančio Aleksotą su centrine miesto dalimi, ketvirtadienio pavakarę vairuotojai pastebėjo KET pažeidžiantį lengvąjį automobilį.

Momentas, kai transporto priemonė išvažiuoja į priešpriešinę eismo juostą, pravažiuojančių vairuotojų buvo užfiksuotas ir patalpintas į socialinio tinklo „Facebook“ grupę, kur internautai kaipmat nepagailėjo kritikos strėlių, skriejančių į pažeidėjo pusę.

„Vargšai studentai. Galėtų kolegijose ir universitetuose jiems duoti skrajutę su visais paaiškinimais, kaip elgtis Kaune“, – rašė prie pasidalytos nuotraukos komentavęs Klaudijus.

Vainius pridūrė, jog jauniems vairuotojams reikėtų papildomų KET paskaitų, nes esą tiems, kurie pažįsta kelio ženklus, į tokią situaciją patekti, vargu, ar įmanoma.

Galėtų kolegijose ir universitetuose jiems duoti skrajutę su visais paaiškinimais, kaip elgtis Kaune.

„Ir dar sako, kad ne studentai kalti dėl avarijų. Aišku, kad tik jie. Išmoks arba pateks į avarijas“, – dar vieną kritikos strėlę paleido Lukas.

Tuo tarpu prie minėto įrašo komentavusi Goda, nepuolė teisti ar kaltinti vairuotoją dėl nenuovokumo. Priešingai, pasak jos, galimai, į priešpriešinę eismo juostą išvažiuota ne dėl KET neišmanymo, o siekiant sutrumpinti kelią.

Diskusijoje dalyvavęs Denas dėjo galutinį tašką. Internautas teigė matęs, kad prie aptariamo automobilio vairo esą sėdėjo garbaus amžiaus moteris, nežinojusi, kaip užvažiuoti ant Aleksoto tilto.

Feisbuko grupės „Kur stovi policija Kaune“ nuotr.

Primename, kad transporto priemonių įvažiavimas į priešpriešinio eismo juostą pažeidžiant KET reikalavimus ir taip sukeliant pavojingą situaciją (t. y. priverčiant kitus eismo dalyvius staigiai keisti judėjimo greitį, kryptį arba imtis kitokių veiksmų tam, kad būtų užtikrintas asmeninis ar kitų žmonių saugumas), vairuotojui gali užtraukti baudą nuo 170 iki 230 eurų bei nuo trijų mėnesių iki pusės metų palikti jį be vairuotojo pažymėjimo.

Jei transporto priemonę vairuotų asmuo, neturintis vairuotojo pažymėjimo, už pastarąjį pažeidimą jam grėstų bauda nuo 450-600 eurų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

A

A portretas
Ne ka geriau kaunieciai vazinėja,Pagarbos nulis, visi pipsina, kaip debilai ,isterikai, gal reiketu kas 5 metus perlaikyti nors teorija regitros tai butu neblogai

Jo

Jo portretas
Yra visokiu vairuotoju. Neseniai maciau kai prie hipermaxsimos sfiesoforo uzsidege zalia ridykle, bet storuliukas vairuotojas vis lauke kada uzsidegs pagrindine zalia sviesa, nenorejo sukti i desine deganciai zaliai rodyklei. Kausas buvo minivene.

didžiausia raudona "plyta" stovi

didžiausia raudona "plyta" stovi portretas
didžiausia raudona "plyta" (draudžiamas eismas) stovi.. kaip gali dieną nematyt didžiulio raudono ženklo. Ten kelis kartus tko matyt pagyvenusiais moteriškes užsukant iš kaimų atvažiavusias, bet prie Aleksoto tilto ir fūros tiesiai važiuoja ,Ženklas draudžia tiesiai ...paklysta ir profai
VISI KOMENTARAI 14

Galerijos

Daugiau straipsnių