Pravieniškėse nuteistieji pardavimui buvo paslėpę 7 kg narkotikų

  • Teksto dydis:

Pravieniškių kalėjime pareigūnai aptiko septynis kilogramus narkotikų, sulaikyti keturi asmenys, ketvirtadienį pranešė Lietuvos kalėjimų tarnyba.

Pasak pranešimo, įvairios, kaip įtariama, narkotinės medžiagos aptiktos Pravieniškių kalėjimams priklausančiose patalpose, kuriose dirbo nuteistieji. Pasak pareigūnų, tokio kiekio narkotikų kaina įkalinimo įstaigose gali siekti kelis šimtus tūkstančių eurų.

Pranešime nenurodoma, kokios narkotinės medžiagos aptiktos.

Pradėtas ikiteisminis tyrimas pagal Baudžiamojo kodekso straipsnį, numatantį atsakomybę dėl didelio kiekio narkotinių ar psichotropinių medžiagų gaminimo, perdirbimo, įgijimo, laikymo, gabenimo ar siuntimo su tikslu jas parduoti ar platinti. Už tai gali būti baudžiama laisvės atėmimu nuo aštuonerių iki dešimties metų.

Kalėjimų departamento nuotr.

Tyrimo metu nustatyti asmenys, kurie atlikdami laisvės atėmimo bausmę, galimai organizavo narkotinių ir psichotropinių medžiagų patekimą bei platinimą į Pravieniškių kalėjimus ir už jų ribų.

Iš viso, pasak tarnybos, sulaikyti keturi asmenys, iš jų trims asmenimis teismas skyrė griežčiausią procesinę poveikio priemonę – suėmimą nuo vieno iki trijų mėnesių.

Vienas iš įtariamųjų, kuris galimai ir organizavo šią nusikalstamą veiką, atliko laisvės atėmimo bausmę Pravieniškių kalėjime atvirojo tipo bausmės atlikimo sąlygomis. Šis nuteistasis turėjo teisę dienos metu dirbti ir išvykti iš įkalinimo įstaigos.

Ikiteisminiam tyrimui vadovauja ir jį organizuoja Kauno apygardos prokuratūros Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo skyriaus prokuroras. Pasak tyrėjų, įtariamųjų ratas dar gali plėstis.



NAUJAUSI KOMENTARAI

NUOMONE

NUOMONE portretas
> hh, jinai dar keleta raidziu ipirdolino i Lietuviu raidyna ,nes labai truko dddd.,tuom jos darbas per tris metus ir baigesi ,o gal as ka nors praleidau

Kinijoje \\\\\.../////

Kinijoje  \\\\\...///// portretas
už tokį "darbą" kilpa ant kaklo.

hh

hh portretas
Ir aišku prižiūrėtojai nieko ne mato,nieko nežino?Gal Dabrawolska nors kartą prabils ar užtenko tik tik pakeisti kalėjimo įstaigų pavadinimus ir ji sau ramiai atsėdės ministro kėdėje?
VISI KOMENTARAI 10

Galerijos

Daugiau straipsnių