Policijos taikinyje – greičio mėgėjai: reido metu surašyta dešimtys protokolų

  • Teksto dydis:

Kauno pareigūnai liepos 21-24 dienomis vykdė policines priemones. Pagrindinis priemonių tikslas – nustatyti ir užkardyti vairuotojų daromus Kelių eismo taisyklių (KET) pažeidimus, susijusius su leistino greičio viršijimu.

Iš viso vykdytose priemonėse nustatyta beveik 60 greitį viršijusių vairuotojų. Policijos pareigūnai surašė net 35 administracinių nusižengimų protokolus vairuotojams, kurie leistiną greitį viršijo daugiau nei 20 km/val. bet ne daugiau 30 km/val. Pareigūnai pas vieną greičio mėgėją, atlikę automobilio apžiūra, taip pat aptiko galimai narkotinių medžiagų.

Dar šešiolika transporto priemonių vairuotojų viršijo greitį daugiau nei 30 km/val, bet ne daugiau 40 km/ val. Šiems vairuotojams taip pat surašyti administracinių nusižengimų protokolai. Iš šešiolikos nustatytų greičio viršytojų trys vairuotojai dar tik neseniai pradėjo vairuoti automobilius, todėl jiems taikytas ir trijų mėnesių teisės vairuoti atėmimas. Dar septyni vairuotojai, iš kurių du – pradedantieji, greitį viršijo daugiau nei 40 km/val., bet ne daugiau 50 km/val. Taip grubiai pažeidusiems KET vairuotojams gresia didžiulės baudos.

Tikrinant leistiną greitį viršijančius automobilio vairuotojus, taip pat nustatytas vienas neblaivus asmuo. Vairuotojui alkoholio matuokliu nustatytas – 0,69 prom. Šiam asmeniui gresia ne tik bauda iki 1100 eurų, bet ir teisės vairuoti atėmimas iki vienų metų šešių mėnesių.

Kauno apskrities policijos pareigūnai ragina vairuotojus kelyje rinktis saugų greitį, laikytis visų KET ir elgtis atsakingai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

J

J portretas
Telefous reike irodit o trikojai is lempos baudos

Jjjjj

Jjjjj portretas
Idiotizmas . Tris dienas dare reida ir 80 pazeideju . Atsistokit Stulginskio gatveje ir per valanda 100 pazeideju ,nes is desimt 9 virsina greiti

gty

gty portretas
uz telefona mobilu reik 1000 euru bauda---dabar kas antras telefona maigo vaziuodamas...
VISI KOMENTARAI 5

Galerijos

Daugiau straipsnių