Policija pradėjo administracinę teiseną dėl M.A.M.A apdovanojimų: įvardijo, už ką gresia baudos

Policija pirmadienį pradėjo administracinę teiseną dėl šaršalą visuomenėje sukėlusių muzikos apdovanojimų M.A.M.A. Šis per televiziją tiesiogiai transliuotas renginys įvyko šeštadienį Kauno „Žalgirio“ arenoje.

„Kauno policija pradėjo administracinę teiseną“, – pirmadienį portalui kauno.diena.lt teigė Policijos departamento atstovas spaudai Ramūnas Matonis.

Administracinė teisena pradėta dėl visuomenės sveikatos teisės aktų pažeidimo, kai dėl to kilo pavojus išplisti pavojingoms ar ypač pavojingoms užkrečiamosioms ligoms karantino metu, esant ekstremaliajai situacijai.

Už tai fiziniams asmenims gresia 500–1500 eurų, juridiniams asmenims – nuo 1,5 iki 6 tūkst. eurų baudos.

„Policija aiškinasi, kas ir kokius karantino reikalavimus pažeidė, – sakė policijos atstovas. – Iš viešoje erdvėje matomų vaizdų įžvelgiame karantino reikalavimų pažeidimų.“

Mūsų nuomone, vykimas į tokį renginį negali būti vertinamas kaip būtina priežastis, išskyrus tuos asmenis, kas jame dirba.

Pasiteiravus, kaip policijos atstovai vertina, ar dalyvavimas televizijos transliacijoje yra pateisinama priežastis pravažiuoti pro policijos patikros punktus ir vykti į kitą miestą, R. Matonis teigė, kad važiuoti į kitą savivaldybę galima tik darbo tikslais ar dėl kitų neatidėliotinų priežasčių.

„Mūsų nuomone, vykimas į tokį renginį negali būti vertinamas kaip būtina priežastis, išskyrus tuos asmenis, kurie jame dirba“, – teigė R. Matonis.

Policijos atstovas sakė, kad organizatorių paaiškinimo neturi. „Renginio metu jie aiškino, kad filmavimas vyksta laikantis reikalavimų. Deja, vėliau viešoje erdvėje matėme, kad tų reikalavimų nebuvo laikomasi“, – sakė pašnekovas.

Policija sulaukė apie 30 pranešimų dėl muzikos apdovanojimų M.A.M.A. metu galimai įvykdytų karantino ribojimų pažeidimų.

Viešojoje erdvėje jau transliacijos metu kilo pasipiktinimas, kad nesilaikoma karantino taisyklių, nedėvima kaukių, nėra saugių atstumų. Kai kurie renginį pavadino „puota maro metu“.

Organizatoriai pirmadienį pateikė savo poziciją ir teigė, kad renginyje nebuvo nė vieno pašalinio žmogaus, visi dalyviai prieš apdovanojimus buvo testuojami dėl COVID-19, o personalas dėvėjo apsaugines veido kaukes.

„Rėmėmės pavyzdžiais – taip, kaip dirba įmonės, kuriose privaloma testuotis. Šiuo metu paprašėme medikų dar kartą įvertinti situaciją. Išanalizuokime šitą įvykį, išdiskutuokime, ir matysime, kaip galima toliau gyventi ir dirbti naujos realybės sąlygomis. Nes kitų sprendimų kol kas nėra“, – teigė asociacijos M.A.M.A pirmininkas Martynas Tyla.

„Galbūt neįvertinome dalies visuomenės būklės. Kai kurie momentai – tokie, kaip nominantų masinis atėjimas ant scenos – buvo tiesiog emociniai. Galbūt žmonės, atsidūrę milžiniškoje erdvėje – 22 tūkstančių kvadratinių metrų arenoje ir be to, visi turėdami neigiamus testus, pasijuto pernelyg saugūs ir atsipalaidavę, – sako transliacijos prodiuseris Saulius Urbonavičius-Samas. – Bet mes jaučiame emocinę būseną muzikantų, kurie štai jau metus laukia konkrečių strateginių planų, vizijų, o ne prašymų pakentėti. Ir jau po M.A.M.A transliacijos ne vienas muzikos verslo atstovas pakomentavo, kad tai galėtų būti perspektyvas atveriantis eksperimentas. Nes visų mūsų tikslas – išmokti gyventi naujoje realybėje. Virusas niekur nedingo. Greičiausiai niekur ir nedings. Ir tegul tai būna pavyzdžiu ateities diskusijai, kaip mes gyvensime naujoje realybėje, kaip veiks mūsų sporto, kultūros, švietimo sektoriai. Norime pradėti diskusiją ir kuo greičiau rasti naujų sprendimų.“

Muzikos apdovanojimai buvo transliuoti per TV3 televiziją. TV3 atstovai taip pat pateikė savo poziciją dėl šio audrą visuomenėje sukėlusio renginio. „Per šiuos pandemijos metus aktyviai skatinome žmonių atsakingą elgesį. Kartu stengėmės, kad šiais sunkiais laikais žiūrovai gautų bent mažą galimybę praskaidrinti niūrią kasdienybę ir galėtų džiaugtis gyvenimu. Patys ar su prodiuseriais organizavome tokius projektus kaip „Velykos iš namų“, „Išsipildymo akcija“, „Aš tikrai myliu Lietuvą“, „Lietuvos garbė“ ir kitus. Juose visada buvo ne tik laikomasi karantino reikalavimų, bet ir TV žiūrovai motyvuojami taip elgtis. M.A.M.A organizatoriai jau 10 metų organizuoja apdovanojimus, svečius, filmavimą ir galutinį transliacijų signalą, kuri gauna televizija. Deja, šį šeštadienį M.A.M.A organizatoriai nesuvaldė įvykusių momentų ir nuvylė tiek mus, tiek dalį visuomenės. Apgailestaujame dėl šio įvykio ir tikimės, jog rasime jėgų atleisti vieni kitų klaidas ir kartu įveikti pandemijos vargus“, – rašoma televizijos pranešime. 

 

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

K

K portretas
Man idomu kaip policija baus mama kad ji saugojo erena

Įdomu

Įdomu portretas
kiek savivaldybių kirto klaipediečiai?

niekas nedare jokiu testu/gal vienas kitas/ Tegu parodo juk

niekas nedare jokiu testu/gal vienas kitas/ Tegu parodo juk  portretas
joris
VISI KOMENTARAI 15

Galerijos

Daugiau straipsnių