Po teismus tampytas B. Burgis švenčia pergalę: tai pamoka valstybei

Kauno apygardos teismas penktadienį patenkino buvusio Kauno technologijos universiteto (KTU) gimnazijos direktoriaus Bronislovo Burgio skundą ir jį išteisino.

Kauno apygardos teismas žinomam pedagogui B. Burgiui panaikino Kauno apylinkės teismo paskelbtą verdiktą – buvęs KTU gimnazijos direktorius išteisintas dėl sistemingo nepilnametės bauginimo naudojant psichinę prievartą.

Pernai rugpjūtį Kauno apylinkės teismas pripažino B.Burgį kaltu ir skyrė lygtinę 1 metų laisvės atėmimo bausmę. Apeliacine tvarką bylą nagrinėjusi Kauno apygardos teismo teisėjų kolegija žemesnės instancijos teismo sprendimą įvertino kaip nepagrįstą. 

„Čia buvo teismas. Trys teisėjai. Išsamus tyrimas“, – baigtą nagrinėti bylą vertino garsus mokytojas.

Apeliacinės instancijos teismas konstatavo, kad direktoriaus pasisakymai neturi sistemingo bauginimo požymių, nes buvo pasakyti spontaniškai. Taip pat nurodoma, kad pirmosios instancijos teismas B.Burgį kaltu pripažino jo išsakytus žodžius vertindamas išimtus iš konteksto, nepakankamai gerai įsigilinęs į situaciją.

„Visuomenė senai įvertino mano poelgį, mano gyvenimą ir mano 25 metus gimnazijoje. Aš tai vertinu kaip pamoką visai Lietuvai, visai valstybei – daugiau taip nedarykite. Ir tu, valstybe, daugiau taip nedaryk. Nei jūs, švietimo vadai. Nei jūs, teisėsauga. Nei jūs, žiniasklaidos atstovai. Nedarykite taip. Kiekvienas žmogus yra gyvas ir nė vieno žmogaus negalima naikinti. Pusantrų metų patyčių, pusantrų metų melo ir dabar išteisinimas. Ir kas iš to? Jūs man sugrąžinsite mano gimnaziją?“ – dėstė B. Burgis.

B.Burgis paliko gimnaziją po to, kai gimnazistės tėvai kreipėsi į teisėsaugą. Konfliktas su moksleive kilo dėl direktoriaus reikalavimų merginai palikti gimnaziją po to, kai ji išvykos į Vilnių metu buvo pričiupta rūkanti. Rūkyti, vartoti alkoholį bei narkotikus draudžiančios taisyklės numato, kad jas pažeidęs gimnazistas pats palieka mokymo įstaigą, tačiau mokinė ignoravo šią tvarką. Ji tebesimoko KTU gimnazijoje. 

Aiškindamas išteisinimo motyvus, teismas pripažino, kad B.Burgio pasisakymai buvo pernelyg emocingi, nelabai etiški, tačiau nukreipti į netinkamą elgesį, taisyklių nesilaikymą.

B. Burgis KTU gimnazijai vadovavo nuo jos įkūrimo 1990-aisiais. Po konflikto su moksleive direktorius paliko pareigas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Tam botui dr. Jonui Ramanauskui

Tam botui dr. Jonui Ramanauskui portretas
Sunys loja o karavanas eina. Taisykles pazeidei, atsakyk. Manau daugelis musu panasiai atsakytu prasirukiusei studentei, jei butu specialiai provokuojamas is jos puses ir nezinotu kad irasymo iranga "laukia" kada tau truks kantrybe. As isitikines, kad ji ne tam isisgijo irasymo iranga kad nepasiekt rezultato. Manau su teveliais buvo sukuratas planas kaip isvesti is kantrybes destytoja. Ar negalima buvo paprasciau?, - atsiprasyti uz taisykliu pazeidima, atejus su tevais - gal butu išimtį padarę?

dr. Jonas Ramanauskas

dr. Jonas Ramanauskas portretas
to "tėvaiŠeš, 2016-05-07 09:16 Gerb. Bronislovai, o vis dėlto lazda turi abu galus: buvo laikas, kai per eilinį tėvų susirinkimą niekinai Garliavos 'patvorinius'," Jei taip sakote, tai ponas Burgis nera joks pedagogas ir dvokianti smarve, strakaliojantis komsomolcas. Ten Klonio gatveje zmones su atjautimu gyne nuskriausta Klonio mergaite, vykde pilietine pareiga, o va paziurek komsomolcas tujina valstybe. Slykstyne.

dr. Jonas Ramanauskas

dr. Jonas Ramanauskas portretas
"B. Burgis teiravosi, kodėl apie daromus garso įrašus jis nebuvo įspėtas." Tai nesupranta net tokio paprasto dalyko? Tai ar turi kokiu nors protiniu sugebejimu? Kaip payzdys. Ateini ir ispeji vagi, kad jis filmuojamas, tai jis tuo momentu ir nevogs. Taip ir su Burgiu, norint atskleisti, kokio skonio sitas pedagogas- demagogas ir nusikaltelis, ir kad save apsiginti, gali tik darydamas slapta irasa. Kazin ar STT, VSD is anksto ispeja tuos, kuriuos seka? Ko gero ne. Tai cia pono Burgio klausimas parodo, kad zmogus nepajegus suvokti elementariu dalyku, o va tujina Lietuva, kitus mokina. Mat nuskriaustasis, grasino padaryti nepilnamete mokine NEPAKALTINAMA, tai kur cia pedagogika, cia yra sovietinis kgbistinis metodas. Slykstu tokio asmens klausytis.
VISI KOMENTARAI 39

Galerijos

Daugiau straipsnių