Per plauką nuo tragedijos: prastai prigirdinčią senolę išgelbėjo dūmų detektorius

  • Teksto dydis:

Šiandien vidurdienį vos per plauką išvengta tragedijos viename Kauno daugiabutyje.

Bendrajam pagalbos centrui apie tai, kad dega vienas Taikos prospekto penkiaaukščio butas ir pilna dūmų, buvo pranešta 11.53 val. Kadangi skambinusysis, kaip įtariama – kažkas iš kaimynų, teigė, kad iš gaisravietės išėjusi moteris vis grįžta atgal, į įvykio vietą kartu su nemažomis ugniagesių gelbėtojų pajėgomis buvo pasiųsti ir greitosios medikai.

Minėtą moterį, kuriai, kaip paaiškėjo, – 93-eji, specialiosios tarnybos aptiko degančio buto koridoriuje, iš kurio ši sunkiai vaikštanti senolė buvo skubiai išnešta į laiptinę.

Gaisro židinys aptiktas jos buto virtuvėje – degė ne tik šios baldai, bet jau – ir grindys bei lubos.

Ugniagesiai gelbėtojai šį gaisrą sutramdė per kelias minutes. Nepaisant to, spėjo apdegti spintelė su lentyna ir 0,5 kv. m grindų bei aprūkti visa virtuvės patalpa.

Spėjama gaisro priežastis – elektros įrenginių ar instaliacijos gedimas.

Akys krypsta į nudegusį laidą šalia spintelės, ties kuria ir buvo, kaip spėjama, gaisro židinys.

Ar tai buvo savaiminis gedimas, ar nelaimę prišaukė ant šio laido patekusi drėgmė, dar tikslinama.

Tuo metu, kai kilo gaisras, senolė buvo kambaryje. Ir nors prastai girdi, apie nelaimę ją perspėjo pradėjęs cypti dūmų detektorius.

Šio sukeltą aliarmą teigia girdėję ir kaimynai.

Belieka įsivaizduoti, kuo viskas galėjo baigtis, jeigu tai būtų įvykę, pavyzdžiui, naktį, kai ne tik viena gyvenanti senolė, bet ir jos kaimynai būtų kietai įmigę.

Šį kartą viskas baigėsi tuo, kad dėl smarkai pakilusio kraujospūdžio, lydėjusio patirtą šoką, šio buto šeimininkė buvo dėl viso pikto nuvežta į vieną Kauno ligoninių.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių