Paslaptinga operacija Vilijampolėje: iš odontologės negrįžęs kalinys rastas iškalbingoje slėptuvėje

  • Teksto dydis:

Antradienį vienas Kauno daugiabutis sulaukė padidinto tiek miesto policijos, tiek Kalėjimų tarnybos dėmesio. Viskas baigėsi tuo, kad po mažiau nei parą trukusių slėpynių į Pravieniškių 1-ąjį kalėjimą buvo sugrąžintas nustatytu laiku pirmadienį ten negrįžęs pas odontologę į Kauną išvykęs atviro tipo bausmės atlikimo vietos nuteistasis Armidas Karalius.

Apie tai, kad šis 1992 m. gimęs nuteistasis išvakarėse negrįžo į bausmės atlikimo vietą, dėl ko paskelbta jo paieška, Kalėjimų tarnyba savo interneto svetainėje pranešė antradienį.

Portalo kauno.diena.lt žiniomis, maždaug už valandos po šio pranešimo pasirodymo Kauno policijos buvo paprašyta patikrinti vieną Vilijampolės adresą, kuriame gali slėptis šis bėglys.

Tačiau Kauno policijai nuvykus antradienio vidurdienį į nurodytą Neries krantinės butą, jo durų niekas neatidarė. Bet pareigūnai jautė, kad kažkas yra viduje.

Šiuo įtarimu, galimai pašnibždėtu ir vadinamojo šeštojo jausmo, jie pasidalijo su prašiusiaisiais pagalbos. Pastarieji po tokios žinios į Kauną jau atvyko patys.

Portalo kauno.diena.lt žiniomis, buvo priimtas nutarimas daryti minėtame bute neatidėliotiną kratą, kurio teisėtumą dar turės patvirtinti teismas. Nepaisant to, kad bėglys minėtame bute rastas. Kauno policijai apie nutraukiamą jo paiešką pranešta apie 16.30 val.

Tiesa, kaip Kalėjimų tarnybos pareigūnai pateko į minėtą butą, nenorima atskleisti. Tačiau, sprendžiant iš šiandien šios tarnybos kartu su pranešimu apie bėglio sulaikymą išplatintu vaizdo įrašu, kur jis aptiktas, aišku tik viena – kad jis pats pareigūnų į butą neįsileido. Todėl neatmetama, kad šie, turėdami leidimą kratai, išlaužė jo duris.

Ieškomas kalinys aptiktas susirangęs virtuvės palubėje esančioje spintelėje, vadinamoje antresole. Šis jo demaskavimo momentas ir įamžintas kartu su pranešimu apie jo sulaikymą išplatintame vaizdo įraše.

 

 

Portalui kauno.diena.lt pavyko papildomai sužinoti, kad butas, kuriame aptiktas A. Karalius, – ne jo.

Jis priklauso moteriai. „Tačiau ne odontologei, po išvykos pas kurią jis nustatytu laiku negrįžo į bausmės atlikimo vietą“, – teigė su pradėtu ikiteisminiu tyrimu dėl vengimo atlikti bausmę susiję pareigūnai, tikinę, kad nežino, ar bėglys iš viso buvo nuvykęs į minėtą odontologijos kliniką.

Bet kokiu atveju už šią avantiūrą A. Karaliui gresia ne tik bausmės vietos pakeitimas, bet ir papildomi metai už grotų.

„Tas, kas būdamas nuteistas laisvės atėmimo bausme ir laikinai išleistas iš kalinimo vietos be svarbios priežasties nustatytu laiku negrįžo, baudžiamas bauda arba laisvės atėmimu iki dvejų metų“, – skelbia vienas Lietuvos Respublikos baudžiamojo kodekso straipsnis.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Braižas tas pats

Braižas tas pats portretas
Čia broliukas vietinio snukių daužytojo Karaliaus(kličkė-architektas)?

Isvada

Isvada portretas
Asilas!

ALGIRDAS.

ALGIRDAS. portretas
IR PUGAČIOVA DAINAVO ''VSIO MOGUT KARALY''
VISI KOMENTARAI 13

Galerijos

Daugiau straipsnių