Paaiškėjo nauja tragedijos pakaunėje aplinkybė: ji konstatuota tik po valandos

Remiantis Lietuvos kelių policijos tarnybos suvestinėmis apie eismo nelaimes šalyje, nutikusias vasario 10-ąją, pakaunėje aptiktas negyvas maršrutinio autobuso vairuotojas yra pirmasis šiemet Kauno apskrityje eismo įvykiuose žuvęs žmogus. Paaiškėjo ir daugiau šios tragedijos aplinkybių.

Pirmiausiai Lietuvos kelių policijos tarnyba patikslino šio autobuso modelį – „Evobus“ bei įvykio vietą – prie parduotuvės, esančios Kauno rajono Paparčių kaime. Ir, kad tai įvyko tiesiame kelio ruože. Tiesa, jo danga buvo šlapia.

Tačiau bendrovės „Merula“, aptarnaujančios 103-ąjį maršrutą „Kauno pilis – sodų bendrija „Lokomotyvas“, kuriame ir įvyko ši nelaimė, duomenimis, nebegyvas jų vairuotojas buvo aptiktas tik beveik po valandos. Bendrovės sistemos rodo, kad jo autobusas sustojo 5.57 val. Nors, kaip jau rašyta, apie tai, kad jis nulėkęs nuo kelio, Bendrajam pagalbos centrui buvo pranešta 6.49 val.

Remiantis bendrovės „Merula“ duomenimis, nelaimė įvyko per pirmąjį to ryto šio autobuso maršrutą – jam ką tik išvažiavus iš minėtų sodų. Galbūt todėl nebuvo šiame autobuse ir keleivių. Jų skambučių, klausiant, kodėl nebevažiuoja minėto maršruto autobusas, bendrovė sulaukė šiek tiek vėliau. Ir tikina, kad iki 9 val. ryto ši problema jau buvo išspręsta.

Be to, bendrovės „Merula“ sistemos rodo, kad prieš sustojant nuo kelio nulėkęs autobusas važiavo vos 5 km/val. greičiu. Taigi, yra pagrindo įtarti, kad turbūt ne veltui, kaip teigiama ugniagesių gelbėtojų suvestinėse, buvo aptiktas ir praviras vairuotojo kabinos langas, galimai atidarytas pasijutus blogai. Apie sveikatos sutrikimą, lėmusį šią nelaimę, anot velionio artimųjų, konstatuota ir atlikus palaikų skrodimą. Mirties priežastimi teismo medicinos ekspertai įvardijo širdies smūgį.

Patikslintais duomenimis, darbo vietoje miręs vos prieš pusantro mėnesio 60-ies sulaukęs kaunietis dirbo „Meruloje“ nuo lapkričio pabaigos. Ir, anot buvusių jo bendradarbių, gruodžio mėnesį tikrinantis sveikatą jokių šios sutrikimų, dėl kurių jis negalėtų vairuoti autobuso, nekonstatuota.

Lietuvos kelių policijos tarnybos duomenimis, minėta nelaimė vasario 10-ąją pakaunėje – ne vienintelė. Prieš šeštą vakaro Garliavoje, Vytauto ir Žaliosios gatvių sankryžoje, automobilis „Lexus RX300“, vairuojamas 37 metų vyro, sukdamas į kairę, partrenkė šešerių metų mergaitę. Akcentuojama, kad kelio ruožas, kuriame nutiko šis įvykis, buvo apšviestas, tačiau kelio danga – šlapia. Nukentėjusi mažametė nuvežta į ligoninę.



NAUJAUSI KOMENTARAI

antanas

antanas         portretas
kauno autobusų paRKE LAbai didelis vairuotojų trūkumas, nes labai maži atlyginimai ir blogos ddarbo sąlygos, todėl niekas neina dirbti, o kurie dirba, tai kartais dirba iš karto net po dvi pamainas. Todėl pervargę žmonės ir gauna infarktus. Jau vien tai, kad žmogus keliasi 3-4 valandą ir eina į darbą organizmui jau yra stresas, o jeigu tai yra pastovus neišsimiegojimas, todėl tokios ir pasekmės. Čia įžvelgi u ir didelę autobusų parko administracijos kaltę. Didinkit atlyginimus, tai tada sulauksite dirbančiųjų.

phaizeriai

phaizeriai portretas
ir kt kisieliai sukelia miokarditus bei perikarditus-tai oficialiai konstatuota.Labai apmaudu,kad zmogus,matyt,buvo priverstas del darbo kaip ir didele LT dalis. Uzuojauta artimiesiems...

na

na portretas
nesu medikė bet galiu teigti, kad nuo skiepų visi širdininkai miršta...mano giminėj laidotuvės...visiems sustojo širdys...nes tai susieta su kraujagyslių nepakankamumu...gili užuojauta šeimai...tikrai pasiskiepijęs, nes vairuotojams jis buvo būtinas. "Dėkokim" buhalteriui Dulskiui už mirtis...už prievartą.
VISI KOMENTARAI 15

Galerijos

Daugiau straipsnių