Nuteistųjų išangės buvo virtusios draudžiamų daiktų slėptuve: prireikė narkozės ir medikų pagalbos

  • Teksto dydis:

Vieša paslaptimi tapo dar vienas būdas, kaip į Lietuvos įkalinimo įstaigas patenka nuteistiesiems draudžiami turėti mobilieji telefonai bei kvaišalai.

Kalėjimų departamentas pranešė apie šokiruojantį įvykį Alytaus pataisos namuose, kurio kulminacijoje neapsieita be medikų.

Teigiama, kad dviem šios įkalinimo įstaigos nuteistiesiems grįžus po trumpalaikės, pirminiais duomenimis, savaitgalio išvykos į namus, Kalėjimų departamento Kriminalinės žvalgybos pareigūnai turėjo operatyvinės informacijos, kad jie bandys įnešti į pataisos namus minėtus draudžiamus daiktus. Todėl šie asmenys buvo detaliai patikrinti, tačiau nieko draudžiamo pas juos nerasta.

Tačiau, kadangi jau yra buvę atvejų, kai bandyta tokius daiktus įnešti į pataisos namus išangėse, įtariamųjų paprašyta patiems juos išsiimti ir gražiuoju atiduoti. Vienas taip ir padarė. O antrajam nepavyko, dėl ko prireikė specializuotos medikų pagalbos.

Portalo kauno.diena.lt duomenimis, pirmiausiai nelaimėlis, kurį teko vežti į gydymo įstaigą, ten buvo peršviestas rentgeno aparatu. O po to, pritaikius pilną narkozę, iš jo išangės ištraukti ten įstrigę mobiliojo ryšio telefonai bei, kaip įtariama, narkotinės medžiagos.

Kalėjimų departamento nuotr.

Pranešama, kad iš abiejų nuteistųjų, tokiu būdu nešusių kolegoms lauktuves, kūno ertmių išimti šeši mobiliojo ryšio telefonai ir du paketai su, kaip įtariama, biria narkotine ar psichotropine medžiaga.

Pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl neteisėto disponavimo narkotinėmis ar psichotropinėmis medžiagomis, turint tikslą jas platinti, už ką papildomai įtariamiesiems šiuo nusikaltimu gresia laisvės atėmimas nuo dvejų iki aštuonerių metų.

Vadovaujantis asmens duomenų apsauga, nepranešama nei už kokius nusikaltimus kali šie nuteistieji, nei kokia nelaimėlio, kuriam prireikė medikų pagalbos, sveikatos būklė.



NAUJAUSI KOMENTARAI

O pa pa O Lia lia

O pa pa O Lia lia portretas
Nu gerai dirba siknos pas zekus, aišku kad visi ten placiasikniai!

Valdantieji neresi iš kaillio,kad narkomanams būtų lengviau

Valdantieji neresi iš kaillio,kad narkomanams būtų lengviau portretas
Iki ko nusirito žmonės dėl narkotikų.Ne be reikalo Morgana suka galvą,kaip jiems palengvinti gyvenimą.

viskas sukontroliuota ir istikrinta

viskas sukontroliuota ir istikrinta portretas
nei vienos privacios skilutes neber....
VISI KOMENTARAI 45

Galerijos

Daugiau straipsnių