N. Venckienės sūnus: mama nusiteikusi tęsti kovą Lietuvoje

Buvusios teisėjos Neringos Venckienės sūnus Karolis Venckus teigia, kad mamos sveikatos būklė gera, o grįžusi į Lietuvą ji nusiteikusi tęsti kovą ir įrodyti savo nekaltumą.

„Jos sveikata gera ir jaučiasi ji neblogai. Nusiteikus tęsti kovą Lietuvoje“, – Eltai teigė K. Venckus.

Pats K. Venckus teigia, kad su mama kalbėjo pirmadienio rytą, o paskutinę žinutę iš jos gavo antradienio rytą.

„Paskutinį kartą su ja telefonu kalbėjau pirmadienio vakarą, o paskutinę žinutę iš jos gavau antradienio rytą“, – sakė N. Venckienės sūnus.

Lapkričio 5-osios ankstyvą rytą K. Venckus iš mamos paskutinę žinutę gavo elektroniniu paštu.

„Karoliuk, jie mane paima šiandien, dabar. Pasakė, kad pasiimčiau viską ką turiu. Labai labai tave myliu“, – rašė sūnui V. Venckienė.

K. Venckus spėja, kad mama gabenama pirmiausia į Varšuvą.

„Nežinau, tik buvau sužinojęs, kad ji jau nuvežta į oro uostą. Tiksliai net nežinau, kuriuo lėktuvu skris. Spėju, kad su LOT iš Čikagos į Varšuvą“, – Eltai sakė K. Venckus.

Kad N. Venckienės ekstradicijos procedūra prasidėjo Eltai patvirtino ir Lietuvos generalinės prokuratūros atstovė spaudai Elena Martinonienė. Tiesa, ji negalėjo tiksliai įvardinti vietos bei laiko, kur bus pargabenta buvusi parlamentarė.

„Kai tik galėsime pateikti tikslius faktus, tuomet ir pranešime. Bus ir spaudos konferencija“, – teigė E. Martinonienė.

Seimui 2013 metais panaikinus N. Venckienės teisinę neliečiamybę, buvusi teisėja išvyko iš šalies. 2018 metų vasarį buvo suimta ir kalinama Čikagos kalėjime.

Buvusiai teisėjai Lietuvoje gali būti pateikti kaltinimai dėl tvirkinimo, neteisėto informacijos rinkimo ir skleidimo, teismo sprendimo perduoti dukterėčią motinai nevykdymo ir kitų nusikaltimų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Julija

Julija portretas
Bet kiek cia bukaprociu muziku komentuoja, baisu darosi. Ar jus nesugebate info susirasti ir paskaityti apie prokuroru " darbelius " stoguojant MGB, apie kysius paemusius teisejus, apie korupcijaa kuri klesti visur. Venckiene visu jusu bukaprociu issigelbejimas , jei tik ji galetu padaryti tvarka Lietuvoje! Tokios kaip Venckiene turetu buti Generalinem Prokurorem, gal tada butu Lietuvos tvarka. Kokiu buku reikia buti, kad tiketi skleidziamu melu jog Kedys kazka zude, jod Usas pats paskendo baluteje. Skaitykit ne tik sudryti, bet ir tarptautine spauda arba patys ieskokit info jei sugebesit. Busit nustebinti.

teisinga

teisinga portretas
Gerai butu ,kad ta ONA sestu i kaliuze ,-kaip tai galyma linketi ,-tikra karve........

Teisybė

Teisybė portretas
Palaikome jus Neringa , nelygioje kovoje ...daug įvykių įrodė , kad Lietuvėlėje teisybės nerasta...Jūs Neringa ne viena ! Kas nori teisybės , kas pats teisingas , tas supranta , kokią kovą jūs kovojate ...Dieve laimink jūsų pradėtą kovą , sriprybės , sveikatos , rįžto ir teisybės ....ačiū jums už stiprybę .Būkit sveika ! Telaimina jus Dievas
VISI KOMENTARAI 71

Galerijos

Daugiau straipsnių