N. Venckienei – švelnesnė kardomoji priemonė: galės atvykti į Kauną

Buvusiai parlamentarei ir teisėjai Neringai Venckienei sušvelnintos kardomosios priemonės sąlygos  – atstumas, leidžiantis nutolti nuo namų Garliavoje, nuo 500 metrų padidintas iki dešimties kilometrų. Tačiau tokį sprendimą įtariamosios advokatė ketina skųsti.

Apie pirmadienį prokuroro priimtą sprendimą informavo ir  Kauno prokuratūros atstovė Izabelė Bočkienė.

„Nutarta kardomosios priemonės nekeisti, tačiau sušvelninti jos sąlygas, padidinant atstumą, kurį įtariamoji gali nutolti nuo gyvenamosios vietos. Atstumas padidintas į tokį, kad įtariamoji galėtų atvykti į Kauno miestą“, – BNS detalizavo ji.

Taip pat Kauno apygardos prokuratūra esą yra gavusi iš JAV atsiųstą N. Venckienės tapatybės dokumentą.

Sprendimą žada skųsti

„Buvo pakeistos skirtos kardomosios priemonės intensyvios priežiūros sąlygos ir mano ginamoji įpareigota nenutolti nuo gyvenamosios vietos daugiau kaip dešimt kilometrų – šiaurės, šiaurės rytų ir šiaurės vakarų kryptimi bei du kilometrus pietų, pietryčių ir pietvakarių kryptimi. Kaip žmogui matuoti tokius atstumus? Tokiu atveju, ji tikriausiai turėtų vaikščioti su kompasu. Juk apykoję mato policijos pareigūnai, galėjo leisti nutolti nuo namų 50 kilometrų, kaip prašyta. Čia tarsi pasityčiojimas“, – portalui kauno.diena.lt sakė N. Venckienės advokatė Sonata Žukauskienė.

Pašnekovė pridūrė, kad pastarąjį sprendimą ketina skųsti vyriausiajam prokurorui, o vėliau ir teismui.

Terminas nusitęsė

Gruodžio pradžioje prokurorui Dariui Jakučiui buvo pateiktas N. Venckienės advokatės S. Žukauskienės prašymas sušvelninti jos ginamajai skirtą kardomąją priemonę padidinant atstumą, leidžiantį nutolti nuo gyvenamosios vietos iki 50 kilometrų.

Sprendimas pastaruoju klausimu turėjo būti priimtas per dešimt dienų – praėjusį penktadienį, tačiau terminas nusitęsė.

„Sprendimas nebuvo nukeltas, tai – įprastas procesinis veiksmas. Kai Neringos Venckienės advokatė paprašė kardomosios priemonės sušvelninimo, prokuroras (sprendimui priimti aut. past.) turėjo dešimt dienų. Tačiau tada, kai jis pradėjo susipažinti su dokumentais, pamatė, kad trūksta tam tikros informacijos, kurią paprašė patikslinti. Kai advokatė patikslino, nuo tos dienos laikas vėl buvo pradėtas skaičiuoti“, – portalui kauno.diena.lt pirmadienį sakė I. Bočkienė.

Pašnekovė pabrėžė, kad prokuroro prašymo patikslinti tam tikras detales nereikėtų traktuoti kaip fakto, kad N. Venckienės advokatė pateikdama prašymą dėl kardomosios priemonės sušvelninimo padarė kažką blogai. Kaip jau minėta, esą buvo paprašyta tiesiog patikslinti tam tikrą informaciją.

Pasak I. Bočkienės, prokuroro prašytas detales N. Venckienės advokatė S. Žukauskienė patikslino greitai, tačiau dėl to vis tiek pirminis sprendimo priėmimo terminas šiek tiek nusitęsė.

Paprašė išsamiai patikslinti detales

Pirmadienio rytą portalo kauno.diena.lt žurnalistų kalbinta buvusios teisėjos ir parlamentarės advokatė teigė, jog visi reikiami dokumentai prokurorui buvo pateikti, tačiau vėliau esą paprašyta pateikti išsamias detales, kodėl N. Venckienei reikalingas kardomosios priemonės sušvelninimas, t.y. atstumo, leidžiančio nutolti nuo gyvenamosios vietos, padidinimas.

„Buvo prašyta patikslinti, kur mano ginamoji ketina vykti, kokiose gydymo įstaigose lankytis, kur įsidarbinti, ar ketina keisti advokatą. Juk jai reikia patenkinti elementariausius buitinius poreikius – nuvykti į parduotuvę nupirkti maisto, nes tėvai – garbaus amžiaus. Taip pat aplankyti kapavietes – reikia visur. Dabar ji negali nuvykti net į darbo biržą ir pradėti ieškotis darbo“, – pirmadienio rytą teigė S. Žukauskienė.

Primename, kad iš kalėjimo JAV į Lietuvą N. Venckienė pargabenta lapkričio 6 dieną. Dėl pateiktų keturių įtarimų: teismo sprendimo nevykdymo, pasipriešinimo policijos pareigūnui, trukdymo antstoliui ir sudavimo į veidą Laimutei Stankūnaitei, moterį buvo nuspręsta suimti dviem mėnesiams.

Tačiau po beveik dviejų savaičių, praleistų Kauno tardymo izoliatoriuje, lapkričio 19 dieną, Vilniaus apygardos teismas tenkino advokatės S. Žukauskienės skundą ir paleido jos ginamąją į laisvę už 10 tūkstančių eurų užstatą ir apykoje, ribojančia N. Venckienės nutolimą nuo dabartinės gyvenamosios vietos – tėvų namų Garliavoje, iki 500 metrų.

 

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

kauniete

kauniete portretas
NERAŠINEKIT PEDU GIMINES AR NEMATOT KAD NIEKAS JUSU NEPALAIKO NES PER DAUG MATOM GIRDIM IŠPRIEVARTAUTU VAIKUČIU IŠNIEKINTU SENIU PEDARASTU

JONAS to TTT

JONAS  to TTT portretas
DEBILE MOTERYS PEDOFILEM NEBUNA PEDOFILAI TIK VYRAI TAVO GIMINAITIS PEDOFILAS TAIP KAD NUSIŠNEKEJAI DURNELI

Emmai Baron

Emmai Baron  portretas
Nepavydėtina tavo profesija, mergele. Žiūrau, dirbi viena už savo koleges. O jos, regis, gudresnės už tave: paliko tave vieną. Ir tu nebūk kvaila: pasipustyk padus. Nekreipk dėmesio į savo šefą sutenerį Juk artėja šv. Kalėdos. O tu į ką panaši? Nenoriu tavęs įžeisti, nes ir tu -- Dievo kūrinys, nors ir labai nuvalkiotas. Kaip sėsi prie šv. Kalėdų stalo, kai tavo Siela be perstojo rauda, nes tavo kūnas, kuris yra Sielos buveinė, paverstas sąvartynu? Pagailėk savo Sielos ir skubėk išpažinties. Verkdama prie klausyklos išpažink savo šlykščią nuodėmę ir labai gailėkis. Dievas gailestingas, ir, manau, Jis turėtų tau atleisti, bet tik su sąlyga, kad gailėsiesi ir pasiryši daugiau nebenusidėti ir eiti doros keliu. Supratai? Nes kitaip pražūsi. Pagailėk savo verkiančios Sielos...
VISI KOMENTARAI 41

Galerijos

Daugiau straipsnių