Mieste pasijuto lyg automagistralėje: užfiksuotas 132 km/val. greičiu lėkęs „Audi“

  • Teksto dydis:

Kauno policijos pareigūnai, siekdami užtikrinti saugumą kelyje, praėjusią savaitę, balandžio 5–11 dienomis, toliau tikrino, kaip eismo dalyviai laikosi Kelių eismo taisyklių (KET). Per savaitę pareigūnai mobiliaisiais greičio matavimo prietaisais užfiksavo 963 greičio viršijimo atvejus.

Vėlų penktadienio vakarą, apie 22.35 val., Kaune, T. Masiulio gatvėje, užfiksuotas itin greitį viršijęs automobilis „Audi“, kuris vietoje nustatytų 50 km/val. miesto gatvėmis skriejo net 132 km/val. greičiu. Vairuotojui automatiniu būdu suformuotas ir išsiųstas protokolas su administraciniu nurodymu.

Savaitgalį, balandžio 10-11 d., Kauno mieste ir rajone, taip pat Jonavos rajone buvo vykdoma papildoma policinė priemonė, skirta neblaiviems, apsvaigusiems nuo narkotinių, psichotropinių ar kitų psichiką veikiančių medžiagų vairuotojams, saugos diržų naudojimo, pėsčiųjų kontrolės bei kitiems teisėtvarkos pažeidimams išaiškinti.

Per abi dienas pareigūnai patikrino daugiau kaip 1 tūkst. transporto priemonių, nustatyti trys neblaivūs vairuotojai. Vienas jų – automobilio „Audi A6“ vairuotojas, patikrinimui sustabdytas Jonavoje, Lietavos gatvėje. Vyras prisipažino šeštadienio rytą prie automobilio vairo sėdęs neblaivus, nors iš vakaro buvo vartojęs alkoholio. Jam alkoholio matuokliu nustatytas vidutinis girtumas – 1,62 prom. ir tai yra didžiausias nustatytas neblaivumo laipsnis automobilio vairuotojui per visą savaitę. Likusiems dviem vairuotojams nustatytas lengvas girtumas (0,99 prom. ir 0,58 prom.). Toliau tęsiant patikrinimus sekmadienį, apie 19.15 val., Kauno rajone, Ilgakiemio kaime, buvo sustabdytas ir neblaivus dviratininkas (gim. 1969 m.). Kauno rajono gyventojui nustatytas vidutinis girtumo laipsnis – 2,25 prom. ir surašytas administracinio nusižengimo protokolas. Taip pat nustatytas vienas beteisis vairuotojas, fiksuota keletas kitų pavienių KET pažeidimų.

Iš viso per savaitę pareigūnai nustatė 13 neblaivių vairuotojų ir tris dviratininkus. Dar 14 asmenų vairavo transporto priemones neturėdami tam teisės.

Kauno apskrityje šiais metais žuvo keturi eismo dalyviai (pernai iki balandžio mėnesio pabaigos – šeši), dar 104 sužeisti (pernai – 168).



NAUJAUSI KOMENTARAI

Kaunas Tvarkosi žodžiais

Kaunas Tvarkosi žodžiais portretas
Donelaičio g prie paveikslų galerijos posūkis spaudė 90 ir į stulpą..

Anonimas

Anonimas portretas
Gejėjo greičiau

Karce

Karce portretas
Cia mano draugelis karoce
VISI KOMENTARAI 5

Galerijos

Daugiau straipsnių