Kriminalas dėl elgesio su kūdikiu – socialinių įgūdžių stoka ar nusikaltimas?

  • Teksto dydis:

Kauno teisėsaugininkai, tiriantys galimo naktinio išpuolio prieš dar pusės metų neturintį kūdikį aplinkybes, pareiškė įtarimą dėl fizinio skausmo sukėlimo jo 25-erių metų tėvui. Tačiau dėl šio suėmimo į teismą nesikreipė. Įtariamasis ir jo sutuoktinė iš esmės apie šį įvykį pasakoja tą patį. Tik skirtingai akcentuoja svarbiausias jo detales.

Kaip jau rašyta, mažylio mama pirmadienio popietę į jų butą viename Taikos prospekto daugiaaukštyje atvykusiai policijai pareiškė, kad sutuoktinis beveik prieš dvyliką valandų – apie trečią nakties naudojo fizinį smurtą prieš sūnų.

Pareigūnai į sutuoktinių butą atvyko po socialinės darbuotojos skambučio. Ji teigė gavusi informacijos iš Anglijoje gyvenančios mažylio mamos sesers, kad prieš šią sutuoktinis naudoja psichologinį ir galimai fizinį smurtą. Tačiau pareigūnams atvykus patikrinti šios informacijos, galima sutuoktinio auka jau pradėjo pasakoti apie jo naudotą fizinį smurtą prieš sūnų.

Mažylio mamos pasakojimas skambėjo grėsmingai – kūdikis buvo laikomas už kojos, siūbuojamas į šonus ir mėtomas, dėl ko šis skubiai išvežtas į Klinikas, o jo tėvas sulaikytas ir uždarytas į areštinę.

Tačiau pareiškus sulaikytajam įtarimus dėl fizinio skausmo mažamečiui sukėlimo, už ką gresia laisvės atėmimas iki dvejų metų, jis neigė naudojęs fizinį smurtą prieš sūnų. Nors iš esmės apie tos nakties įvykį pasakojo tą patį, tačiau ne taip hiperbolizuotai, kaip sutuoktinė, o bandydamas logiškai paaiškinti savo elgesį.

Anot įtariamojo, kūdikiui apie trečią valandą nakties pradėjus verkti, jis paprašė sutuoktinės, kad ši mažylį nuramintų, nes jam anksti ryte į darbą. Sutuoktinė atsakiusi kažką panašaus į tai, kad vaikas – ne jos vienos, o abiejų. Po šių žodžių įtariamasis teigė atsikėlęs pats ir nuėjęs prie verkiančiojo. Jis tikino tik paėmęs sūnų už pažastų ir pradėjęs sūpuoti į šonus. Po to priglaudęs mažylį prie savęs ir šis nurimo.

Asociatyvi freepik.com nuotr.

Pareigūnai apklausė ir Klinikų, į kurias mažylis buvo paguldytas stebėjimui, gydytoją. Ši teigė jokių smurto žymių ant jo kūnelio nepastebėjusi. O po atliktų tyrimų nebuvo konstatuota ir galimų kokių nors kitokių traumų, dėl ko užsiminta apie rengimąsi jau išleisti šį mažąjį pacientą į namus.

Buvo išleistas po paros iš areštinės ir mažylio tėvas. Jis įpareigotas, kol bus tęsiamas šis tyrimas, gyventi atskirai nuo šeimos ir nesiartinti prie sūnaus bei sutuoktinės.

Sprendimą dėl šio tyrimo baigties planuojama priimti apklausus sutuoktinių kaimynus bei socialinę darbuotoją, nuo rudens dirbusią su šia šeima. Pareigūnai išsiaiškino, kad ji sutuoktiniams buvo skirta medikų, pas kuriuos gimdė mažylio motina, iniciatyva. Medikams kilo įtarimų dėl šeimos socialinių įgūdžių.

Kaip jau rašyta, nei Kauno policijai, nei vaiko teisių apsaugos specialistams ši šeima nebuvo žinoma. Tačiau išsiaiškinta, kad mažylio tėvai tik praėjusį pavasarį – per pirmąjį karantiną grįžo iš Anglijos. Sūnus praėjusį rudenį jiems gimė jau Lietuvoje. Čia jie ir susituokė.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Vita

Vita portretas
Vyksta keisti dalykai pas žmones.Kažkodėl žino kaip mylėtis vienas su kitu,o kaip vaikus auginti ne bežino,keista.Čia kažkas yra ne taip.

Turgūs

Turgūs portretas
Atimti iš mamos ir parduot Skandinavijos šeimai
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių