Korupcijos paveldosaugoje byla pasiekė finišo tiesiąją: skirtos tūkstantinės baudos

  • Teksto dydis:

Kauno apygardos teismas kaltu dėl kyšininkavimo pripažino buvusį Kultūros paveldo departamento (KPD) vyriausiąjį inspektorių Liutaurą Tarbūną ir skyrė jam 17,5 tūkst. eurų baudą.

Pasak teismo, L.Tarbūnui taip pat uždrausta trejus metus dirbti valstybės tarnyboje ir iš jo konfiskuota beveik 2,7 tūkst. eurų vertės nusikalstamu būdu įgyto turto. Kyšį L.Tarbūnui davusiam verslininkui skirta 14 tūkst. eurų bauda.

Bylos duomenimis, L.Tarbūnas 2018-ųjų rugpjūtį užfiksavo, kad Jono Jablonskio gimnazijoje remonto darbai atliekami nesuderinus privalomos projektinės dokumentacijos su paveldosaugininkais. Pasinaudojęs tuo, kad darbus reikėjo baigti iki rugsėjo 1-osios, iš darbus atlikusios bendrovės savininko priėmė kyšį – kiemo automatinius vartus ir jų montavimo darbus jo kotedžo kieme.

Už šį 2,7 tūkst. eurų vertės kyšį KPD specialistas turėjo netikrinti, ar darbai buvo sustabdyti, kol bus parengti reikiami dokumentai.

Specialiųjų tyrimų tarnybos vykdyto tyrimo metu nustatyta, kad dėl kyšio L.Tarbūnas su verslininku susitarė užpernai rugpjūtį vykusių susitikimų ir telefoninių pokalbių metu.

Šis teismo nuosprendis per 20 dienų gali būti skundžiamas Lietuvos apeliaciniam teismui.



NAUJAUSI KOMENTARAI

KAIMYNAS

KAIMYNAS portretas
Nu nezinau Tikrino jis mano tvarkomas patalpas senamiestije Tai tik patare ka reikia pataisiti ir viskas Jokios baudos neskire ir jokio kysio tikrai neprase Kad visi valdininkai tokie butu

merga

merga portretas
Net teismuose teisybės nėra. Nuteisė nes kažkam taip norėjosi, be jokių įrodymų, kad visa Lietuva matytų kaip gerai teismai ir tarnybos veikia, kai tuo tarpu tikri kyšininkai be problemų toliau laimingai gyvena.

Tas kur žino

Tas kur žino  portretas
O "kaunietis" matau rašo, kad tik rašyti. Visų pirma tai teismas dėl "stiklainio" nerado jokių pažeidimų. O antra reikia žinot rašant kas iš tiesų "palaimino". Šiaip gėda skaityt tokius "komentarus"...
VISI KOMENTARAI 12

Galerijos

Daugiau straipsnių