Kauno ugniagesius šokdinusį Žemaitijos „aiškiaregį“ pavyko pergudrauti

  • Teksto dydis:

Telšių policijai kartu su Bendruoju pagalbos centru pavyko ištraukti į dienos šviesą „aiškiaregį“, sekmadienio vakare melagingai pranešusį apie degantį vieną Kauno Laisvės alėjoje esantį butą.

Kaip jau rašyta, jo gesinti buvo pasiųsti net trys Kauno ugniagesių gelbėtojų automobiliai. Kartu su jais įvykio vieton išsiųsti ir greitosios medikai. Nors Bendrojo pagalbos centro operatorė, užregistravusi šį gana nemandagiai su ja bendravusio asmens pranešimą, matė, kad skambinama iš išmaniojo telefono, esančio Telšių rajono Ryškėnų kaimo Masčio gatvėje. Tačiau pranešėjui vengiant atsakyti į pateikiamus klausimus, kito būdo patikrinti, ar jis tikrai nemeluoja, nebuvo.

Bendrojo pagalbos centro atstovė Vilma Juozevičiūtė šiandien portalui kauno.diena.lt pranešė, kad apie šį asmenį, beje, skambinusį tądien jų operatoriams iš nurodyto adreso ne vieną kartą, buvo informuota Telšių policija. Prieš tai šis „aiškiaregys“ buvo pranešęs ir apie kituose šalies miestuose kilusius gaisrus. Ir ši informacija taip pat nepasitvirtino.

Telšių policininkams nuvykus pagal skambinusiojo išmaniojo telefono atsiųstas koordinates į jose nurodytą Ryškėnų kaimo namą, jame rasta trijų asmenų šeima: tėvas, mama ir ne per seniausiai pilnamečiu tapęs sūnus. Tačiau tuo metu minėtas išmanusis telefonas buvo išjungtas – galimai pamačius atvykstančius pareigūnus. Ir ne tik juo niekas neatsiliepė, bet ir rastieji šiame name neigė bet kokį ryšį su melagingais skambučiais į Bendrąjį pagalbos centrą.

Visgi policininkams pavyko skambinusįjį pergudrauti. Kai jie palikę šiuos namus po kurio laiko vėl paskambino šio išmaniojo telefono numeriu, juo atsiliepė vyriškas balsas. Ir pareigūnai atpažino iš jo jau minėtą ne per seniausiai pilnamečiu tapusį asmenį, su kuriuo prieš tai kalbėjo jo tėvų namuose.

Pažeidėjui surašytas protokolas už priešgaisrinės apsaugos, policijos, greitosios medicinos pagalbos bei kitų specialiųjų tarnybų iškvietimą, žinant, kad pagalba nereikalinga. Už tai yra numatyta bauda nuo 200 iki 2 tūkst. eurų.

Demaskuotam „aiškiaregiui“ skirtos baudos dydis priklausys nuo to, ar jis neužsiėmė tokiais specialiųjų tarnybų gainiojimais ir anksčiau.

Be to, šiam pažeidėjui gresia atsakomybė ir įžūlų elgesį su jo pėdsakais atsekusiais policijos pareigūnais.

Kol kas demaskuotasis nelinkęs aiškinti tokio savo elgesio motyvų. Tačiau, sprendžiant bent iš pranešimo apie degantį Kauno Laisvės alėjos butą, panašu, kad šio adresą jis greičiausiai sugalvojo. Nes Bendrojo pagalbos centro operatorės paprašytas patikslinti, kokiame aukšte degantis butas – siekiant išsiaiškinti, kokias pajėgas siųsti į įvykio vietą, jis nurodė ketvirtąjį aukštą, nors šis namas – tik trijų aukštų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Bausti kaimo

Bausti kaimo portretas
lochą be gailesčio.Nejaugi nėra atitinkamo BK straipsnio?

is kaimo

is kaimo portretas
Det visus 2000 euru. Tepasimoko, negalima gi taip. O jei pinigu netures, duot atlikinet viesuosius darbus. Tesluoj gatves, renk tuscius bambalius, tvarko pamiskes, vasara gerai patrimeriuoja pakeles. Zinos kaip zaist kai koki pora metu dykai visuomenes labui papluses.
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių