Miškelyje virė naminę degtinę

  • Teksto dydis:

Vilkijos bei Noreikiškių policijos nuovados pareigūnai, gavę žinių, kad Kauno r., Alšėnų seniūnijoje esančiame miško masyve, įrengta nelegali alkoholio darykla, rugpjūčio 6 d. atliko patikrinimą. Informacija pasitvirtino.

Patikrinimo metu atliktos sodybos gyvenamųjų ir negyvenamųjų patalpų apžiūros, kurių metu aptiktos trys apie 3 l talpos, skleidžiančio alkoholio kvapą. 65-erių metų namų šeimininkė paaiškino, kad rastas alkoholis – namų gamybos alkoholinis gėrimas, kurį ji laiko gydymo tikslais. Moters atžvilgiu pradėta administracinio teisės pažeidimo byla.

Tuo pačiu metu kiti pareigūnai, tikrindami miško masyvą, esantį šalia sodybos, maždaug už 100 m aptiko veikiantį alkoholio gamybos aparatą, keletą plastikinių ir metalinių talpų su žaliava. Prie veikiančio aparato buvo sulaikytas besidarbuojantis 65-erių metų vyriškis. Čia pat rastas 12 l tūrio juodas plastikinis kibiras su maždaug 9,5 l skaidraus skysčio, skleidžiančio aitrų alkoholio kvapą ir 20 l tūrio kibiras su maždaug 4 l panašaus skaidraus skysčio.

Taip pat rastas keturių metalinių statinių junginys. Viena buvo kaitinama suskystintų dujų balionu, sujungtu su kaitinimo įrenginiu, iš kitos, per įrengtą kranelį, į kibirą lašėjo skaidrus skystis. Įvykio vietoje buvo keletas metalinių ir plastikinių įvairaus tūrio talpų, kuriose iš viso rasta maždaug 500 l žaliavos namų gamybos degtinei gaminti.

Vyriškis paaiškino, kad norėjo pasigaminti alkoholio. Jis teigė, kad aparatą sukonstravo savo jėgomis, pareigūnams papasakojo ir jo veikimo principą. Sulaikymo metu vyriškis priešinosi, bandė išversti statines ir kibirus, tvirtindamas, kad išpylus skystį jo neteisėta veika nebus įrodyta. Tačiau to padaryti jis nespėjo, policijos pareigūnų jis buvo sutramdytas antrankiais. Dėl šios nusikalstamos veikos pradėtas ikiteisminis tyrimas.

Atliekant pirminius veiksmus, į įvykio vietą atėjo agresyviai nusiteikęs jaunas vyras, kuris, filmuodamas mobiliuoju telefonu, pradėjo teirautis, kur yra jo tėvas, ką policijos pareigūnai jam padarė. Jaunuolis prisistatė sulaikyto vyriškio sūnumi, gimusiu 1992 m.. Reikšdamas nepasitenkinimą vaikinas pradėjo garsiai keiktis necenzūriniais žodžiais, po pareigūnų įspėjimų jis nesiliovė. Jam gresia atsakomybė už chuliganizmą.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių