Kauno policija ieško pavogtų dailininko K. Šimonio paveikslų

  • Teksto dydis:

Kauno pareigūnai tiria vagystę, kuomet šį pavasarį Kaune pasigesta brangių paveikslų.

Tyrimas pradėtas po to, kai šių metų balandžio mėnesį Kaune, Sopranų g., pastebėta, kad iš buto galimai pavogti du dailininko Kazio Šimonio paveikslai: „Vartai į buvusį Benediktinų vienuolyną“ (1921 m.) ir „Kunigų seminarijos vartai iš profsąjungų gatvės“(1923 m.). Paveikslų matmenys 25x32 cm.

Tyrimo metu gauta duomenų, kad tai antikvariniai, meninę ir istorinę vertę turintys kūriniai, priklausantys Lietuvos dailės nacionaliniam palikimui.

Pirminiais duomenimis, padaryta turtinė žala siekia 14 tūkst. eurų. Įtariama, kad vagystė galėjo būti įvykdyta dar vasario mėnesį.

Asmenis, galinčius suteikti bet kokios šiam tyrimui reikšmingos informacijos, prašoma kreiptis į Kauno apskr. VPK policijos komisariato pareigūnus telefonu 8 700 62 783, 8 608 93 644 rašyti el. paštu loreta.brazinskiene@policija.lt arba skambinti skubios pagalbos telefonu 112.

Dėl vagystės atliekamas ikiteisminis tyrimas. Už tai gresia bauda arba areštas, arba laisvės apribojimas, arba laisvės atėmimas iki šešerių metų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

kreipkites pas sovietiny propesora

kreipkites pas sovietiny propesora  portretas
jis ten kazkokias Simonio paveikslais gyresi.....

Anonimas

Anonimas portretas
Galimai pavogti ?

Liūdna

Liūdna portretas
Kai buvau mažytė,mano močiutė nusivedė mane į svečius Kęstučio g.pas tokį seneliuką,kuris gulėjo ir nepajėgė atsikelti.Padovanojo man knygą,su savo autografu,kurioje buvo visa jo istorija ir paveikslų nuotraukos,tarp kurių yra ir šie,kuriuos kažkas niekšiškai pasisavino. Tas seneliukas buvo dailininkas K.Šimonis.Jis palaidotas Petrašiūnų kapinėse.Ir tegul rankos nupūna tiems,tegul sveikata subyra,kurie vagia,tokius paveikslus.Nei laimės,nei pinigų tokiems brudams,šie paveikslai tikrai neatneš.Labai liūdna.
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių