Kauno teisėsauga mangų krovinyje aptiko beveik 0,5 mln. eurų kontrabandą: sulaikyti ir įtariamieji

  • Teksto dydis:

Kauno teisėsaugininkai pranešė sėkmingai realizavę gautą informaciją apie vienos Kauno rajono krovinių pervežimo įmonės gabenamą stambią grynųjų pinigų kontrabandą – gegužės 11-ąją buvo sulaikytas oficialiai mangų krovinį iš Jungtinės Karalystės į Lietuvą atvežęs vilkikas, kurio puspriekabės slėptuvėje aptikti nedeklaruoti, įvežant į Europos Sąjungą, daugiau kaip 415 tūkst. eurų. Nustatyti ir trys įtariamieji, kurių, neatmetama, kad bus ir daugiau.

Kokios Kauno rajono įmonės darbuotojai yra įtariami  stambia pinigų kontrabanda, šiandien šia proga Kauno apygardos prokuratūroje surengtoje spaudos konferencijoje neatskleista. Tik užsiminta, kad ji veikia apie porą metų. Ir jos vairuotojai vyksta su įvairiais kroviniais į Jungtinę Karalystę arba iš ten gana dažnai.

Tačiau spaudos konferencijoje dalyvavę Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato Ekonominių nusikaltimų tyrimo valdybos, atliekančios šį ikiteisminį tyrimą, viršininkė Jūratė Maksimavičienė bei tyrimui vadovaujantis Kauno apygardos prokuratūros prokuroras Dainius Simonavičius atskleidė kitų gana iškalbingų detalių apie tai, ką jau galima pagarsinti.

LNK reportažas:

Pirmiausiai, tai,  kad tyrimo eigoje įtariamąja gali tapti ir pati įmonė, kurios trims darbuotojams – dviem Kauno rajono gyventojams bei vilniečiui – įtarimai jau pareikšti. Visi jie – dar neteisti, nors yra nuo 45 iki 55 metų amžiaus. Ir bendradarbiauja su teisėsauga, todėl jiems skirtos tokios kardomosios priemonės, kaip rašytinis pasižadėjimas neišvykti iš gyvenamosios vietos bei intensyvi priežiūra nešiojant apykoję. Be to, paimti visų dokumentai.

Jau nustatyta ir kad minėtoje puspriekabėje įrengtose specialiose svirtyse slėpta daugiau kaip 0,4 mln. eurų suma buvo pakeliui į Lietuvą – Lenkijoje iškeista iš svarų. O įtariamųjų sulaikymą nuspręsta surengti, kai vienas iš jų perdavė sutartoje vietoje kitam šį neteisėtą krovinį.

Dar 60 tūkst. eurų rasta, vykdant kratą pas vieną iš įtariamųjų.

„Tas, kas iš Europos Sąjungos valstybės narės įvežė į Lietuvos Respubliką privalomus pateikti muitinei daiktus, kurių vertė viršija 12 500 eurų, ir jų nepateikė muitinės kontrolei, baudžiamas bauda arba laisvės atėmimu iki aštuonerių metų. Už tai atsako ir juridinis asmuo“, – teigiama Lietuvos Respublikos baudžiamajame kodekse. Pagal gresiančią bausmę šis nusikaltimas yra priskiriamas sunkiems. 

 

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

matomai

matomai portretas
bus geros dalybos kol nesusipes o teismai tures darbo kol soros vel neprispausdins popirgaliu... peskites....===

sorry ...nedaskaiciau

sorry ...nedaskaiciau portretas
cia jie ne savo pinigus veze....a del deklaracijos tai jo...konfiskuot i deportuot...uz tai ka tik visiski tamsuoliai i lietuva pinigus gali i vezt...musu visos tatos is seimo jusu babkytes daba kartu su savom i uzsieni i siauselius krepselais kibireliais issius....a jum PSD lazas i uz pasalpas atidirbinet moraliskai griuvusiam kolhoze

mango durniai

mango durniai portretas
sakiau ka dezute nuo konjako imt...ble...a jie ...netilps ....netilps...lopai po 50...gerai ka ne centais... daba varykit pas masiuli ir i koja pulkit ka jam toki pat rasteli parasytu a jei ne tai - mangalas jums nuo giminiu
VISI KOMENTARAI 22

Galerijos

Daugiau straipsnių