Kauno benamiai miestui pridarė dešimtis tūkstančių siekiantį nuostolį?

Kauno policija sulaikė tris benamius, įtariamus per vieną sausio naktį padarius miestui apie 30 tūkst. eurų nuostolį. Tačiau, jų padaryta žala greičiausiai bus kur kas didesnė.

Šie nuolatinės gyvenamosios vietos neturintys 21-erių, 27-erių bei 31-erių metų asmenys įtariami tyčiniu požeminių bei antžeminių šiukšlių konteinerių Pramonės bei Šiaurės prospekto daugiabučių kiemuose padegimu.

Remiantis Kauno ugniagesių gelbėtojų suvestinėmis, per vieną sausio vidurio naktį, tiksliau – per dešimt jos minučių, minėtuose kiemuose visiškai sudegė ar apdegė, kaip įtariama, tyčia padegti net keturi požeminiai šiukšlių konteinerių blokai.

Portalo žiniomis, įtariamieji nustatyti remiantis vaizdo kamerų įrašais, kuriuose į akis krito neeilinė jų apranga. Vienas iš įtariamųjų dėvėjo šviesų ilgą paltą.

Antradienį Žaliakalnio policijos komisariato pareigūnai sulaikė šiuos benamius skirtingose Kauno vietose. O Kauno apylinkės teismas leido juos visus suimti. Jau teistą vyriausiąjį iš sulaikytųjų – trims mėnesiams. Kitus du – trumpesniam laikotarpiui.

Jau ir iki šių išpuolių jie visi buvo žinomi policijai dėl vagiliavimo. O vasario pradžioje įtariami apiplėšę nepilnametį. Šis nusikaltimas, per kurį nepilnametis buvo sumuštas ir neteko mobiliojo ryšio telefono, buvo įvykdytas Šiaurės prospekte.

Įtariamieji linkę prisipažinti padeginėję šiukšlių konteinerius. Tačiau, nesugeba logiškai paaiškinti, kodėl taip elgėsi.

Kol kas jiems pareikštas tik vienas įtarimas dėl jau minėto penkiaženklės vertės svetimo turto sunaikinimo. Tačiau, manoma, kad jie greičiausiai susiję ir su kitais tyčiniais šiukšlių konteinerių padegimais, buvusiais Kaune 2018-ųjų pabaigoje bei šiemet.

Kauno priešgaisrinės gelbėjimo valdybos duomenimis, šiemet jos ugniagesiai gelbėtojai vyko gesinti degančių Kauno šiukšlių konteinerių jau 22 kartus. Pernai – net 185. Pernai daugiausiai problemų dėl to kilo Vilijampolėje.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
Ir laisvoj Lietuvoj gimę, ir sovieto raugo nematę....tai kodėl tingi dirbti ? Gal Putinas čia kaltas ?

Velnias

Velnias portretas
o kiek valdzia pridare nuostoliu valstybei ir Tautai ………reiktu paskaiciuot.

Anonimas

Anonimas portretas
Anksciau ilipdavo i konteineri ir paimdavo ka rasdavo ,o dabar nepatogu ir todel pyksta.Kaltinti tik valdzios vyrus su visokiomis pertvatkomis.Man namie reikia papildomai laikyti trys maisus,o kur juos deti jei butas mazas.
VISI KOMENTARAI 31

Galerijos

Daugiau straipsnių