Kaunietis tikėjosi pralobti iš „Nike“ batų klastočių

  • Teksto dydis:

Vilniaus teritorinės muitinės pareigūnai baigė nagrinėti atvejį, kai Kauno miesto gyventojas iš užsienio internetinių parduotuvių siuntėsi „Nike“ avalynės klastotes ir Lietuvoje jas realizavo siekdamas turtinės naudos. Kauniečiui surašytas protokolas, jam gresia bauda iki 579 eurų.

Iš Kinijos atkeliavę kauniečio siuntiniai Vilniaus teritorinės muitinės Pašto poste buvo sulaikyti vasarą. Tuomet muitinės pareigūnai patikrino 14 to paties gavėjo prekių siuntų, visose jose rasta po vieną porą sportinės avalynės, pažymėtos „Nike“ prekės ženklu.

Sulaikyti sportiniai bateliai buvo pateikti „Nike“ prekės ženklo atstovams Lietuvoje nustatyti, ar jie yra originalūs. Po ekspertizės gauta atstovų išvada, kad avalynė „Nike“ ženklu pažymėta neteisėtai ir pažeidžia intelektinės nuosavybės teises.

Muitininkams pasidomėjus, kur realizuojamos šios prekės, paaiškėjo, kad vyras jomis prekiauja viename bendrame skelbimų puslapyje. Nustačius, kad prekės, neteisėtai pažymėtos svetimu prekės ženklu, buvo gabenamos siekiant turtinės naudos, vyrui surašytas administracinio teisės pažeidimo protokolas dėl pramoninės nuosavybės teisių pažeidimo. Suklastotos prekės buvo sunaikintos. 

Šiais metais muitininkai nustatė jau septynis atvejus, kad prekės, pažeidžiančios intelektinės nuosavybės teises, buvo atsigabentos į Lietuvą siekiant turtinės naudos, t. y. jos buvo perpardavinėjamos lietuviškose internetinėse svetainėse ar parduotuvėse.

Lietuvos muitinė primena, kad gaminiai, pagaminti pažeidžiant intelektinės nuosavybės teises, daro žalą ne tik šių teisių savininkams, bet ir valstybės biudžetui, sąžiningam verslui ir vartotojui, o dėl neaiškios sudėties gali pakenkti vartotojo sveikatai.


Šiame straipsnyje: Nikeklastotėsprekyba

NAUJAUSI KOMENTARAI

vv

vv portretas
Nedave zmogui uzdirbti. Kad taip gaudytu tuos,kurie veza furomis,butu puiku.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių