Kaune siaučia sukčiai: tūkstančius eurų išviliojo iš įmonės, gyventojų

  • Teksto dydis:

Sukčiai iš Kauno įmonės pasisavino 55,6 tūkst. eurų.

Antradienį 14.44 val. Kauno apskrities vyriausiajame policijos komisariate buvo gautas pranešimas, kad tą pačią dieną, apie 12.44 val., Kaune, Raudondvario plente, bendrovė į atsiųstą elektroniniu paštu kitos įmonės suklastotą sąskaitą pervedė 55 tūkst. 618 eurų.

Policija surinko medžiagą dėl sukčiavimo.

Nuo sukčių nukentėjo ir gyventojai.

Antradienį, apie 19.26 val., į Kauno apskrities vyriausiąjį policijos komisariatą kreipėsi 34 metų moteris.

Ji pranešė, kad tą pačią dieną, apie 19 val., prisijungus prie internetinės svetainės ir suvedus slaptažodžius, iš jos banko sąskaitos neteisėtai pasisavinta 18 tūkst. eurų.

Pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl sukčiavimo.

Lietuvos bankų asociacija skelbė, kad finansiniai sukčiai iš Lietuvos gyventojų ir įmonių pernai išviliojo beveik 12 mln. eurų, o savininkams buvo grąžinta apie 5 mln. eurų.

Susirašinėjimo el. paštu perėmimas, kuriuo dažniausiai taikomasi į verslo organizacijas bei įstaigas, siunčiant suklastotus apmokėjimo dokumentus, išlieka daugiausia individualių nuostolių padarančiu sukčiavimo būdu – nukentėjusios įmonės pernai šitaip neteko vidutiniškai apie 28 tūkst. eurų per vieną nusikaltimą.

Per praėjusius metus šio scenarijaus padaryti nuostoliai siekia 2,6 mln. eurų, bemaž tiek pat, kiek užpernai.


Šiame straipsnyje: sukčiaiišviliojo pinigus

NAUJAUSI KOMENTARAI

Audrius

Audrius  portretas
Pries menesi lygiai ta pacia schema is musu imones pavoge 156 000eur. Isilauze i el. Pasta ir toliau su musu klientu bendravo musu vardu. Nurode pavedimus daryti i suklastota saskaita, kas pasekoje baigesi 156000nuostoliu. Bankai ir policija kraipo galvas

kokio dar saugumo

kokio dar saugumo portretas
nenutekink savo slaptažodžių - ir niekas nepavogs. O glušą ir bažnyčioj muša. Įmonės irgi galėtų persitikrint dėl mokestinių. Ten visas fintas kad įmonė ta o sąskaita ne ta.

Anonimas

Anonimas portretas
stai ka reiskia internetine bankininkyste --vagims balius
VISI KOMENTARAI 6

Galerijos

Daugiau straipsnių