Kaune – išpuolis prieš antstolius: įtariamas ir kapinių išniekinimas

Sekmadienį net prie penkių pačiame Kauno centre esančių antstolių kontorų aptikti iškalbingi radiniai – akmeniniai kryžiai, sprendžiant pagal užrašus ant jų, pavogti nuo vokiečių kareivių kapaviečių.

Vidurdienio radiniai

Vienas iš antstolių, prie kurio kontoros A.Mickevičiaus gatvėje, taip pat buvo pastatytas toks kryžius, – Marekas Petrovskis portalui kauno.diena.lt pasakojo, pats jį ir aptikęs, – sekmadienį apie 13 val. atsitiktinai važiuodamas pro savo darbovietę.

Tokį patį kryžių pašnekovas teigė matęs ir prie įėjimo į kolegės kontorą Gedimino gatvėje. Ir apie abu šiuos atvejus pranešęs policijai.

M.Petrovskio duomenimis, prieš tai ši jau buvo informuota apie tokį patį radinį ir J.Gruodžio gatvėje.

Pasiteiravus M.Petrovskio, ką jis įtaria dėl šio akibrokšto, pašnekovas atsakė akimirksniu. „Tai galėjo padaryti asmuo, kurio skolos žinomos visoms šioms kontoroms!“ – teigė pašnekovas, patvirtinęs, kad ir jis, ir kolegos, dirba ir per karantiną.

M. Petrovskio nuotr.

Tačiau, Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato atstovė Odeta Vaitkevičienė šiandien ryte portalui kauno.diena.lt teigė, kad sekmadienį iki pietų buvo užregistruoti net penki pranešimai apie tokius radinius. Visi jie buvo aptikti prie Kauno centre esančių antstolių kontorų.

Jaučiasi nesaugūs

Pasiteiravus M.Petrovskio, ar jis po tokio išpuolio jaučiasi saugus, pašnekovas pratrūko: „Nei aš, nei kolegos šioje valstybėje saugūs nesijaučiame, nes šitai valstybei reikia kraujo, o jos policija dirba keistai!“

Paprašius sukonkretinti pastarąjį teiginį, pašnekovas buvo linkęs prisiminti susidūrimą su Kauno policija, pernai rudenį aptikus ant savo kontoros sienų išpieštus lytinius organus. Esą atvykę pareigūnai tada leido suprasti, ko jūs norite – juk esate antstoliai.

Tai galėjo padaryti asmuo, kurio skolos žinomos visoms šioms kontoroms!

Tačiau, M.Petrovskis buvo linkęs akcentuoti, kad dėl sekmadienio išpuolio didesnių moralinių nuostolių turėjo patirti kapinės, iš kurių pavogti minėti kryžiai. Anot pašnekovo, pirmiausiai reikėtų patikrinti Aukštųjų Šančių karių kapines.

Pasak Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato atstovės, nors pirmadienio ryte ikiteisminis tyrimas dėl sekmadienio radinių dar nebuvo pradėtas, tikrai daroma viskas, kad šis išpuolis būtų išaiškintas. „Šiuo metu vyksta aplinkybių patikrinimas, kol kas dėl to sulaikytų asmenų nėra“, – teigė pašnekovė.

Apie daugiskaitą ji turbūt kalbėjo ne veltui. Kažin, ar vienam asmeniui pakelti tokį kryžių. Kita vertus, jie greičiausiai prie antstolių kontorų buvo atvežti, dėl ko reikės peržiūrėti ir visų Kauno centre esančių vaizdo kamerų įrašus.

Netrūksta ir smurto

Pasak Antstolių rūmų atstovės spaudai Doros Petkauskaitės, nuo privačių antstolių veiklos pradžios, t.y. nuo 2003 metų, šalyje jau užfiksuoti 193 išpuoliai prieš juos.

Iš šių išpuolių bei incidentų gausos antstolių rūmų atstovė buvo linkusi išskirti dviejų antstolių kontorų Šiauliuose ir Klaipėdoje langų apšaudymus 2006 ir 2008 metais, 2009-ųjų liepos įsiveržimą į vienos antstolės kabinetą Jonavoje, kai skolininkas smogė jai į kaklą, dėl ko ji buvo daugiau kaip mėnesį nedarbinga, 2010-ųjų lapkričio įvykį Kaune, kai buvo sumušta antstolio padėjėja – sutrikdyta jos fizinė ir emocinė sveikata, 2012-ųjų rugpjūčio įvykį, kai į skolininko butą atvykusi kita Kauno antstolė buvo užpulta virtuviniu kirvuku, bei 2015-ųjų vasario išpuolį prieš vieną Klaipėdos antstolę jos darbo vietoje, kai už plaukų ją sugriebęs skolininkas sukėlė anstolei fizinių traumų – buvo sužalota ir jos akis.

Beje, prie vienos iš minėtų Kauno antstolių kontorų sekmadienį buvo rastas ir akmeninis kryžius su vokiškais užrašais. O minėta antstolė, patyrusi smurtą savo kontoroje Jonavoje, 2018-ųjų pabaigoje dingo be žinios. Ši istorija buvo plačiai aprašyta. Dingusios antstolės  palaikai buvo aptikti netoli jos namų Kaune tik 2019-ųjų pradžioje, o pradėtas ikiteisminis tyrimas nutrauktas, teisėsaugininkams apsistojus ties nelaimingo atsitikimo versija.

Terorizuojama įvairiais būdais

Tarp 193 išpuolių prieš šalies antstolius, užregistruotus per nepilnus septyniolika metų, yra ir Klaipėdos antstolės automobilio sudeginimas 2004-aisiais.

Ne vienas jos kolega yra radęs ir pradurtus visus keturis savo automobilio, stovėjusio šalia kontoros, ratus. Vienas miesto centre įsikūręs Kauno antstolis buvo priverstas tai konstatuoti net du kartus – 2006-aisiais ir 2017-aisiais. O prieš tai į jo kontorą pro pravirą langą buvo įmestas akmuo. Vėliau jis gavo ir voką – su karstų ir tuberkuliozės ligoninės reklamomis bei nosinaitėmis, išteptomis krauju.

Panašaus turinio voką pernai gruodį yra gavusi ir kita Kauno antstolė, prie kurios kontoros sekmadienį buvo aptiktas minėtas akmeninis kryžius.

Kaišiadorių antstolės telefono numeris 2011-aisiais buvo įdėtas į interneto puslapį apie teikiamas seksualines paslaugas. O vienas Vilniaus antstolis 2013-ųjų vasarą gavo apie 100 SMS: „Aš juodoji pantera trokštu tavo mirties!“.

Ne vienas šalies antstolis yra radęs ir išmatomis ištepliotas savo kontoros sienas ar durų rankenas. O vienas drastiškiausių pastarojo meto išpuolių prieš juos pernai rugsėjį buvo užregistruotas Prienuose. Tada vietinė policija ikiteisminio tyrimo dėl išdaužytų penkių antstolės kontoros langų nepradėjo. Ir taip yra buvę ne vieno išpuolio prieš šalies antstolius atveju. Tačiau, dar dažniau, pradėjus tokį ikiteisminį tyrimą, nerandama įtariamųjų.        



NAUJAUSI KOMENTARAI

Kaunas

Kaunas portretas
Nera cia jokio išpuolio ! Antstoliai daro išpuolius 3 kartus ta pacia skola ieskodami bei 20 Litu paversdami 20 euru . Banditai

Kaunas

Kaunas portretas
zurnaliuga nupirktas antstoliu

Regina Budginaitė

Regina Budginaitė portretas
O Tu patikrink faktus, kad tas kas sudėjo ten komentarus ir buvo tas pats vagis, Raimonda Paužienė su Smataviciene, jos nuo pat pradžių siekė pasisavinti svetimą turtą ir užvaldyti svetimą bendrovę, turiu tiek daug įrodymų, kad net ir ištrynus visas bylas j J. Kacinskienei pervedimas buvo padarytas anksčiau nei ten atsirado komentaras, tik komentarus pamiršo išsitrinti. Todėl prieš kitus teisdamas patikrink faktus, kodėl dokumentus nunesiau prokurorams ir policijai, kadangi žmonės padarė nusikaltimus klastodami dokumentus ir užvaldę svetimą turtą.
VISI KOMENTARAI 24

Galerijos

Daugiau straipsnių