Kaune – gaisrų bumas: ugniagesiai gesino liepsnojantį rūsį

  • Teksto dydis:

Pastarosiomis dienomis Kauno ugniagesiai vos spėja suktis. Vienas po kito skrieja pranešimai apie reikalingą pagalbą gesinant gaisrus. Į vieną tokių teko vykti ir ketvirtadienio popietę.

Kaip informuoja Kauno priešgaisrinė gelbėjimo valdyba, 16 val. gautas pranešimas apie gaisrą Kaune, Kranto 4-ojoje g.

Pirminiais ugniagesių gelbėtojų duomenimis, atvira liepsna dega rūsys.

Į nelaimės vietą išsiųstos ugniagesių gelbėtojų pajėgos. 

Po beveik valandos gaisras buvo likviduotas.

„Pirminiais duomenimis, užsidegė rūsyje buvęs čiužinys. Žmonės nenukentėjo. Aplinkybes aiškinsis ekspertai“, – situaciją portalui kauno.diena.lt komentavo ugniagesių atstovė Džiuginta Vaitkevičienė.

Kiek vėliau Kauno ugniagesių atstovė papildė, kad atvykus ugniagesiams gelbėtojams rūsio patalpa buvo uždūminta. Katilinės patalpoje, rūsyje, degė čiužinys. Jis skubiai užgesintas ir išneštas, patalpos išvėdintos.

Per gaisrą aprūko patalpos sienos ir lubos. Dūmų detektoriaus nebuvo.

Primename, kad kelias pastarąsias dienas Kaune kaip niekad aidi gaisrinių sirenos. Trečiadienį kelis kartus teko vykti tuo pačiu adresu Aleksote: ryte degė medinis namas, o vakare – sandėliukai. Įtariama, kad pastarieji buvo padegti tyčia.

Justinos Lasauskaitės nuotr.

Ketvirtadienis ne ką ramesnis – priešpiet Kaune, Agurklių take 21, užsidegė medinis namas. Pirminiais duomenimis, žmonių name nebuvo.

Ugniagesiai gelbėtojai pridūrė, kad atvykę į įvykio vietą buvo pastebėti iš namo besiveržiantys dūmai.

„Paruošėme grandį, švirkštą, atidarėme duris, pradėjome gesinimą. Lokalizavus pamatėme, kad uždegimas greičiausiai buvo padarytas virtuvėlėje. Namas negyvenamas, šeimininkė prieš kelias dienas buvo atvažiavusi apsižiūrėti, sakė nutarė dar šiandien atvažiuoti“, – situaciją komentavo ugniagesys gelbėtojas.

Pasak ugniagesių atstovės, gaisro židinys aptiktas virtuvėje. Apdegė dalis virtuvės, kambarys, aprūko kitos patalpos. Dūmų detektoriaus nebuvo.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
cia rajonas vad kinšanšiai jurtos viena prie kitos
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių