Ginkluotas išpuolis Kaune: daugiabučio kieme moteriai sužalota galva

  • Teksto dydis:

Antradienio pavakarę viename Eigulių daugiabučių kieme apšaudyta moteris. Anot vietinių gyventojų, toks išpuolis čia – jau ne pirmas. Tik šį kartą kreiptasi dėl to į policiją.

Kauno policija savo suvestinėse apie šį įvykį tradiciškai nedaugžodžiauja: lapkričio 10 d. apie 16.40 val. Ašigalio g. daugiabučio namo kieme nenustatytas asmuo galimai iš pneumatinio ginklo šovė į moterį (g. 1973 m.), taip sukeldamas fizinį skausmą. Pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl viešosios tvarkos pažeidimo.

Kauno ugniagesiai gelbėtojai savojoje suvestinėje pranešė, kad tądien 17.15 val. gavo pranešimą iš policijos, kad reikalinga jų pagalba patekti į vieną Ašigalio g. butą. Jų ištraukiamomis kopėčiomis į šį antrojo aukšto butą policininkai lipo patys, nes įtarta, kad jame gali būti ginkluotas asmuo. Bute nieko nerasta.

Portalo kauno.diena.lt duomenimis, šiame bute ieškota įtariamojo apšaudžius moterį, remiantis kaimynų parodymais. Šie teigė, kad greičiausiai šaudė ten gyvenantis įvairiais panašiais išsišokimais pagarsėjęs 30-metis. Žinomas jis dėl to ir policijai. 

Manoma, kad įtariamasis spėjo pabėgti pamatęs atvykusius pareigūnus. O šie, apžiūrėdami jo butą, ieškojo ne tik įtariamojo, bet ir šratasvydžiui skirto Airsoft ginklo. Pagal moteriai padarytą galvos sužalojimą ji apšaudyta būtent tokiu plastikiniais šratais šaudančiu ginklu. Kiek kartų šauta, neaišku, nes šis ginklas šaudo be garso.

Moteris pajuto skausmą plaukuotoje galvos dalyje, grįždama į namus. Po šio pavojingo incidento – juk buvo galima pataikyti ir į akį, nukentėjusioji su kaimynais prisiminė, kad galimas įtariamasis pastebėtas anksčiau šaudantis į paukščius.

Laimė, jokios medikų pagalbos nukentėjusiajai neprireikė.

Besislapstantis įtariamasis ieškomas.

Anot pareigūnų, šratasvydžiui skirti Airsoft ginklai parduodami parduotuvėje. Jokio specialaus leidimo juos įsigyti bei laikyti nereikia. Nors pareigūnams žinomas atvejis, kai tokiu ginklu iš arti buvo suskaldytas automobilio stiklas. Be to, šiais vizualiai į tikrus kovinius ginklus panašiais įtaisais neretai naudojasi nusikaltėliai, siekdami įbauginti savo aukas. Tačiau nubausti juos už tai nėra galimybės.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
Nereikia jokios policijos. Kai man vienas panašiai padarė, keturis kartus tvojau tam veikėjui į snukį ir baigėsi problemos. Suprato net be aiškinimo už ką.

dažnas atvejis Kaune

dažnas atvejis Kaune portretas
dažnai tenka girdėti pneumatinio šautuvo šūvius ir Ukmergės gatvės kiemuose, bei matyti nušautus arba sužeistus paukščius

anonimas

anonimas portretas
kam kvieti policija , iš kokio psiho jokois naudos
VISI KOMENTARAI 5

Galerijos

Daugiau straipsnių