Karantinas ruso nuo įkalinimo Lietuvoje neišgelbėjo

Kauno apygardos teismas paskelbė nuosprendį, kuriuo pusaštuntų metų įkalino Lietuvoje Rusijos pilietį, įkliuvusį prieš pusmetį mūsų muitininkams su labai dideliu kiekiu kokaino. Šis 32-ejų metų Sankt Peterburgo gyventojas, kaltintas gabenęs kvaišalus iš Belgijos į Rusiją tranzitu per Lietuvą.

Suveikė šeštas jausmas?

Prieš Kauno apygardos teismą stojusio Igorio Molokoedovo vairuojamą "Mercedes-Benz S500" Lietuvos muitinės mobiliosios grupės pareigūnai sustabdė pernykštės spalio 8-osios vakarą. Vos šiam įvažiavus iš Lenkijos į Lietuvą ties buvusiu Kalvarijos pasienio punktu.

I.Molokoedovo prisistatymas verslininku, grįžtančiu iš viešnagės pas draugą Vokietijoje, mūsų muitininkų budrumo neužmigdė. Jie nusprendė ruso automobilį patikrinti detaliai. Ir tai I.Molokoedovą akivaizdžiai sunervino. Tačiau, kaip paaiškėjo vėliau, ne tik dėl to, kad dėl šio patikrinimo reikėjo vykti į Kybartus.

Ten patikrinimas užtruko iki vėlyvos nakties. Tačiau tik ryte nusprendę patikrinti I.Molokoedovo "Mercedes-Benz" mobiliąja rentgeno kontrolės sistema, pareigūnai atkreipė dėmesį į vieną iš automobilio akumuliatorių. Netrukus paaiškėjo, kad tai – muliažas: akumuliatoriuje rastas 3,64 kg svorio paketas ir trys pakeliai druskos. Manoma, kad šie į akumuliatoriaus dėžę buvo sugrūsti kaip savotiški amortizatoriai.

Muitinės kriminalinės tarnybos nuotr.

Laukė bausmės suimtas

Ekspertai nustatė, kad pakete esantys virš 3 kg sveriantys milteliai – kokainas. O tokio kiekio jo vertė juodojoje rinkoje siekia 360 tūkst. eurų. Be to, aptikta ir beveik 200 g kanapių dervos.

Pradėjus ikiteisminį tyrimą dėl neteisėto disponavimo labai dideliu kiekiu narkotikų ir jų kontrabandos, I.Molokoedovas buvo suimtas ir laukė Kauno apygardos teismo nuosprendžio už grotų. Teisme šis Rusijos pilietis pripažino padaręs jam inkriminuojamus nusikaltimus ir teisinosi, kad buvo priverstas taip pasielgti.

Lietuvos Respublikos baudžiamasis kodeksas už neteisėtą disponavimą labai dideliu kiekiu narkotikų numato įkalinimą nuo dešimties iki penkiolikos metų. Kaltinimą šioje byloje palaikiusi Kauno apygardos prokuratūros prokurorė Edita Naujokaitė siūlė skirti I.Molokoedovui dvylikos metų laisvės atėmimą ir konfiskuoti automobilį "Mercedes-Benz S500", kuriuo vežti kvaišalai, kaip nusikaltimo priemonę.

Muitinės kriminalinės tarnybos nuotr.

Nuosprendis - per vaizdo konferenciją

I.Molokoedovą gynęs advokatas Ričardas Girdziušas įtikinėjo teismą, kad šis Rusijos pilietis jokio realaus pavojaus Lietuvai nekelia, todėl jam turėtų būti pritaikyta kitokia bausmės rūšis, negu laisvės atėmimas.

Pats I.Molokoedovas, suteikus jam teisę į paskutinį žodį, pakartojo, kad supranta, jog padarė sunkų nusikaltimą. Tačiau prašė atsižvelgti į visas aplinkybes ir skirti jam už tai mažesnį laisvės atėmimo terminą, negu prašė prokurorė.

Jo bylą nagrinėjęs Kauno apygardos teismo teisėjas Albinas Antanaitis per vaizdo konferenciją su Kauno tardymo izoliatoriumi, kur iki šiol buvo laikomas I.Molokoedovas, paskelbė, kad pripažįsta šį Rusijos pilietį kaltu dėl visų jam inkriminuotų nusikaltimų ir skiria septynerių metų ir šešių mėnesių laisvės atėmimo bausmę, konfiskuojant ir beveik 12 tūkst. eurų vertės jo automobilį kaip nusikaltimo priemonę.

Vienintelė paguoda nuteistajam – į jam skirtą bausmę įskaičiuoti ir jau beveik pusę metų, praleistų už grotų. Be to, jis nuosprendį dar gali apskųsti Lietuvos apeliaciniam teismui, nors teisėjas A.Antanaitis ir skyrė, kaip jis prašė, mažesnį laisvės atėmimo terminą, negu siūlė prokurorė.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
Tai kada ji issius i maskolija? Nesiruosiu uz si parazita moketi, uz jo islaikyma cypeje.

Anonimas

Anonimas portretas
Padugnes kacapai

Taigi

Taigi portretas
Tik si partija kokso buvo 300 tukst. O kiek pries tai buvo... babkes trumpina ikalinima. Akivaizdu gi. Gerai, kad visai nepaleido, nustacius, kad buvo tik druska
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių