Karantinas leidžia atsikvėpti ugniagesiams: iki pietų Kaune – vos vienas iškvietimas

  • Teksto dydis:

Kol Kauno kaip ir visos šalies medikai kovai su koronavirusus metę visus pajėgumus, miesto ugniagesiai, panašu, bent šią parą gali ramiau atsikvėpti.

Kauno ugniagesių atstovė Džiuginta Vaitkevičienė portalui kauno.diena.lt teigė, kad šią parą mieste gautas tik vienas iškvietimas.

Jų kaip gelbėtojų prireikė, kad medikai galėtų patekti į K. Baršausko g. esantį butą, kuriame galimai yra moteris, kuriai sušlubavo sveikata.

Į pavakarę jau sulaukta kelių iškvietimų, bet į smulkius įvykius.

Portalas kauno.diena.lt primena, kad nuo pirmadienio visoje šalyje įvestas karantinas.

NURODYMAI

* Draudžiama į šalį atvykti užsieniečiams, išskyrus asmenis, užtikrinančius būtinų prekių pristatymą į Lietuvą, įgulų narius, Lietuvos piliečių šeimos narius, asmenis, turinčius teisę gyventi ir dirbti Lietuvoje, diplomatus, NATO karinių misijų atstovus. Iki trečiadienio 23.59 val. paliekama galimybė užsienio valstybių piliečiams kirsti Lietuvos teritoriją tranzitu. Ribojimai netaikomi prekių judėjimui.

* Draudžiama Lietuvos piliečiams išvykti iš šalies, nebent jie gyvena ar dirba užsienyje. Išskirtiniais atvejais leidimą išvykti galima gauti ir iš Valstybės sienos apsaugos tarnybos vadovo ar jo įgalioto asmens. Šalies teritorijoje judėjimas neribojamas.

* Sienos kirtimas apribojamas iki aštuonių pasienio punktų, Sieną kirsti galima ir per oro uostus, valstybinį jūrų uostą.

* Asmenims, grįžusiems iš užsienio valstybių, privaloma izoliuotis dviem savaitėms.

* Dviem savaitėms privalomai stabdoma visų šalies švietimo ir ugdymo įstaigų veikla, išskyrus darželius medikų, specialiųjų tarnybų pareigūnų vaikams. Paskelbtos moksleivių atostogos, rengiamasi ugdymo procesą vykdyti nuotoliniu būdu.

* Draudžiama prekyba parduotuvėse, išskyrus maisto prekių parduotuves, vaistines, specializuotas veterinarijos vaistines, maisto produktais prekiaujančius turgus. Vaistinės privalo vengti tiesioginio asmenų kontakto.

* Draudžiama kavinių, barų veikla, išskyrus maisto išsinešimui paslaugą.

* Draudžiami visi vieši renginiai, tiek uždarose, tiek atvirose erdvėse.

* Draudžiama patekti kruiziniams laivams į Klaipėdos jūrų uostą.

* Draudžiama viešojo administravimo įstaigoms teikti nebūtinas paslaugas.

* Draudžiamas kultūros, laisvalaikio, pramogų, sporto įstaigų lankymas.

* Draudžiami užsiėmimai vaikų, žmonių su negalia ir pagyvenusių žmonių dienos ir užimtumo centruose.

* Draudžiama lankyti pacientus ligoninėse, išskyrus mažamečius su gydytojo leidimu, socialinių paslaugų įstaigose, šeimynose, grupinio ir bendruomeninio gyvenimo namuose. Draudžiamas kalinių lankymas

* Privaloma atidėti planines operacijas, išskyrus būtinąją medicinos pagalbą, konsultacijas ir kitas nebūtinas procedūras gydymo įstaigose, įskaitant skiepus, odontologijos paslaugas.

* Draudžiama teikti SPA, reabilitacijos paslaugas, jei jos nėra susijusios su gydymu, draudžiama kirpyklų, grožio salonų,  kazino ir lošimo automatų salonų veikla.

* Ribojamas tarpmiestinio transporto keleivių srautas, paliekant bent metro atstumą tarp keleivių, priemonės privalomai dezinfekuojamos. Rekomenduojama tai taikyti ir miestų viešajam transportui.

* Valstybės sektoriui privaloma užtikrinti būtinas neatidėliotinas funkcijas, atsisakant nebūtinų paslaugų. Tai rekomenduojama ir privačiam sektoriui.

* Viešbučių ir kitos patalpos gali būti naudojamos asmenų izoliavimui, pagal savivaldybių ir paslaugų teikėjų susitarimą.

* Sveikatos priežiūros specialistai, medikai rezidentai gali būti pasitelkiami darbui nepaisant jų pavaldumo.

REKOMENDACIJOS

* Rekomenduojama tiek viešajam, tiek privačiam sektoriams darbą organizuoti nuotoliniu būdu, išskyrus atvejus, kai tai neįmanoma.

* Rekomenduojama atsiskaityti ne grynaisiais pinigais.

* Rekomenduojama visoms Lietuvoje veikiančioms religinėms bendruomenėms neorganizuoti religinių apeigų, taip vengiant viešų susibūrimų.

Karantino pabaiga – vidurnaktis iš 30-osios į kovo 31-ąją.



NAUJAUSI KOMENTARAI

TTT

TTT portretas
O kada jie pervargo, kiek kaune yra ugniagesių komandų, ir kiek gaisrų būna, juk daug šių dykaduoniu i pensiją išeina nebuvę nei viename gaisre sulaukia 45 metų
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių