Kalėdinis siaubas: dėl šiurpaus smurto prieš mažylę sulaikyti jos mama bei šios draugas

  • Teksto dydis:

Įtariant sunkiu dvimetės iš Raseinių, dėl kurios gyvybės nuo sekmadienio kovoja Kauno klinikų medikai, sveikatos sutrikdymu, pirmadienį sulaikyti jos devyniolikmetė mama bei šios 22-ejų metų draugas. Anot ikiteisminiam tyrimui vadovaujančios Šiaulių apygardos prokuratūros atstovės, šiandien po pietų sulaikytieji dar buvo neapklausti, todėl dar neaišku, ar rytoj bus kreipiamasi į teismą dėl jų abiejų, ar kurio nors vieno iš jų suėmimo. Ir, ar iš viso bus kreipiamasi. Tačiau rytoj – iki darbo dienos pabaigos baigiasi jų sulaikymo terminas be teismo leidimo. 

Bandė meluoti?

Kalėdas įtariamieji užbaigė policijos areštinėje, nes po Klinikų medikų apklausos dėl mažametei konstatuotų sužalojimų galų gale pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl sunkaus jos sveikatos sutrikdymo, už ką gresia laisvės atėmimas nuo dvejų iki dvylikos metų. Ir daugiau jokios kitos alternatyvos Baudžiamasis kodeksas nenumato.

Patikslintais duomenimis, apie šį sukrečiantį įvykį Bendrajam pagalbos centrui pirmąją Kalėdų dieną pranešė dėl prasidėjusio vidinio kraujavimo mažylę skubiai operavę Klinikų medikai. Kaip jau rašyta, portalui kauno.diena.lt jie teigė, kad tokio atvejo jau seniai neturėjo.

Asociatyvi 123rf.com nuotr.

Remiantis policijos suvestinėmis, iš pradžių – gruodžio 25-ąją, apie 11.20 val., pilvo traumą patyrusi dvimetė buvo be sąmonės pristatyta į Raseinių ligoninę, kurios medikai, įvertinę mažylės būklę, nusprendė ją skubiai vežti kolegoms į Kauną.

Šiaulių apygardos prokuratūros, vadovaujančios pradėtam ikiteisminiam tyrimui, pranešime šiandien patikslinama, kad nukentėjusioji pervežta į Kauno klinikas dėl konstatuotų daugybinių kūno sužalojimų.

Oficialiai nepatvirtintais duomenimis, Raseinių medikams dvimetės mama buvo linkusi teigti, kad dukra esą iškrito iš lovytės. Tačiau, Kauno klinikų medikams įvertinus mažylės patirtus sužalojimus ir paneigus tokią galimybę, jau tikino, kad nežino, iš kur ant dukrelės kūno tokie sužalojimai.

Portalo kauno.diena.lt duomenimis, po tokio demaskavimo dvimetės mama net sukėlė Kauno klinikose konfliktinę situaciją, reikalaudama atiduoti jai dukrą.

Sulaikyti tik po paros 

Kaip šiandien patikslino Šiaulių apskrities policijos, atliekančios šį ikiteisminį tyrimą, atstovai, įtariamieji dvimetės sužalojimu buvo sulaikyti baigiantis antrajai Kalėdų dienai nukentėjusiosios mamos draugo bute Raseiniuose, kuriame galimai viskas ir įvyko. Sulaikymo metu abu buvo blaivūs.

Jau minėtame Šiaulių apygardos prokuratūros pranešime teigiama, kad juos sulaikius, nukentėjusiosios sesuo dvynė atsidūrė vaiko teisų apsaugos specialistų globoje.

Įtariamųjų apklausos planuojamos tik šiandien. Iki tol su jais dirbantys teisėsaugininkai galėjo tik patikslinti, kad dvimetės mama su abiem dukrelėmis atvyko pas jau minėtą savo draugą Kūčioms. Ir esą Kalėdų rytą rado vieną iš dvynių suglebusią, dėl ko jai ir buvo iškviesti greitosios medikai.

Anot Šiaulių apskrities policijos atstovų, iki šio įvykio jokių signalų apie galimą smurtą prieš nukentėjusią dvimetę ar jos sesutę jie nebuvo gavę. Nors tiek jų mama, tiek šios draugas buvo žinomi policijai – dėl administracinių nusižengimų.

I. Gelūno/BNS nuotr.

Dvimetės mama su dukromis gyveno Raseinių rajone.

Ilgai lauktas komentaras

Šiandien po pietų šį neeilinį įvykį pagaliau pakomentavo ir Valstybės vaiko teisių apsaugos ir įvaikinimo tarnyba.

„Savaitgalį įvykęs įvykis sukrėtė vaiko teisių gynėjus. Vaiko teisių gynėjų žiniomis šiuo metu mergaitė yra medikų priežiūroje.

Gavę informaciją iš policijos apie į ligoninę pristatytą nukentėjusią mergaitę, skubėjome pasirūpinti kito šeimoje augančio vaiko saugumu. Šiuo metu jam yra užtikrinta saugi aplinka.

Šiuo metu įvykį tiria policija, vaiko teisių gynėjai taip pat renka informaciją, vertina vaikų situaciją šeimoje. Tolimesni sprendimai paaiškės pilnai surinkus informaciją, išsiaiškinus įvykio aplinkybes.

Dėl šios šeimos vaikų vaiko teisių gynėjai pranešimų iki šiol nebuvo gavę.

Primename, kad Lietuvoje per metus vis dar nustatoma virš 2,5 tūkst. galimo smurto prieš vaikus atvejų – fizinio, psichologinio, seksualinio smurto ir nepriežiūros. Tad kviečiame žmones būti atidžiais ir kilus bet kokiems įtarimams, kad vaikas gali patirti bet kokios formos smurtą – pranešti apie tai vaiko teisių gynėjams.

Kilus klausimams kviečiame žmones pasikonsultuoti su vaiko teisių gynėjais skambinant nemokamu tel. 8 800 10 800, taip pat galima rašyti žinutę interneto svetainėje Vaikoteises.lrv.lt esančiame pokalbių laukelyje. Pranešti apie vaiko teisių pažeidimą galima artimiausiame vaiko teisių apsaugos skyriuje, užpildant formą Tarnybos interneto svetainėje arba skambinant bendruoju pagalbos numeriu 112.“, – rašoma pranešime, kurį pasirašė Kauno apskrities vaiko teisių apsaugos skyriaus vedėja Neringa Martišienė.

Kauno klinikos, motyvuodamos tuo, kad nukentėjusiosios mama pasinaudojo savo teise uždrausti medikams teikti informaciją apie dukters būklę, šio draudimo laikosi. Tepakartota, kad mažylės būklė po operacijos kritinė.   



NAUJAUSI KOMENTARAI

rega

rega portretas
Kur mergaičių močiutės ir diedukai, kur jie pasislėpę sėdi. Atsilipkit bent jūs, ar jums jų negaila.

Norfinis

Norfinis portretas
Ziauriai isvis, kiek viena diena kaz kas, lavonai be smurto zymiu, savizudybes, papjauti, sudegti, mustynes, plesimai, smurtas pries mazylius, the world is about to end.

Tik reali bausme

Tik reali bausme portretas
Motina kekse.Jos draugas pi @suoklis ir banditas nekenčiantis svetimu vaikų (o gal ir savu )Sudaužė nekalta kūdiki ir dar su jais žaidžia.Uz žiauru elgesį su šuniu ar katinu jeigu stipriai sužalojo. ar užmušė gresia du metai kalėjimo.O čia VAIKAS!!!!Bausti šituos išgamas realia laisvės atėmimo bausme ne kitaip.
VISI KOMENTARAI 49

Galerijos

Daugiau straipsnių