„Jėzaus“ nužudymo byloje – šokiruojanti atomazga

Kauno apygardos teismui, nagrinėjančiam Žaliakalnio gyventojo Roberto I., turėjusio Jėzaus pravardę, nužudymo bylą, šiandien pateikta privačia praktika besiverčiančio teismo medicinos eksperto išvada, kad tai nebuvo smurtinė mirtis, kaip teigiama šios bylos kaltinamajame akte.

Ji pateikta kartu su viena iš kaltinamųjų – 36-erių Mantą Germanavičių ginančios advokatės Dianos Višinskienės prašymu prijungti šią išvadą prie bylos ir apklausti teisme ją pasirašiusį teismo medicinos ekspertą Paulių Petreikį, turintį šią kvalifikaciją jau 20 metų.

Tai buvo pirma V.Višinskienės kontrataka, pakeitus prieš tai M.Germanavičių ginusią valstybės skirtą advokatę. „Siekiu teisingumo!“ – šį šokiruojantį savo ėjimą komentavo M.Germanavičiaus artimųjų jam nusamdyta nauja advokatė, prasitarusi, kad kitas jos žingsnis bus prašyti bylą nagrinėjančios kolegijos skirti naują kompleksinę ekspertizę dėl Roberto I. mirties priežasties.

Mantas Germanavičius/Vilmanto Raupelio nuotr.

Teismui pateiktoje P.Petreikio išvadoje teigiama, kad jis mirė dėl apsinuodijimo etilo alkoholiu, sirgdamas pūlingu bronchitu, o ne nuo ūmaus nukraujavimo, kurį sukėlė pjautiniai nosies bei ausies sužalojimai, kaip konstatavo Valstybinės teismo medicinos tarnybos Kauno skyriaus teismo medicinos ekspertas Ąžuolas Sutkus. „Jėzaus“ nužudymo aplinkybes tyrusiems teisėsaugininkams taip pat buvo kilę abejonių, ar galimas toks mirtinas nukraujavimas pažeidus, atrodo, tokius gyvybiškai nelabai svarbius organus. Tačiau Valstybinės teismo medicinos tarnybos, įsikūrusios Vilniuje, specialistų komisija Ą.Sutkaus išvadą patvirtino.

Po jos M.Germanavičiui bei aštuoneriais metais už jį jaunesniam Vidui Šatui buvo pareikšti kaltinimai iš chuliganiškų paskatų, įžūliais veiksmais demonstruojant nepagarbą aplinkiniams ir aplinkai bei ignoruojant visuomenėje priimtas elgesio taisykles ir demonstruojant niekinantį požiūrį į nukentėjusįjį Robertą I., jį nužudžius. Už tai gresia laisvės atėmimas nuo aštuonerių iki 20 metų arba laisvės atėmimas iki gyvos galvos.

Kaip jau rašyta, lemtingomis 54-erių Robertui I. tapusios išgertuvės, kuriose degtinė užsigerta alumi, įvyko pernai pavasarį jo namuose Žemaičių gatvėje.

Anot jo nužudymo bylą teismui rengusių teisėsaugininkų, surinkti duomenys leidžia pagrįstai įtarti, kad kartu su užstalės šeimininku girtavę jam į sūnus tikę V.Šatas ir M.Germanavičius padarė Robertui I. mirtinus sužalojimus žirklėmis, kurių rasti nepavyko.

V.Šatas ikiteisminio tyrimo metu prisipažino, kad apsvaigę jie sumanė pasišaipyti iš impozantiškos užstalės šeimininko išvaizdos, dėl kurios jis ir turėjusio tokią pravardę. Tačiau tikrai neketinę jo žudyti. Ir padarė tai netyčia. Iš pradžių apkirpę jam miegančiam barzdą. O po to norėję pagražinti ir ūsus. Tačiau netyčia įkirpę į nosį. O, kai „gražinamasis“ esą visai dėl to nesipriešino, įkirpę jam ir į ausį.

Vidas Šatas/Vilmanto Raupelio nuotr.

„Pagražinę“ užstalės šeimininką jo svečiai girtavę ir toliau. Ir tik po kurio laiko pastebėjo, kad jis jau pamėlynavęs. O tai pastebėję, dar bėgo į netoliese esančią parduotuvę ir prašę iškviesti greitąją. Tačiau atvykę greitosios medikai jau niekuo jų aukai negalėjo padėti.

M.Germanavičius savo kaltės nepripažįsta.

Perduodant šią bylą teismui, jie buvo laisvėje. Tačiau, šiandien – abu už grotų. M.Germanavičius suimtas už tai, kad pažeidė, paleidžiant iš suėmimo, jam skirtą švelnesnę kardomąją priemonę – naktimis būti namuose. V.Šatas, prasidėjus liudytojų apklausoms, pradėjo ignoruoti teismo posėdžius, dėl ko buvo už akių suimtas. Tačiau dar kurį laiką slapstėsi, neatmetant – kad užsienyje (Vokietijoje). Tačiau prieš kelias savaites buvo sulaikytas Lietuvoje.

Nepaisant M.Germanavičiaus advokatės teismui pateiktos esą jų nekaltumą įrodančios naujos išvados dėl „Jėzaus“ mirties priežasties, kaltinamieji jo nužudymu ir toliau linkę slėpti veidus nuo žiniasklaidos fotoobjektyvų.

Šiandien jie jau turėjo duoti parodymus, tačiau dėl ligos į teismą neatvyko nukentėjusiuoju šioje byloje pripažinto „Jėzaus“ brolio, prašančio 10 tūkst. eurų moralinio atlygio, advokatė.

Kitas posėdis planuojamas jau kitąmet. Tačiau vietoj kaltinamųjų jame, bylą nagrinėjančios teisėjų kolegijos sprendimu, bus apklaustas P.Petreikis bei jo kolegos teismo medicinos ekspertai, kurių išvadą dėl „Jėzaus“ mirties priežasties, jis revizavo. 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Gokis

Gokis portretas
O tai kuom viskas baigesi....?

advo katas

advo katas portretas
kai gresia metsi uz grotu ,tinkamos visokios gudrybes isvengti metu,kuo didesnis indelis i jas ,to mazesne bausme.

nunu

nunu portretas
Siekiu pinigų! Šaukė advokatė.Nemeluokit...
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių